Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek mi a véleménye a boltok...

Kinek mi a véleménye a boltok vasárnapi zárva tartásáról?

Figyelt kérdés
Személy szerint engem nem zavar, az viszont idegesít, hogy a facebook-on minden második poszt ezt a vasárnapi zárva tartást ócsárolja. Pedig régen szombat déltől nem volt nyitva bolt, nem voltak plázák, bevásárlóközpontok.

2015. márc. 16. 13:36
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
88%

Most akkor én mondjam, hogy szarok a politikára? Nem vagyok fideszes, nem vagyok semmilyen, de mégis egy nyomorékságnak tartom ezt. Mint ahogy a csipszadót, nemzeti dohányboltokat is. Olyan szinten megmondják már, hogy mi a jó neked, és te mint egy birka bégetsz, hogy igen igen, nekem ez jó. Ha holnap bevezetnék, hogy szombatonként nem lesz adás a tévében, mert hogy a család legyen együtt, vagy hogy egy napra lezárják az internetet, hogy a család legyen együtt, akkor is bólogatnátok, mert "jaj mi az csak egy nap". Egyszerűen nem látjátok a hátrányát ezeknek. Ez nem arról szól, hogy "régen is megvoltam vasárnapi nyitvatartás nélkül", ez arról szól, hogy mi a francért szabályoz be engem a kormány, hogy:

- mit ehetek (csipszadó)

- hol vehetem a cigarettát (nemzeti dohánybolt, amúgy nem dohányzom)

- vasárnap ne vásároljak

- hol dohányozzak (tilos bagózni, még elkülönítve is zárt térben, hiába van elszívó stb.)

- ne dohányozzak buszmegállóban

- szálljak fel az első ajtón a buszon

stb.

Érted? Leszarom amúgy ezeket én is, nem zavar, én sem halok bele, hogy zárva lesz vasárnap a boltok többsége, meg hogy nem kell szagolnom a büdös bagósokat a szórakozóhelyeken, még örülök is neki, de alapvetően a lényege az, hogy egyre több ilyen kis korlátozást vezetnek be. Miért? Miért jó ez? Mi bólogatunk, engedelmeskedünk, mindent elfogadunk, ők pedig látják, hogy mindent meg lehet csinálni velünk. Remélem megértetted amit leírtam. Ennyi a véleményem.

2015. márc. 16. 13:57
 12/52 anonim ***** válasza:
90%
Zárják be a kórházakat is, majd aki beteg akar lenni, az legyen szombaton vagy hétfőn, hát milyen dolog már az, hogy vasárnap nyitva vannak a kórházak...
2015. márc. 16. 13:59
 13/52 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló: persze, hogy értelek. Igazából rengeteg pro és kontra érvet lehet felhozni.

12-es válaszoló: én ugye szállodában dolgozom, a férjem étteremben. Ennyi erővel ezeket is bezárhatnák, meg ugye a kórházakat is és még lehetne folytatni a sort...

Mondjuk én politikai hozzáállástól függetlenül mondom a véleményem, de akikről tudom személy szerint, hogy az ellenzékkel szimpatizálnak, azoknál látom ezt az egysíkú választ, hogy korlátoznak minket.

2015. márc. 16. 14:05
 14/52 LazyJones ***** válasza:
94%
"Hozzá szoktunk a kényelemhez." Igen, hozzá. Régen 5 óra alatt ment le a vonat Szegedre, ma kb. 3. R3gen csak trabant volt és kockalada, most meg merci és honda. A világ fejlődik, amit vagy az hajt, hogy a dolgok gyorsabbak legyenek, vagy az, hogy hatékonyabbak, vagy az, hogy biztonságosabbak, vagy az, hogy KÉNYELMESEBBEK. Ezért van központi fűtés, párnázott ülés, házhozszállítás, és sok más egyéb. Ebből is látszik, hogy a kényelem eldobása pusztán múltidézésre jó, de amíg kb semmi nem indokolja érdemben, addig csak egy felesleges és hiábavaló asztalra sz@rás az egész.
2015. márc. 16. 14:11
 15/52 anonim ***** válasza:
94%

Mutyitól, vejtől, CBA-tól, és minden egyébtől függetlenül, az, hogy ma, Magyarországon, ebben a gazdasági helyzetben, a kormány törvénybe iktassa azt, hogy bocsássanak el embereket, alapvetően nonszensz. És még a mélyére se ástam, mert fölösleges.

Az, hogy "régen se vót nyitva semmi vasárnap mégis túléltük" pedig egy szar érvelés. Régen nem kellett a minimálbéresnek 60 óráznia meg másodállásoznia, hogy éppenhogy megéljen. Most meg kell, és akkor még bevásárolni se tud eljutni. Éljen...

2015. márc. 16. 14:16
 16/52 anonim ***** válasza:
90%

Miért felejti el mindenki azt, hogy a vasárnapi zárva tartás mellett beszüntették az éjszakai nyitva tartást is? Ha munkaerő szemszögéből nézzük, az éjszakai történet miatt sokkal több munkaidő kiesik, mint egy nap zárva tartás miatt.

168-24(vasárnap)-48(éjszaka)->96 óra.

Egyébként engem konkrétan nem érdekel, mert ha arról van szó, átugrom a szomszéd országba és bevásárolok ott. Amúgy is olcsóbb és közelebb van, mint bármelyik másik bevásárlóközpont. Viszont az frankó, hogy megint több ezer munkavállaló fogja elveszíteni az állását.

2015. márc. 16. 14:40
 17/52 anonim ***** válasza:
88%

nem ellenzéki duma, semmi köze az ellenzékhez

a normális emberi léthez van köze, amikor nem az állambácsi dönti el hogy kell élned

én éltem abban a korban amikor megmondták

nem akarom újra ugyanazt kedves kérdező

az állam ne mondja meg milyen ruhát veszel fel, milyen a hajad, milyen zenét hallgatsz és igen mit csinálsz vasárnap

ma ezt mondják meg, holnap már amazt is

van az államnak dolga, de nem az, hogy beleszóljon az emeberek normális napi életébe

nem kell ide újra Kádár rendszer

2015. márc. 16. 14:52
 18/52 anonim ***** válasza:
91%

Azt nem értik sokan, hogy itt nem arról van szó, hogy 7 napból csak 6 nap tudunk vásárolni és ez milyen rossz, ezt nem lehet kibírni. Persze hogy meg lehet oldani.

Az a baj ezzel hogy:

1. Igenis lesznek nem kevesen akik emiatt elveszítik a munkájukat, vagy nem veszítik el, de még kevesebb lesz a bérük.

2. A kormány ne pofázzon bele abba hogy mivel töltsék az emberek a vasárnapjukat. Ne nézzenek hülyének, ne nézzenek kiskorúnak akinek majd ők megmondják mikor mit tegyen. "Legyen együtt a család." Jah persze. És mi van a kórházi dolgozókkal, a folyamatos műszakban dolgozó gyári melósokkal, a vendéglátósokkal, stb. Esetükben nem baj hogy nincsenek a családjukkal vasárnap. Totál idiótának néznek minket. Akkor inkább közölték volna mindenféle körítés nélkül hogy bezáratják a boltokat vasárnap azért mert csak.

2015. márc. 16. 14:59
 19/52 anonim ***** válasza:
100%
18: Azt kihagytad, hogy durván beleszóltak ezzel a döntéssel a szabad piacgazdaságba.
2015. márc. 16. 15:02
 20/52 anonim ***** válasza:
90%

Bármit is írok, butaságnak fogod tartani, de azért megpróbálom:

Személy szerényem vidéki paraszt gyerek, így ha gondolok egyet, hogy kellene x vagy y, akkor az nem úgy megy, hogy lesétálok a bérházból és látom egy pennyt, tescot, lidlt, auchant. Ha én vásárolni akarok, akkor vagy bemegyek vonattal, illetve utána busszal és így vissza. A leggyakoribb munkavégzés hétfő és péntek között zajlik, így mondjuk a vidéki boltokban biztos vagyok benne, hogy a 2 hétvégi napon nagyobb a fogalmuk, mint hétköznapokon. Mi van akkor ha szombaton valami oknál fogva nem érek rá? Beteg valakim, be kell mennem a kórházba, nem tudom elmenni vásárolni, vagy bármi más. Vasárnap ugye nincsen nyitva, így marad a hétfő, amikor dolgozok. 8ra járok melóba, ami azt jelenti, hogy 5KOR KELEK. Nem 7kor, 5kor!!! 4ig dolgozom, hazaérek fél 7RE!!!! NEM 5RE, FÉL 7RE! Mikor menjek vásárolni szerinted???? Ha egyből elindulnánk autóval (ha lenne, de nincsen), akkor talán 10re bent is lennénk, vonat 11 után már nem jár, így esélytelen a hétközi vásárlás, úgyhogy ez alapján kinyalhatja az összes undorító hites majom, aki kitalálta ezt, mert ugye Bécsre akarunk hasonlítani ahol ugyanígy nincsen nyitva bolt vasárnap, csak azt elfelejtik, hogy konkrétan még a takarító néni is tud kocsit venni ha nagyon akar :@@@

2015. márc. 16. 15:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!