Balliberálisok! Miért csodálkoztok, ha a magyar emberek nem kérnek a nyugatból?
89-ben volt rendszerváltás, de nem előrébb vagyunk, hanem hátrébb.
Kezdésnek mindent szétloptak, mert ugye az első mítosz az volt, hogy majd milyen jó is lesz ám a privatizáció, mert majd nő a szolgáltatás színvonala, az árak talán még csökkennek is stb.
Na ebből pont nem lett semmi, mert kb annyit fejlesztenek, hogy pont még eldöcögjön az egész.
Tipikus példája ennek a kis kedvenc Feri, aki a Máv-ot szépen "kipofozta".
Aztán jött az EU, majd lehet menni személyigazolvánnyal nyugatra.
Ez aztán marha nagy dolog...
Aztán még ezerrel ment a parasztvakítás, hogy majd nyugati fizetések lesznek, mert hát bejönnek a nagy multik és akkor milyen jó lesz.
Igen, van EU szabvány, Eu árak, csak épp fizetés nincs hozzá, pedig az Eu célja, hogy gazdasági összhangot teremtsen meg bla bla bla.
Megjelentek a bankok, más pénzügyi szolgáltatók, amik mást se csinálnak, csak a kiskapukat nézik, hogy lehetne kihasználni, hogy egy átlagember nem rendelkezik megfelelő pénzügyi ismeretekkel.
Elég megnézni a deviza vagy a Buda-Cash botrányt.
Persze a PSZÁF mindehhez meg az aktuális nyugatbarátok kormányok ehhez mind asszisztáltak.
Legalábbis hol volt akkor a PSZÁF mikor megtörténtek ezek a dolgok?
Aztán a nagy demokrácia, ami ránk köszöntött magával hozta, hogy ha úgy tiltakozol, hogy az utcára mész és törsz-zúzol akkor az a baj, ha meg csak állsz a tömegben akkor meg pont leszarják.
Elég megnézni Nyugatbarát Ferit, pont leszarta, hogy hányan tüntetnek.
Első körben megy az ígérgetés, mert majd a nyugat, utána meg szépen átvágnak.
"Errol nem az EU tehet."
Tudom, hogy arról nem az EU tehet, de ha már beígérték a nagy gazdasági fellendülést, azért gondolom, hogy az a fizetéseken is meglátszana. Ha nem is a mennyiségén, de legalább érzékelhető lenne, hogy lehet kezdeni valamit mondjuk nettó 90-ből.
"Ehhez csak annyit hogy az elmult 10 evben MINDEN amit latsz EU penzbol epult, az utak, a csatornak, az iskolak felujitasa, korhazmodernizalas, egyeb infrastrukturalis beruhazasok, napokig lehetne folytatni."
Akkor azok az EU-s pénzek a mi környékünkre nem érhettek el, mert van egy nagy múltú és romos zenedénk, amire csak nem akarnak jönni a támogatások. Mint írtam, sokra megyek egy szép állomással, vagy rendberakott sinpályával, ha az utazás méregdrága, a vonatok pedig retkesek és ugyan úgy késnek.
"Egyertelmuen jol jartunk. Csak lehet neked nem tunik fel, mert nem tudod milyen allapotok lennenek, ha nem leptunk volna be."
Nekem eddig nagyon úgy néz ki, hogy a legtöbb dolog maradt a régiben, vagy pedig bezárták, mint mondjuk a cukorgyárakat.
"Pl. azzal hogy van munkad."
A céget ahol dolgozom nem az EU hozta létre, és keleti piacra termel a megrendelések 98%-ban.
Nem csodálkoznak , mert igazából ők sem kérnek belőle. Csak nem ismerik be. Nekik sem kellene egy individualizált, el-atomizált , személytelen, elmagányosodott társadalom, mint amit a nyugati nagyvárosokban tapasztalni. Nem kell nekik az angolszász választási rendszer. Nem kell nekik Az amerikai halálbüntetés-pártiság, és "birtokháborításért headshot"-mentalitás sem.
Az az idea amit nálunk be akarnak vezetni a libsik, sehol nem létezik.
"vagy pedig bezárták, mint mondjuk a cukorgyárakat. "
A cukorgyaraknak kabe nulla gazdasagi jelentoseguk volt, de csak mantrazd te is.
Az EU tagsag iegerete vonzotta az osszes nagy ipari beruhazast, az Audit, a Mercedest, a Suzukit, a szamtalan kisebb, de attol meg jelentos ceget, az ezeknek dolgozo magyar cegeket es a tobbit.
Menj el Gyorbe es nezz korul. Az ott az EU miatt van.
"A cukorgyaraknak kabe nulla gazdasagi jelentoseguk volt, de csak mantrazd te is."
Tönkrement ezzel a magyar mezőgazdaság egyik ágazata, importból kell fedeznünk az ország cukorszükségletének kb. 2/3 részét, kb. 900 ember vált munkanélkülivé, a nagyobb gyárak bezárásával az önkormányzatok elestek ezen gyárak iparűzési adóitól. Azok a gazdák akik elfogadták az EU ajánlatát, és áttértek az alternatív mezőgazdasági növényekre, szintén megütötték a bokájukat, mert azon növényekből túlkínálat mutatkozott, nyomott áron tudtak értékesíteni. Szóval ez is csak egy "mantra", igaz?
Igy van, egy teljesen ertelmetlen mantra, az egesz cukoragazat nehany tizmilliardos forgalmat bonyolitott, az orszag gazdasaganak szempontjabol nulla jelentosege volt.
Akkoriban Nyugat-Europaban is zartak be gyarakat, nem csak Magyarorszagon. Ezert egy totalis ertelmetlen mantra ezt az EU oriasi hatranyakent felhanytorgatni.
"Igy van, egy teljesen ertelmetlen mantra, az egesz cukoragazat nehany tizmilliardos forgalmat bonyolitott, az orszag gazdasaganak szempontjabol nulla jelentosege volt."
Már bocsánat de nem hinném, hogy olyan jól áll az ország anyagilag, hogy csak úgy kiengedjünk az ablakon néhány milliárdocskát. Arról nem is beszélve, hogy az EU-s időszakig a magyar cukoripar tulajdonképpen egy sikeres ipari ágazat volt. Továbbá ebben a régióban volt a legalacsonyabb a cukor ára. Ha az előző hozzászólásom negatívumait is idecsatoljuk, akkor látleletet kapunk az EU csatlakozás egyik vesztes ágazatáról. Ez nem mantra, hanem tények, és ezzel még nem mondtam le alapból az egész EU-ról. Bár tény, hogy nem csak a magyar cukor sínylette meg a csatlakozást, hanem egyéb hátrányok is értek bennünket.
A hatranyokat teljesen ertelmetlen az elonyok nelkul vizsgalni. Merleget kell vonni.
A merleg pedig egyertelmuen pozitiv. Konnyen lehet hogy a magyar cukoripar az EU nelkul is fejreallt volna.
700 milliárd/év EU támogatás: lényegtelen apróság.
10 milliárd/év-es forgalmú ágazat (ebből mondjuk lesz 3-4 milliárd adóbevétel): hatalmas probléma. Csak én nem értem a logikát?
Ezek szerint neked jó külföldiek bagóként befizetett adóján élni, viszonylag szarul?
Elég egyszerű ember vagy mondhatom:)
Inkább hagyjuk, látszik, hogy ha a nyugat enni nem adna neked te akkor is letérdelnél eléjük:D
Kérdező
Ha szeretnél építő jellegű normális viszonyok között "vitatkozni", akkor próbáljuk ki azt, hogy az én felhozott érveimre és kérdéseimre reagálsz és aztán én is reagálok a te érveidre és te kérdéseidre?
Igy talán valami építő jellegű dolog is kijöhetne ebből a kérdésből és nem csak a személyeskedés. (és persze az, hogy csak bizonyos válaszokat "látsz" meg)
Ha szeretnél egy építő jellegű vitát, ahol megvitatjuk a te érveidet és az "enyémet", akkor kérlek reagálj a 43-as kommentben feltett kérdéseimre és állításaimra.
Ha nem szeretnél építő jelleggel "vitatkozni", akkor bár nem értem a kérdés feltevés eredeti célját, de szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!