Két kan kutyát lehet együtt tartani? Német juhászkutya és Golden retriver vagy Labrador retriver?
Úgy tervezzük, hogy egy időben hozznánk a két kölyök kutyát a házhoz. Mindkettőnek kant szeretnénk! És kölyök koruk óta együtt lennének, plusz két macskával, gyerekekkel! Müködhet ez?
Nem bántanák a gyerekeket, vagy egymást vagy a cicákat?
Több mint 2000nm áll majd a rendelkezésükre!
Mindenképp egy német juhászkutát szeretnénk, és hozzá vagy egy labradort vagy egy golden retrivert.
Légyszi segítsetek!
A neveléstől függ főleg.
Másodrészt a retriver lesz a meghunyászkodó. Így a másik se fog annyira rivalizálni, hiába erősebb, mert emez 0-24 mosolyog. Érted?? :)
Nem biztos, h a retriever lesz a meghunyászkodó. A suliba jár hozzánk egy labi, domináns szuka és igazi ördögfajzat - persze jó értelemben.
2 kölyök kutyát egyszerre csak rengeteg szabadidővel rendelkező embernek ajánlanék, akinek igen nagy gyakorlata van a kutyatartás/nevelés terén. Iszonyat munka és idő, mire 2 kölyköt felnevel az ember.
A 2000nm szép és jó, de ettől még ugyanúgy vinni kell őket sétálni!
Az, h 2 kan kijönne-e, rajtatok múlik.
Gyerekekhez és a cicához pedig szoktatni kell.
Persze, nevelés kérdése. Nekünk egy öreg uszkárunk volt, mellé hoztunk egy foxit (mindkettő kan), tök jól elvoltak, a cicákkal is. Szegény öreg kutyunkkal jól kicsesztünk öregkorára, másik kutyát meg több macskát is beszereztünk :D de nem volt gond vele. Azóta őt sajnos el kellett altatni, van egy beagle kutyánk, ő ugyan lány, de nagyon jól megvan mindenkivel.
Soha egy kutyánk se bántotta se unokatesóimat (kisgyerekek), se a másik kutyát, se a cicákat. Egy tányérból esznek, szó szerint :D
Hát nem akartam hosszasen leírni, de akkor megteszem!
Szeretünk járni sétálni, futni, biciklizni, erdőbe mászkálni, és imádok/imádunk játszani a kutyákkal szóval a napi séta/futás/uszás bőven meglenne! Mivel ketten vagyunk ezért lenne időnk a kutyusokra, mindegyikünknek lenne egy-egy. Gyerek még nincs először a kutyák lennének!A kert nagyságát azért irtam, hogy tudjátok nem egy 35nm-es lakásban élnének!
Az igazán a kérdés, hogy ez a két különböző kutya megél e együtt? És miért nem jó, ha kölyök koruk óta együtt nőnek?
Nem az a lényeg, hogy milyen fajta a két kutya, hanem hogy milyen a kiválasztott egyedek jelleme és hogy ti képesek leszetek-e megfelelően nevelni őket. Nem csak túrázásból meg sétálásból áll a kutyanevelés, illetve jórészt nem abból áll. Ez ennél sokkal nehezebb és összetettebb munka. Mivel ti kezdők vagytok minden téren, ezért jóformán csak a szerencsén fog múlni, hogy sikerül-e megfelelően választani és utána sikerül-e őket szakszerűen felnevelni. Ha biztosra akartok menni, akkor a kölyök kiválasztásában kérjétek a tenyésztők segítségét (mondjátok el nekik, hogy mit szeretnétek) és már az elejétől fogva járjatok kutyoviba!
Nekünk egyébként két kan kutyánk van és semmi probléma nincs velük.
Köszönöm az eddigi válazokat!
De olyan jó, hogy egyes válaszolók tudják, hogy kezdők vagyunk!
Mindkettönknek volt már kutyája ( nem ezek a fajták), és nem együtt!
Nem az az elsődleges cél, hogy a német juhász , hogyan ment majd ki, vagy hogy a retriever kacsát fogjon nekem! Csak, hogy ezek a fajta kutyák jól megvannak e !
A gyerek részről azért tettem el a kérdést, mert a retrieverek tudom, hogy egy családi kutya, de a n.j.ról nem tudom, hogy hogyan viselkedik velük!
Aki nekem volt kutyám, ő nagyon okos volt, kiskoromban kaját kitudtam szedni a szájából, és bárit csinálhattam vele! Remélem hasonlóan jó kutyákat fogun találni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!