Kinek mi a véleménye a boltok vasárnapi zárva tartásáról?
kérdező, nagyon sok minden nélkül megvoltál régen, amik most vannak, tiltsuk már be ezeket is, oké?
első körben szerintem mondd fel a net előfizetésed, szerintem 2000 előtt biztos hogy nem neteztél, jól megvoltál nélküle
mobil sem kell, elvégre ott a iker vezetékes telefon, több nem is kell, különben is sokkal jobb a személyes kapcsolat a telefon olyan személytelen
túl sok tv csatorna sem kell, kiválóan elvoltunk 1-2 csatornával minek ennyi
ekkora választék sem kell a boltokban, elég a tizede is, de legyenek megint svábbogarak meg zacskós tej, ami tocsogott a tejben, mert az milyen jó volt.
pc és száítógépek sem kellenek, tök feleslegesek, írógépen is lehet szöveget írni, meg ott a toll meg papír,
számításokat is kockás papíron végezni a legjobb,
bankkártya sem kell, sőt bankszámla sem, mert a fizetést régen simán kézbe kaptad, a bankok csak kifosztanak
feleleges továbbá a légzsák, a szervorásegítés, és a sok elektromos kütyű, sokkal jobb volt az ezerkettes lada, vagy a skoda 120-as, vagy a zaporjóska
a tvben meg hozzák vissza a kórház a város szélént, Blázsej dokival, mert az annyira jó volt, illetve a cseh ifjúsági filmeket, újra Morkot akarok nézni, meg Bad Spencer Terence Hill filmeket a Bartók moziban! És legyen leo jégrém, meg 2 forint egy gombóc fagyi. A sok nyugati szemetet meg vigyék vissza. wrangler farmeremet is elégetem, hiszemn mennyivel jobb volt a trapper farmer meg az egyforma kék köpeny a suliban, meg az úttörő kedve mindig jó
18, vagy a CBA-s dolgozókkal
náluk nem számít a cslád, vagy a CBA maga egy nagy Család :D
Az a probléma, hogy te minősíted betanult szövegnek az ellenzékkel szimpatizálók (és más, politika iránt nem érdeklődők) részéről azt, hogy tiltakoznak a vasárnapi zárva tartás mellett, ahelyett, hogy elgondolkoznál az érveiken, egyébként itt is jó sok érvet találtál.
Én nem írom már le, személy szerint miért zavar, mert már a fő érveket mások leírták, annyit viszont hozzátennék, hogy ez egy lose-lose szituáció, mert a boltosok többsége szív a kisebb fizetés, elbocsátások és az éjszakai munkavégzés miatt, a vásárlók nyilván szívnak, mert korlátozottabbá válik, mikor vásárolhatnak, emellett meg péntek este és szombat délelőtt jelentősen nagyobb tömegek lesznek a bevásárlóközpontokban, mint eddig, az ország szív, mert a fogyasztás némileg visszaesik, az állam szív, mert csökken az ÁFA bevétele, a Fidesz is szív, mert a népszerűségének ez sehogy sem tehet jót. Egyedül a boltosok egy kisebb része örül, a nosztalgiázók (régen is jó volt így alapon) és a legelvakultabb Fidesz hívők.
Tesco-s dolgozóként leírom a véleményem:
Nem egy álom munkahely, ebbe nem is mennék bele, hisz nem ez a lényeg.
Tudom, hogy áruház és áruház között van különbség. Egyik jobb, másik rosszabb. Amit én tapasztaltam az az, hogy valamilyen szinten rugalmas a beosztás, illetve a fizetés mindig pontosan megérkezik. És persze a bérpótlékok kifizetése, ami másik munkahelyemen nem történt meg (egész havi bérem volt 2010-ben az előző helyen 54 ezer (!!!) forint).
Mióta itt dolgozom cirka öt éve lassan 40 ezer forinttal nőtt a fizetésem. Ebből nettóban nem sokat érzek. Miért?
Mert időközben megfaricsgálták a műszakpótlékokat (levették a százalékokat, és délutáni pótlék délután 2 helyett csak este 6-tól járt, így aki állandó délelőttös volt annó ugrott nem kis összege), majd bejött az egy kulcsos adó. Emeltek adót is.
Számomra plusz pénz a délutáni műszakpótlék és a vasárnapi pótlék (vasárnap délutáni munka volt a legjövedelmezőbb) jelentette.
Erre azzal kell szembe néznem, hogy nem csak meg van mondva mikor mit csináljak (mert ez az), hanem akkor most már esek a vasárnapi pótléktól is. Ráadásul heti 1 pihenőnap kötelező, így a beosztás is olyan ritka sz*r, hogy szavakat nem találok rá. És akkor még nem is beszéltem azokról, akiknek éjszaka is most már be kell menniük.
Tehát itt van még egy döntés, aminek köszönhetően nem csak korlátozva vagyok most már nem csak szabadidővel, de beosztás szempontjából is, mellé pedig megint jelentősen csökken a bérem.
...és akkor még bónuszként nagyon jól esik hétfő reggel a két napos kenyérből készült szendvicset enni, mert reggel 6-ra mentem dolgozni, és hat előtt egyetlen egy bolt sem volt nyitva!
Szóval jó ez? Jó?
# 24: Mondj már egy ilyen érvet légy szíves.
Az NEM érv, hogy régen is ilyen volt. Régen áram sem volt. Az sem érv, hogy ki lehet bírni. Mindent ki lehet bírni, de miért kell ezt kibírni? Kizárólag egy idióta rendelet miatt, más haszna nincs.
Tehát: mi a mellette szóló érv?
A szabadnapot meg mondták már: az eddig is kötelezően járt, csak nem feltétlenül a vasárnap volt az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!