Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balliberálisok! Miért csodálko...

Balliberálisok! Miért csodálkoztok, ha a magyar emberek nem kérnek a nyugatból?

Figyelt kérdés

89-ben volt rendszerváltás, de nem előrébb vagyunk, hanem hátrébb.

Kezdésnek mindent szétloptak, mert ugye az első mítosz az volt, hogy majd milyen jó is lesz ám a privatizáció, mert majd nő a szolgáltatás színvonala, az árak talán még csökkennek is stb.

Na ebből pont nem lett semmi, mert kb annyit fejlesztenek, hogy pont még eldöcögjön az egész.

Tipikus példája ennek a kis kedvenc Feri, aki a Máv-ot szépen "kipofozta".

Aztán jött az EU, majd lehet menni személyigazolvánnyal nyugatra.

Ez aztán marha nagy dolog...

Aztán még ezerrel ment a parasztvakítás, hogy majd nyugati fizetések lesznek, mert hát bejönnek a nagy multik és akkor milyen jó lesz.

Igen, van EU szabvány, Eu árak, csak épp fizetés nincs hozzá, pedig az Eu célja, hogy gazdasági összhangot teremtsen meg bla bla bla.

Megjelentek a bankok, más pénzügyi szolgáltatók, amik mást se csinálnak, csak a kiskapukat nézik, hogy lehetne kihasználni, hogy egy átlagember nem rendelkezik megfelelő pénzügyi ismeretekkel.

Elég megnézni a deviza vagy a Buda-Cash botrányt.

Persze a PSZÁF mindehhez meg az aktuális nyugatbarátok kormányok ehhez mind asszisztáltak.

Legalábbis hol volt akkor a PSZÁF mikor megtörténtek ezek a dolgok?

Aztán a nagy demokrácia, ami ránk köszöntött magával hozta, hogy ha úgy tiltakozol, hogy az utcára mész és törsz-zúzol akkor az a baj, ha meg csak állsz a tömegben akkor meg pont leszarják.

Elég megnézni Nyugatbarát Ferit, pont leszarta, hogy hányan tüntetnek.

Első körben megy az ígérgetés, mert majd a nyugat, utána meg szépen átvágnak.

2015. márc. 20. 11:17
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
94%

"Mióta EU-s tagok vagyunk, a fizetésem gyakorlatilag stagnál."

Errol nem az EU tehet.

"ömlenek ide az EU-s pénzek, amikor semmit nem érzek meg belőle"

Ehhez csak annyit hogy az elmult 10 evben MINDEN amit latsz EU penzbol epult, az utak, a csatornak, az iskolak felujitasa, korhazmodernizalas, egyeb infrastrukturalis beruhazasok, napokig lehetne folytatni.

Kiveve a stadionok.

" mennyire jól járunk az EU-val ha belépünk. "

Egyertelmuen jol jartunk. Csak lehet neked nem tunik fel, mert nem tudod milyen allapotok lennenek, ha nem leptunk volna be.

"Nekem mint dolgozónak milyen előnyökkel is járt az EU?"

Pl. azzal hogy van munkad.

2015. márc. 20. 15:04
 32/54 anonim ***** válasza:

"nyugaton egy ugyanolyan meki melós 1200 euro-t keres (360 000 Ft) mint itthon 80 000 Ft-ot."

Azt kell nezni, hogy pl. egy atlag nemet melos mekkora erteket allit elo es egy atlag magyar mennyit. Ez hatarozza meg egy gazdasagban a fizetesi viszonyokat. Amugy meg nagy valoszinuseggel egy nyugati McDonalds etterem jelentosen nagyobb forgalmat bonyolit es nagyobb hasznot termel mint egy magyar.

Mielott felhaborodnal: ez nem a melos ertekmeroje, nem dolgozik rosszabbul egy magyar melos mint egy nemet. Csak a gazdasagi hatter nem ugyanaz.

2015. márc. 20. 15:06
 33/54 A kérdező kommentje:

"Ehhez csak annyit hogy az elmult 10 evben MINDEN amit latsz EU penzbol epult, az utak, a csatornak, az iskolak felujitasa, korhazmodernizalas, egyeb infrastrukturalis beruhazasok, napokig lehetne folytatni."

Csak szólok, h Magyarországról van szó a kérdésben.

Nem tudom hol álmodtad, hogy itt bármilyen utat vagy kórházat vagy bármit felújítottak volna, szerintem 5 percig nem tudnád sorolni, nem hogy napokig.

Éves szinten 700 milliárdot utaltak le, neked, nekem nagy összeg, de egy ország költségvetésében egy csomag wc papír.

Főleg, hogy ha jól tudom ez a teljes összeg, amiből nem vonták le az általunk becsengetett összeget.

Magyarul kevesebb, mint 700 milliárd.

Ellenben amit a válaszoló feldobott, hogy blöffsorozat meg stb azt nagyon szépen kihagytad, gondolom azért, mert egyetértesz vele.

2015. márc. 20. 18:32
 34/54 anonim ***** válasza:

"Nem tudom hol álmodtad, hogy itt bármilyen utat vagy kórházat vagy bármit felújítottak volna, szerintem 5 percig nem tudnád sorolni, nem hogy napokig. "

Ez csak annyit mutat hogy totalisan tajekozatlan vagy.

olvasgass egy kicsit

[link]

2015. márc. 20. 19:13
 35/54 anonim ***** válasza:
#35 dehogy háborodok fel, sőt, nyugaton ha maradunk ennél a meki melós példánál, nem is kell olyan keményen melózni, van ismerősöm és azt mondja 8-ból 5 órát dolgozik úgy tényleg. Mert ott kevesebb a konkurencia, igaz van sok török meg arab de azok csak a nyugati segélyért mennek, a magyarok meg dolgozni. Itt Mo.-n meg rengetegen állnak sorba még ezért a csicska fizetésért is, hogy melózhassanak, még Bp.-n is, sok rokonom él Bp.-n és közgáz diplomával sem tudnak még egy szar mekis melót se találni, ott is nagy a munkanélküliség
2015. márc. 20. 19:16
 36/54 A kérdező kommentje:

Most idehánytál egy indexes cikket, dől a lé címszó alatt.

Ha neked évi 700 milliárd egy ország esetében "dől a lé" kategória, akkor szerintem hagyjuk.

2015. márc. 20. 19:41
 37/54 A kérdező kommentje:
Most nézem, hát ennyit még a brókerbotrányban is majdnem összeharácsoltak.
2015. márc. 20. 19:44
 38/54 anonim ***** válasza:

Az evi 700 milliard az kerlek alasan a koltsegvetes durvan 5%-a.

Abban az orszagban ahol kulonadokat kell kivetni 30-50 milliardos bevetelek miatt, ott a 700 milliard "talalt penz" igenis nagy szo.

nem beszelve az EU tagsag jarulekos hasznairol, amit eleg nehez penzben kifejezni.

2015. márc. 20. 19:45
 39/54 TamásTóth ***** válasza:
100%

Kérdező, valahogy a neked nem tetsző részekre nem válaszoltál.

Újra felteszem költöi kérdéseim:

1, Gondolod, ha ez ilyen egyszerű lenne, hogy felemeljük a béreket és kész javul a gazdaság, akkor ez más nálad és nálam is 100-szor okosabb emberek nem gondolták már volna ki ezt? (persze ha linkeket tudsz hiteltérdemlő forrást szolgáltatni a béremeléses teóriádról, akkor meggyőzhető vagyok)

2, Ha meg is nő a kereslet a kisboltban (valamennyivel a bérek emelése miatt), attól még nekem az csak árbevétel szinten jelenik meg, amiből lejönnek a változó és fix költségek és csak azután van profitom, ami belátható könnyedén, hogy simán negatívba nyomná az összes kkv-t.

3, Miért várod az EU-tól, hogy a Magyar béreket felemelje Nyugat EU-s színvonalra, amikor az az adott ország termelékenységétől függ.

Itt egy cikk:

[link]

Kiemelném belőle a lényeges részeket:

1, Egy gazdaság (ország) bérszintje szoros összefüggésben áll a termelékenységgel. Általánosságban azért alacsonyabb a kereseti szintünk, mert kevésbé hatékonyan termelünk, mint a fejlettebb országok.

2, Éppen ezért nagyon gyakran ugyanakkora fizikai és szellemi erőfeszítés is nagyobb teljesítményt eredményez egy fejlettebb országban, a magasabb technológiai szint, tőkeállomány és egyéb, termelékenységet befolyásoló tényezők miatt.

3, Gyakran még a termelékenységnek sem kell nagyobbnak lenni. Egy felszolgáló és egy fodrász munkája egy gazdagabb országban egyszerűen többet ér. Vagyis a magasabb nemzeti jövedelemből azoknak is nagyobb rész jut, akiknek a termelékenysége nem magasabb, mint a fejletlenebb országban.

4, A külföldi tőke kockázatosabb országban egyszerűen magasabb megtérülést vár el a befektetései után. (és azért azt könnyű belátni, hogy M.O kockázatosabb mint mondjuk Németország)

Várom válaszaidat az első 3 kérdésemre és várom a reakcióidat a cikkre, illetve a 4 pontra, amit kiemeltem belőle.

2015. márc. 20. 19:56
 40/54 anonim ***** válasza:
feleslegesen turaztatod magad, a kerdezo nem is erti mit akarsz mondani, a pontjaidat tuti fogja fel.
2015. márc. 20. 19:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!