Balliberálisok! Miért csodálkoztok, ha a magyar emberek nem kérnek a nyugatból?
89-ben volt rendszerváltás, de nem előrébb vagyunk, hanem hátrébb.
Kezdésnek mindent szétloptak, mert ugye az első mítosz az volt, hogy majd milyen jó is lesz ám a privatizáció, mert majd nő a szolgáltatás színvonala, az árak talán még csökkennek is stb.
Na ebből pont nem lett semmi, mert kb annyit fejlesztenek, hogy pont még eldöcögjön az egész.
Tipikus példája ennek a kis kedvenc Feri, aki a Máv-ot szépen "kipofozta".
Aztán jött az EU, majd lehet menni személyigazolvánnyal nyugatra.
Ez aztán marha nagy dolog...
Aztán még ezerrel ment a parasztvakítás, hogy majd nyugati fizetések lesznek, mert hát bejönnek a nagy multik és akkor milyen jó lesz.
Igen, van EU szabvány, Eu árak, csak épp fizetés nincs hozzá, pedig az Eu célja, hogy gazdasági összhangot teremtsen meg bla bla bla.
Megjelentek a bankok, más pénzügyi szolgáltatók, amik mást se csinálnak, csak a kiskapukat nézik, hogy lehetne kihasználni, hogy egy átlagember nem rendelkezik megfelelő pénzügyi ismeretekkel.
Elég megnézni a deviza vagy a Buda-Cash botrányt.
Persze a PSZÁF mindehhez meg az aktuális nyugatbarátok kormányok ehhez mind asszisztáltak.
Legalábbis hol volt akkor a PSZÁF mikor megtörténtek ezek a dolgok?
Aztán a nagy demokrácia, ami ránk köszöntött magával hozta, hogy ha úgy tiltakozol, hogy az utcára mész és törsz-zúzol akkor az a baj, ha meg csak állsz a tömegben akkor meg pont leszarják.
Elég megnézni Nyugatbarát Ferit, pont leszarta, hogy hányan tüntetnek.
Első körben megy az ígérgetés, mert majd a nyugat, utána meg szépen átvágnak.
"Ha a magyar emberek nem kernenek a nyugatbol, akkor nem lenne maris tobb szazezer magyar nyugaton, es nem tervezne tovabbi tobb szazezer, hogy elhagyja az orszagot."
Köszönöm szépen, hogy elismerted, hogy igazam van:)
Ha itthon annyira bejött volna a nyugat meg a nagy újítások, akkor a kutya nem menne oda:)
Csak az a baj, hogy arra is képtelen vagy, hogy felfogd, hogy én nem a kinti nyugatról beszélek, hanem arról, ami itthon történt.
Akkor valamit nem jól csinálsz.
Én miskolci vagyok.
A Boschban nettó 280 körül keresnek a mérnökök, bár el kell ismernem, hogy bérszalagot még nem láttam,de nem hinném, hogy az, akivel beszéltem ilyenben hazudna.
Főleg, hogy a szalagosok is tudtommal 120 körül kapnak, ha már lehúztak egy X időt.
A győri Audiban meg egy másik ismerősöm 140-150 körül kap.
"NEM AZ EU (AMI MELLESLEG EGY GAZDASÁGI SZÖVETSÉG) DOLGA 300.000 EZRES FIZETÉST CSINÁLNI"
Nem csak az EU-ról beszélek, ha feltűnt volna, de ha közvetlenül nem is,de közvetetten igen.
Ugyanis ahogy már írtam, gazdasági összhangról volt szó, csak épp a külföldi cégek a fizetés esetén ezt elfelejtik.
Nem is az, hogy adjanak havi 450 ezret egy eladónak, de egy 200 legyen már meg.
A legjobb pedig, hogy sokan ahogy láthatjuk, hogy még tapsolnak is ennek az egésznek, pedig szerintem nekik is jobb lenne, ha nem 250 nettóért nyomnának, hanem a duplájáért....
Én csak azt kérem számon, ami be lett ígérve.
Vagy te már nem így emlékszel?
Épp azt írtam, hogy vidéken csak műszaki diplomával lehet 200 felett keresni, válaszod: Miskolcon egy mérnök 280 nettót kap, zseniális komolyan, nem pont erről írtam az előbb?????
Egyébként én egészségügyben dolgozom, de mi vállaltuk azt, hogy itt kevés a fizetés, és hiszed vagy sem én nem is várnék el havi nettó 200-at, szerintem aki nettó 100-ból nem jön ki az nagyon komolyan pazarol, én volt idő, hogy negyvenötezerből hoztam ki egy hónapot (ez akkoriban volt, mikor a fél ország azon szörnyülködött, hogy 47 ezerből nem lehet megélni, nem a fenét, csak az embere többsége nem tud vagy akar spórolni)
Bocs, ezt valóban benéztem.
Egyébként a Te hozzáállásod se jó, mert rendben van, hogy kihoztad 45 ezer forintból, de ne ez legyen már a cél, hogy akkor minél kevesebből éljünk meg.
"Oriasi zavar van a fejedben a rendszervaltasrol, annak okairol, a kovetkezmenyeirol az EUrol, a piacgazdasagrol."
Ezt hányszor akarod még leírni?:D
Nem volt elég, hogy az előbb pofára ejtettelek?
Vagy ezeket az üzeneteket valami robot írja?:D
Kérdező szép és jó lenne, ha felemelnék a minimálbért 200 nettóra. Ezt a multik még ki is tudnák fizetni, de szerinted a kkv-k miből termelnék ezt ki? 200 nettó az azt jelenti, hogy az a cégnek havonta 400 ezer forintot jelenten költségként. Szerinted egy (kis) bolti eladó ezt kitermeli itt M.O-n?
És mint nagyon sokszor írtam már a gazdaság fejlettsége nagyon erősen korrelál a bérekkel. Ha a magyar gazdaság a némettel egy szinvonalon lenne, akkor lehetne arról beszélni, hogy nyugati fizetések legyenk, addig, amig a Németeknek a GDP-je 3-4-szerese a magyarnak, addig ne akarjunk már ugyannyi fizetést, ha nem termeljük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!