Ha a skót juhászom megfolytotta a szomszéd palotapincsijét azért a pincsi gazdája felelőségre vonhat?
Igazából nagyon sokat nem tudok a történtekből. Tegnap előtt délután mikor jövök haza a munkából a szokásos módon most nem szaladt elém a 3 éves hím skót juhászom. Furcsáltam is ezért mikor bemegyek, látom a kutyámat nyugodtan áll mellette meg már a döglött pincsi aminek tisztán látszódott a harapás nyom a nyakán. Akkor jött ki a házól a szomszédom és torka szakadtából csak kiabál. Azt ordítozta hogy majd feljelent amiért a drága pincsijét széttépte a kutyám. Amúgy az a palotapincsi rendszeresen átszökött mióta a szomszédom megvette. Mindig ÉN foltoztam utána a lyukakat, de nem ért semmit mert kikapart, kiásott egy újat. Volt hogy be kellett zárnom a kutyámat mert sokszor rátámadott a pincsire. Múltkor például azért mert mikor jöttünk vissza a kutyaiskolából észrevette hogy az öleb a táljából eszik és nekirontott. Sokszor mondtam már a szomszédomnak hogy zárja be a kutyáját mert ez lesz. De láthatóan tojt a fejemre most meg azzal fenyegetőzik hogy feljelent?! Az én skótom soha nem ment át hozzá mindig csak az ő kiskutyája jött át.
Tényleg fel tud jelenteni?
Mivel a te területeden volt a kutya pórázon, így nem.
De a kutyád életveszélyesnek állíthatják be és megfigyelés alatt lesz, ha embert támad meg akkor elaltatják..
Szerintem sem tehet semmit a szomszéd, ugyanis az ő kutyája ment át hozzátok, és ahogy leírtad, semmit nem tett az ellen hogy ez ne forduljon elő többet.
Azon viszont érdemes lenne elgondolkozni, hogy a kutyád miért viselkedik ennyire agresszívan más kutyákkal szemben.. Kutyaiskolát említettél. Nem tudom mit tanultok ott vele pontosan, de talán a szocializációra is figyelnetek kéne..
Sajnálom azért a kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!