A többkulcsos adó miért jelent arányos közteherviselést?
Azért, mert ez a jóléti állam.
Persze tudjuk, hogy nektek munkaalapú állam kell, de hát az csak nyomort hoz magával. Ami persze titeket nem zavar, mert annyival is gazdagabbak vagytok, amennyivel a többség szegényebb és akkor büszkék lehettek magatokra, hogy ti sokkal többet értek, mint egy átlagember.
"Ha egy társadalom úgy épül fel mint most, hogy vannak gazdagok, és van a másik 80% aki épp kijön a hónap végére, előbb utóbb a gazdag is lefog szegényedni."
Ja, vagy a másik opció, hogy betelik a pohár a 80% szegénynél, megindulnak és szép kis tömegmészárlás lesz belőle.
# 13/13 Időpont ma 21:53
És hova mész te nagyonhülye? Nyugaton is progresszív adózás megy. Sok helyen keleten is.
Fogd már fel, hogy nem a 120 bruttót meg a 200 nettókat kéne megadóztatni progresszíven... De beszélhet is neked az ember...
# 15/15 Időpont ma 22:15
Hogy a fenébe ne lenne...
ŐŐ Ennyi ésszel kedves kérdező: MENJ! isten hírével...
Én mérnök vagyok, netto 250e-nel (aki amúgy ecsetelte progresszív adózást), szóval összefoglalva nem hiszem hogy a intelligenciád gyümölcseként keresed azt a pénz. Valahol a realitás inkább havi 100 körül... bár fizetési elszámolást, nem tudom láttál e már.
Visszatérve az adózásra. A mindenkori adókulcsnak olyannak kellene lenni, ami a legalsó 20 és legfelső 20%-ot közelebb hozza egymáshoz. Ezt tetmészetesen a mindenkori valós (REÁL!) keresetekhez kell igazítani.
Mondok 2 számot akinek nettó 150e alatt van fizetése, és akinek mondjuk 700e (mondom NETTO) felett. A kettő közti részt pedig békén-hagyni. Ugyanis ők a középosztály.
Szóval kolléga (muhahah), vagy doktor úr, (:D), ne aggódj, ha lesz is ilyen sávos adó, minket nem fog befolyásolni.
(egyébként az a felső 20% olyan pénzeket keres, hogy leesik az arcod... természetesen kemény munkával)
nagyon jól tudom mi az a progresszív adózás
miért kéne támogatni aki önerőből nem akar fejlődni (és akkor mondjuk nem lenne csóró)
Azért mert:
1. Mert alapjában azt a pénzt ő keresi, nem te. Lehet a nettón lovagolni, de valójában a Bruttó áll a fizetési elszámoláson. Szal az állam nyeli le. (ergó aki annyira balf.sz hogy munkát sem talál azt nem támogatod, de amúgy sem).
2. a kőgazdag: neki teljesen mindegy... (és nem a havi 300-400 nettó-t keresőkről beszéltem, mert ők középosztály)
(amúgy itt jön a politika, orbán viktor így dörzsölődött a gazdagokhoz, akiknél voltaképp a hatalom van, hogy sokból-->többet majd rengeteget csinált nekik)
De ha valaki ennyire tele van zsetonnal, az úgy is kikerüli... svájc stb. (de jellemzően nem 1-2 milliós pénzekkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!