Két kan kutyát lehet együtt tartani? Német juhászkutya és Golden retriver vagy Labrador retriver?
Úgy tervezzük, hogy egy időben hozznánk a két kölyök kutyát a házhoz. Mindkettőnek kant szeretnénk! És kölyök koruk óta együtt lennének, plusz két macskával, gyerekekkel! Müködhet ez?
Nem bántanák a gyerekeket, vagy egymást vagy a cicákat?
Több mint 2000nm áll majd a rendelkezésükre!
Mindenképp egy német juhászkutát szeretnénk, és hozzá vagy egy labradort vagy egy golden retrivert.
Légyszi segítsetek!
Csak rajtatok múlik, h milyen kutyák válnak belőlük! Ezért írjuk, h minden nevelés kérdése! Ha jól nevelitek őket, nem lesz gond a gyerekekkel később sem.
A kutyasuliban a labi, akit említettem...
Korábban a gazdájának volt már labija, nem volt vele problémájuk, így hát úgy gondolták, h hoznak egyszerre 2 kölyköt, alomtesók.
Ahogy írtam, az egyik domináns, a másik pont ellentéte, megadó típus. Jól kijönnek egymással, nincs ezzel gond, de a domináns szukával nagyon küzdenek. Nem gondolták elsőre, h ekkora falat lesz 2 kutya.
Én mindenképp várnék vele és egyszerre csak egyet hoznék el, majd ha túlvan a kamasz korszakon, minden a helyén van, akkor hoznék egy második kölyköt.
11-es!
És ez esetben melyik kölyköt hoznád el először?
"De olyan jó, hogy egyes válaszolók tudják, hogy kezdők vagyunk! "
Különben nem tennél fel ilyen kérdést, ami egy hozzáértő szemében triviális. Érdekes, én se kérdeztem meg senkit, hogy jó ötlet-e két kat együtt tartani, mert egyértelmű volt számomra, hogy tudom úgy nevelni őket, hogy ne legyen belőle probléma. De látom, hogy te még mindig nem tudsz a fajtákon továbblépni.
Így van! Egy nyugodt, nem domináns, azaz megadóbb kölyköt hoznék el elsőre.
Az mindegy, h melyik fajtából, hiszen ez egyedfüggő. Talán a német juhászt választanám elsőre (a labi és a goldi kölykök borzasztó rosszak tudnak lenni :D), egy nj sokkal inkább együttműködő a gazdájával, de tényleg nagyon fontos az egyed jelleme! Ha tenyésztőtől (és nem szaporítótól) hoztok el kölyköt, ő fog tudni nektek ajánlani egy megadó kiskutyát :)
Ha vele minden rendben van, még az új kiskutya előnyére is válik, hiszen egy jól nevelt kutya nagyon sokat segíthet nektek az új kölyök nevelésében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!