Dobermann és német juhászkutya együtt tartásáról van valakinek véleménye? Mire számíthatok később?
6 éves ivartalanított kan munkavonalú német juhászkutyám mellé ma kaptam egy nem egészen 5 hónapos dobermann kölyköt. Sikeresen összeismerkedtek, nem volt semmi probléma. Estére még zárjam el a kicsit a nagytól, vagy ha eddig elvoltak (a kan érezteti a dominanciáját, de nem bántja a kicsit) akkor már nem lesz baj?
Mellesleg a szuka rettenetesen bátortalan, alig mozdul le a teraszról. Ez csak a kezdeti megilletődés, vagy valami komolyabb probléma ehet a háttérben? Lehetséges, hogy tényleg ilyen nehezen oldódnak a dobik?
Nem általánosan jellemző a dobikra, hogy nehezen oldódnak, sőt :)
Viszont mint minden fajtában, lehetnek köztük félénkebb egyedek is. 5 hónaposan ha ilyen, valószínű, hogy teljesen kimaradt a szocializációja, azt sürgősen el kell kezdeni pótolni. De az is lehet, hogy az alaptermészete ilyen félénk, bizalmatlan...
Ha összeszoktok, biztosan jobb lesz.
Ha a másik kutyátok nem agresszív (néhány kutya a kölyköknek is nekimegy, nemtől függetlenül, annyira szocializálatlan), akkor nyugodtan hagyd őket együtt. Viszont arra figyelj, hogy foglalkozz velük külön-külön is! Ha kölyök kerül a felnőtt mellé, sokszor az idősebb kutyához jobban ragaszkodik, mint a gazdához.
És próbáld beszoktatni, rettenetesen fázósak tudnak lenni, néhány nap alatt több kilót fogynak a hidegben.
Kaptam a kutyust, elvileg tényleg elég rossz helyről jött, a pórázt sem ismeri.
A német juhásszal nagyon jól kijön, annyira, hogy tényleg jobban elfogadja, mint engem. Csodálkozom, hogy az a nagy 50kilós állat még nem ette meg ahány disznóságot elkövetett már vele tegnap óta, ráadásul más kutyákkal elég domináns... sőt... úgyhogy csodálkozom.
Azt viszont látom, hogy a kicsi fázik, viszont a nagy nem jön be, a kicsi meg, ha behozom szétszedi a teraszajtót, hogy kimenjen a nagyhoz ( egyrészt fél a macskámtól, másrészt rosszul érzi magát idebent). Na erre valami tipp? (kipárnáztam szószerint a házát ma de oda se megy be,kapott pulcsit - amit azóta 46szor levett és magaalá rakott,mást nemigazán tudok tenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!