Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a skót juhászom megfolytott...

Ha a skót juhászom megfolytotta a szomszéd palotapincsijét azért a pincsi gazdája felelőségre vonhat?

Figyelt kérdés

Igazából nagyon sokat nem tudok a történtekből. Tegnap előtt délután mikor jövök haza a munkából a szokásos módon most nem szaladt elém a 3 éves hím skót juhászom. Furcsáltam is ezért mikor bemegyek, látom a kutyámat nyugodtan áll mellette meg már a döglött pincsi aminek tisztán látszódott a harapás nyom a nyakán. Akkor jött ki a házól a szomszédom és torka szakadtából csak kiabál. Azt ordítozta hogy majd feljelent amiért a drága pincsijét széttépte a kutyám. Amúgy az a palotapincsi rendszeresen átszökött mióta a szomszédom megvette. Mindig ÉN foltoztam utána a lyukakat, de nem ért semmit mert kikapart, kiásott egy újat. Volt hogy be kellett zárnom a kutyámat mert sokszor rátámadott a pincsire. Múltkor például azért mert mikor jöttünk vissza a kutyaiskolából észrevette hogy az öleb a táljából eszik és nekirontott. Sokszor mondtam már a szomszédomnak hogy zárja be a kutyáját mert ez lesz. De láthatóan tojt a fejemre most meg azzal fenyegetőzik hogy feljelent?! Az én skótom soha nem ment át hozzá mindig csak az ő kiskutyája jött át.

Tényleg fel tud jelenteni?

2013. júl. 1. 10:59
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Csupán csak annyi a baj, hogy a kutyában még működött némi ösztön. Persze, manapság már ez elítélendő dolog. Mert egy kutyának mindenhol, minden szituációban kedvesnek kell lennie a másik kutyához.

Majd az iskolában az idő haladtával talán sikerül is ilyen irányba terelni a kutyát.

2013. júl. 1. 19:48
 32/33 anonim ***** válasza:

Szia,

Sajnálom szegény pincsit de a kutyád természetesen járt el azaz csak a területét védte.

Esetleg ha tényleg az lenne amit mások is ajánltak, hogy fejezd ki a sajnálatodat a szomszédnak, esetleg meglephetnéd egy másik kutyussal.

Az valóban igaz, hogy most a te kutyádra oda kell figyelni, mert sok rossz akaró van hasonló helyzetben megmérgezik bosszúból.

2013. júl. 4. 14:28
 33/33 anonim ***** válasza:

Nehogy már a kérdező kutyája legyen a rossz, mert megvédi a saját területét. Jelenlegi, keverék, nagytestű kutyám, itthon a területet védi, embertől, állattól, macskát meglátja, fut utána, ha el tudja kapni, torkát elharapja és otthagyja, más kutyának is nekimegy ha bejön, viszont a tyúkokat, amiket tartunk, nem bántja, velük egy udvarba él, de sokszor van előre engedve, főleg amikor nem vagyunk itthon. De nem is ez a lényeg: hegyre ha felmegyek fel szoktam vinni a kutyát, simán pórázon, de van hogy csak jön mellettem. Hegyen egyik szomszéddal beszélgettem, megittunk pár fröccsöt, kutya bent a pincében velünk, barátságos, a szomszédnak is hagyja magát simogatni, semmi agresszió a kutyán. Pár hétre rá, itthon vagyunk, kutya elengedve, csengetnek, kinézek, hegyi szomszéd, mondom várj ember, hátraviszem a kutyát, aztán beengedlek. Ááá, nem kell, ismer a kutya, hegyen is barátságos volt, mondom neki tényleg várj 1 percet, az meg már nyitotta is a kaput, kutya meg már tépte is le róla a nadrágot, ekkorra értem oda, kutyának adtam párat, elvittem hátra, majd szomszéddal nekiálltam beszélni, hogy saját terülten, amit körbevizel, ott ő az úr. Szerencsére csak a nadrág szakadt, meg egy kis ijedtség lett, nagyobb probléma nem.

És igen, én azért tartok kutyát, hogy a házat őrizze, ha velem történt volna az eset, még egy sort kiabáltam is volna a kedves szomszéddal, hogy nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát.

2013. júl. 4. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!