Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a skót juhászom megfolytott...

Ha a skót juhászom megfolytotta a szomszéd palotapincsijét azért a pincsi gazdája felelőségre vonhat?

Figyelt kérdés

Igazából nagyon sokat nem tudok a történtekből. Tegnap előtt délután mikor jövök haza a munkából a szokásos módon most nem szaladt elém a 3 éves hím skót juhászom. Furcsáltam is ezért mikor bemegyek, látom a kutyámat nyugodtan áll mellette meg már a döglött pincsi aminek tisztán látszódott a harapás nyom a nyakán. Akkor jött ki a házól a szomszédom és torka szakadtából csak kiabál. Azt ordítozta hogy majd feljelent amiért a drága pincsijét széttépte a kutyám. Amúgy az a palotapincsi rendszeresen átszökött mióta a szomszédom megvette. Mindig ÉN foltoztam utána a lyukakat, de nem ért semmit mert kikapart, kiásott egy újat. Volt hogy be kellett zárnom a kutyámat mert sokszor rátámadott a pincsire. Múltkor például azért mert mikor jöttünk vissza a kutyaiskolából észrevette hogy az öleb a táljából eszik és nekirontott. Sokszor mondtam már a szomszédomnak hogy zárja be a kutyáját mert ez lesz. De láthatóan tojt a fejemre most meg azzal fenyegetőzik hogy feljelent?! Az én skótom soha nem ment át hozzá mindig csak az ő kiskutyája jött át.

Tényleg fel tud jelenteni?

2013. júl. 1. 10:59
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
21%
Gondolom akkor is ilyen könnyen beszélnél, ha a te kutyád vagy más kedvenced lenne az áldozat...
2013. júl. 1. 13:12
 12/33 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom, a kutyáim vannak olyan jólneveltek, hogy nem mennek át a szomszédhoz, én meg vagyok olyan értelmes, hogy a kutyát leszoktatom a kerítés tönkretételéről, a lyukat meg befoltozom. Bár ez egyes emberek intelligenciáját meghaladja, és olyankor könnyebb másra mutogatni, mint saját magunkat hibáztatni.
2013. júl. 1. 13:16
 13/33 anonim ***** válasza:
17%
És hát nem tudom, nálad lehet az a feladata a kutyának, hogy más élőlényeket gyilkoljon. Én viszont azért tartok kutyát, hogy legyen egy állatom akivel foglalkozni tudok és békésen együttélni a világgal. Amúgy meg máskor fel vagytok háborodva, ha valaki hőzőrzőnek akar kutyát, hogy hát olyan nem lehet, a kutya családtag. Ilyenkor hirtelen máshogy van? Most a kutya hirtelen hős lesz, hogy a házat és a gazdát megmentette a gonosz pincsitől világuralomra törő támadása alól? Bezzeg ha egy ember rátámadna a gazdára, valószínűleg csak pislogna, hogy mi van.
2013. júl. 1. 13:16
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni, de senki sem tökéletes. Egy hiba is elég hozzá, hogy forduljon a kocka. Az emberek mindig meg vannak győződve róla, hogy velük sosem fog semmi tragádia megtörténni. Csak sajnos ez nem így van. És nem csak a szomszéd kertben támadhatnak meg.
2013. júl. 1. 13:18
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
És ha a kutyád nem jólnevelt vagy a gazda nem elég gondos, akkor az állat halált érdemel? Az állatszeret nem addig tart amíg szegény menhelyi kutyákról van szó meg a sajátodról.
2013. júl. 1. 13:20
 16/33 anonim ***** válasza:
80%
Ja, lehet hiba, itt is volt, mégpedig a kedves pincsi tulajdonos hibája. Akkor miért is a skótjuhész gazdi lenne a hibás, miért neki kéne elgondolkodnia a kutyája jólneveltségén? Más emberek más célokra tartanak kutyát, jelenleg nekem sincs még olyan kutyám, akit azért tartanék, hogy engem és a tulajdonom védjen, de ha kertes házba költözök, hát lesz. És nem fogok tudni felelősséget vállalni azért, hogy míg nem vagyok otthon mit tesz a betolakodókkal, és nem fog lelki sérülést okozni, hogy van egy jó őrző-védő ösztönnel megáldott kutyám, aki megvédi a portát és adott esetben engem. Mindenki a saját háza táján söprögessen.
2013. júl. 1. 13:22
 17/33 anonim ***** válasza:
51%
Wow, te tényleg nagyon buta vagy, ha egyenlőségjelet teszel aközött hogy a kutya rátámad egy behatolóra vagy a saját gazdájára. Ez van, így járt a pincsi, biztos én is sajnálnám, de semmilyen módon nem hibáztatnám a kutyám, hiszen ez a feladata.
2013. júl. 1. 13:24
 18/33 anonim ***** válasza:
80%
azért nehogy már a kérdezőt hibáztassuk, amikor leírta, hogy a többi kutyával jól kijön a suliban. A pincsi gazdája nem figyelt oda a kutyájára, a pincsi szökött folyamatosan a szomszédba, a skótjuhász csak a dolgát tette, védte a portát. Nem voltunk ott, nem tudjuk, hogy hogyan zajlott az esemény, de nem hiszem, hogy a skótjuhász lesben várt a pincsire, hogy mikor támadhat rá. És ahogy előttem is írták, nem biztos, hogy meg akarta ölni, de egy figyelmeztető harapás a nagy kutya részéről lehetett túl erős a kiskutyának.
2013. júl. 1. 13:27
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

Látod nem tudod miről beszélsz, most vallottad be. Nekem viszont jó őrző-védő ösztönnel megáldott kutyám van, nem is egy. De soha eszükbe sem jutott egy másik kutyát megölni. És nem csak azért mert olyat kapott volna érte, hogy az élete végéig megemlegeti, hanem azért mert nem is akar. Egy skót juhász meg főleg ne akarjon. Őrizni a házat az emberek ellen kell. A pincsi nem fogja kirabolni a házat, bántani a gazdát. Amúgy pedig itt azt veritek mindenki fejébe, hogy gonosz az a gazda aki házőrzőnek tartja a kutyáját, mert lelövik, megmérgezik, leszúrják, felrúgják stb. És ez szerintem is igaz. Csak itt mindenki akkor cserél oldalt amikor csak kedve tartja.

Ha mondjuk az én házamba betévedne egy gyerek mert nem tudja, hogy nem szabad (mint a pincsi) és én kinyírnám, akkor az is rendben lenne mert hát ő jött be?

2013. júl. 1. 13:28
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Hát te sem lehetsz sokkal okosabb ha nem tudsz olvasni! Azt írtam, hogyha ha egy igazi rosszakaró támadna a gazdára, akkor a kutya valószínűleg nem védené meg. Mert talán az tényleg a feladata, de a másik állatok gyilkolása nem.
2013. júl. 1. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!