Balliberálisok! Miért csodálkoztok, ha a magyar emberek nem kérnek a nyugatból?
89-ben volt rendszerváltás, de nem előrébb vagyunk, hanem hátrébb.
Kezdésnek mindent szétloptak, mert ugye az első mítosz az volt, hogy majd milyen jó is lesz ám a privatizáció, mert majd nő a szolgáltatás színvonala, az árak talán még csökkennek is stb.
Na ebből pont nem lett semmi, mert kb annyit fejlesztenek, hogy pont még eldöcögjön az egész.
Tipikus példája ennek a kis kedvenc Feri, aki a Máv-ot szépen "kipofozta".
Aztán jött az EU, majd lehet menni személyigazolvánnyal nyugatra.
Ez aztán marha nagy dolog...
Aztán még ezerrel ment a parasztvakítás, hogy majd nyugati fizetések lesznek, mert hát bejönnek a nagy multik és akkor milyen jó lesz.
Igen, van EU szabvány, Eu árak, csak épp fizetés nincs hozzá, pedig az Eu célja, hogy gazdasági összhangot teremtsen meg bla bla bla.
Megjelentek a bankok, más pénzügyi szolgáltatók, amik mást se csinálnak, csak a kiskapukat nézik, hogy lehetne kihasználni, hogy egy átlagember nem rendelkezik megfelelő pénzügyi ismeretekkel.
Elég megnézni a deviza vagy a Buda-Cash botrányt.
Persze a PSZÁF mindehhez meg az aktuális nyugatbarátok kormányok ehhez mind asszisztáltak.
Legalábbis hol volt akkor a PSZÁF mikor megtörténtek ezek a dolgok?
Aztán a nagy demokrácia, ami ránk köszöntött magával hozta, hogy ha úgy tiltakozol, hogy az utcára mész és törsz-zúzol akkor az a baj, ha meg csak állsz a tömegben akkor meg pont leszarják.
Elég megnézni Nyugatbarát Ferit, pont leszarta, hogy hányan tüntetnek.
Első körben megy az ígérgetés, mert majd a nyugat, utána meg szépen átvágnak.
A nyugati típusú liberális demokráciánál és piacgazdaságnál eddig nem találtak fel jobbat.
meg kell csak nézni, hogy hová mennek dolgozni akik külföldre mennek: Németország, Anglia, Ausztria.
Véletlenül sem Oroszország, Észak Korea, vagy Üzbegisztán.
Ezen kell elgondolkodni, mielőtt hülyeségeket kezdünk kérdezni, meg írogatni!
Az a baj, hogy elfelejtitek, hogy a fizetés nem marad a munkavállalónál.
Szépen megy és elkölti.
Így fogja a kkv kifizetni.
Arról nem is beszélve, hogy mivel így "felpörög" a gazdaság, lehet adót csökkenteni.
Mondjuk a kkv részéről.
Tehát ha jól értem te csökkentenéd a kkv-knak az adóját. Ez nagyon piacbarát megközelítés, majdnem azt mondod, amit a kormány csinál, hogy néhány cégnek 50%-os adókulcsa van néhánynak meg 5%. Ez viszi előre az országot ha kivételezünk bizonyos cégekkel.
És hogy jutna vissza a pénz ember gondolkozzál már egy kicsit. Ha vna egy kis boltom én vagyok a vállalkozó. bejelentik hogy a minimálbér 200 nettó. én nekem mondjuk havi 800 profitom volt (ami azért nagyon nagyzoló). ez kb lenullázódik egyből ha 2-3 alkalmazottam van. Ezek után te azt mondod, hogy mivel többet kapnak az emberek bért, ezért többet fognak vásárolni a kisboltomban? Tehát több kenyeret/tojást/élelmiszert vesznek?. A kkv-knak amúgy is nehéz a helyzete. Kb lehetetlen, hogy egy kis cég kitermeljen ekkora minimálbért a jelenlegi gazdasági állapotban. Nem beszélve arról, hogy ha meg is nő a kereslet a kisboltomban (valamennyivel), attól még nekem az csak árbevétel szinten jelenik meg, amiből lejönnek a változó és fix költségek és csak azután van profitom, ami belátható könnyedén, hogy simán negatívba nyomná az összes kkv-t.
Nem beszélve arról, hogy gondolom nem végeztél közgazdaságtani egyetemet/főiskolát, ami nem baj, csak próbálod a gazdasági problémákat megoldani, mint ha a spanyol viaszt fedezted volna fel. Gondolod, ha ez ilyen egyszerű lenne, hogy felemeljük a béreket és kész javul a gazdaság, akkor ez más nálad és nálam is 100-szor okosabb emberek nem gondolták már volna ki ezt?
Ha meg ilyen egyszerű lenne, akkor bármelyik országban a világon meg lehetne szüntetni a szegénységet és az éhezést, ha emelnék a minimálbéreket?
Picit gondolkozzál a gazdaság nem így működik, hogy mindent megoldunk egycsapásra. (igazából semmi sem így működik)
Persze ha tudsz adni hiteles forrást arról, hogy neves közgazdászok ezt javasolják akkor elolvasom szívesen a véleményüket. De így, hogy csak osztod az észt, mintha te lennél a mindent tudó gazdasági megoldó zseni csak hülyének tűnsz.
(nem volt célom, hogy megsértselek, ha mégis megsértettelek volna, akkor elnézést)
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__668..
Ajánlom ennél a kérdésnél a kommentjeimet elolvasni, kifejtem és linkeket is adok azzal kapcsolatban, hogy a bérszínvonal egy adott országban nagyon erős összefüggésben van a termelékenység alakulásával.
Nem több kenyeret fog venni, hanem hozzá sajtot, vajkrémet, üdítőitalt.
Érdekes, nyugaton így működik.
És mielőtt valamelyik okostojás elkezdené, nekem nem a nyugati nyugattal van bajom, hanem, ahogy már írtam: itt lecsapódott.
"Érdekes, nyugaton így működik. "
Nem, ott sem mukodik igy. Ott fizetnek tobbet a dolgozonak, ahol tobb erteket allit elo.
Mióta EU-s tagok vagyunk, a fizetésem gyakorlatilag stagnál. Azzal marha sokat érek, hogy könnyebben utazgathatok Nyugaton. Nekem dumálhat itt bárki, hogy ömlenek ide az EU-s pénzek, amikor semmit nem érzek meg belőle, pedig nagyvárosban lakom. Épül egy buszmegálló EU támogatással? Remek, de ettől a bérletem havi 6000 ft fölött marad. EU-s pénzből finanszíroznak néhány MÁV vonal rendbetételét? Ettől még méregdrága a vonatjegy, retkesek a kocsik, és őrültes késések fordulnak elő.
Amikor a népszavazás előtt álltunk, akkor hatalmas blöffkampány ment, hogy mennyire jól járunk az EU-val ha belépünk. Arról ne is beszéljünk, hogy milyen ordas hazudozások történnek Magyarország kárára az európai parlamentben. Nem vártam olyan nagy dolgokat, de minimum annyit igen, hogy kiszámíthatóbb legyen az életünk. Nem történt meg. Nekem mint dolgozónak milyen előnyökkel is járt az EU?
uccsó, ez azért nem így van.
nyugaton egy ugyanolyan meki melós 1200 euro-t keres (360 000 Ft) mint itthon 80 000 Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!