Kinek mi a véleménye a boltok vasárnapi zárva tartásáról?
"de nekem a vasárnap akkor is szent"
Akkor ne dolgozz akkor. Szabad, felnőtt ember vagy, megteheted.
Te döntöttél, akárhogy is, ez a te életed és a te döntésed, viseled a következményeit. De hadd dönthessen más is!
"de nekem a vasárnap akkor is szent"
Tehát, ha neked szent, akkor az kell lennie másnak is???
Is igen, képzeld el dolgoztam már húsvétkor is, meg karácsonykor is. És nem haltam bele. Tudod miért? Mert felnőttem és én úgy érzem, hogy kinőttem ezekből az ünnepekből. De ettől még tiszteletben tartom azt, akinek ezek az ünnepek szentek. Nem is véletlen, hogy vállaltam már be ünnepnap előtt, vagy ünnepkor műszakot másik helyett.
"Kétoldalú szerződés? Igen, de csak papíron! Aláírod vagy mehetsz!"
Akkor legyen az, hogy ne kelljen aláírni sem, hátha valaki nem tud írni. Sőt. Bemenni se kelljen dolgozni, csak jöjjön a fizu. Alanyi jogon. Minden csak vágyak kérdése, a világ csak egy illúzió.
A baj az, hogy ez nem vicc, jelenleg erre halad az ország. "Merjünk nagyot álmodni". Hátha a világ többi része is pont azt álmodja amit mi...
Akkor ha nekem meg a szerda szent, akkor követeljem, hogy zárjanak be a boltok szerdán?
Nagyon gáz ez a gondolkodásmód, egyáltalán nem arról van szó, hogy ne lehetne 6 nap alatt bevásárolni (bár ez élethelyzet függő is), hanem az a probléma, hogy láthatóan van igény a vasárnapi nyitva tartásra, innentől kezdve azzal érvelni, hogy nélküle is megoldható minden, szándékos csúsztatás.
Ha azzal van a bajod, hogy egyoldalú az a szerződés, akkor miért nem ott kutakodsz, miért nem tüntettél a kormány ellen, mikor szigorította a munka törvénykönyvét?
igen, megkérdeznek
szabadon eldöntheted akarsz-e vasárnap dolgozni
nem vagy rabszolga, nem kényszeríthetnek, hogy olyan helyen dolgozz, ahol vasárnap is dolgoznod kell
én pl. nem akarok árom műszakban dolgozni, és jé! nem is dologozom három műszakban
de ettől még van aki csinálja
mint ahogy 10 órás szivműtétet sem akarok csinálni
a munkavállalás igenis kétoldalú dolog, két fél szerződése, ha a cég unszimpatikus, simán ott tudod hagyni
37-es, akkor azt is nézd meg, hogyan változtatta meg a fidesz a munka törvénykönyvét a munkavállalók rovására
akkor voltál tüntetni, ha most ennyire öntudatos vagy?
40, legyen szent
rengeteg olyan munkalehetőség van, ahol nem kell vasárnap dolgoznod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!