Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bekamerázták az Örs vezér...

Bekamerázták az Örs vezér téri aluljárót. Egyetértesz vele?

Figyelt kérdés
Én maximálisan, örülök is neki, bár nem tudom, hogy történtek e bűncselekmények arra mostanság. Mondjuk az utóbbi időben elszaporodtak ott a részeg dorbézoló punk-ok, lehet miattuk lett.
2010. febr. 11. 09:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
61%

"Azt viszont áruld el, hogy hogyan véded meg magad lőfegyverrel egy olyan helyen ahol egyszerre akár 100-150 ember is tartózkodik anélkül, hogy másokat is megsebesíts?"

Tipikus fegyverellenes reakció. Belegondoltál már milyen életellenes cselekmény irányulhat valaki ellen egy 150 fős tömegben? Max. terrorcselekmény, de oda már kevés egy önvédelmi .38 Special revolver. Plussz még ilyen körülményre is van megoldás pl. a .410-es Taurus Judge revolverek, vagy az expanzív JHP lőszerek, de gondolom neked ez kínai. És arról, hogy a kamerák tüneti kezelés-e, az előbb hoztam fel egy konkrét példát.

"miből gondolod, hogy karcolás nélkül megúszod?"

Hát több az esélyem, mint fegyver nélkül.

2010. febr. 11. 14:19
 22/36 A kérdező kommentje:

"Belegondoltál már milyen életellenes cselekmény irányulhat valaki ellen egy 150 fős tömegben?"

pl beleköt egy hajléktalan és kapásból pisztolyt ránt. nem gondolod komolyan, hogy az emberek nagy része képes lenne helyesen kezelni a helyzetet? Csak annyi lenne az agyában, hogy van pisztolyom előrántom és isten vagyok. Azt akkor a másik is előrántja hisz neki is van, a többi meg borítékolható.

Te csak dumálni tudsz érvelni nem.

Tisztában vagyok vele, hogy többféle töltény van, többféle fegyver. De ha mindenáron könnyű fegyvert akarsz akkor ott a gázpisztoly arra van lehetőség.

mellesleg semmi sem garantálja, hogy egy JHP lőszer nem repül át egy emberek eltalálva egy másikat.

nézd én is sokszor gondolok rá, hogy jó lenne fegyverrel, de látom a másik oldalt is, hogy sok rosszabb embernek is lehetne fegyvere cserébe. az eredmény pedig nem éppen kecsegtető.

Viszont nem értelek titeket, a fegyver az jöhet, de a kamera nem?

2010. febr. 11. 14:33
 23/36 anonim ***** válasza:

"Te csak dumálni tudsz érvelni nem. "

Én érvelek, de szerintem nem érted amit mondani akarok.

Na és ez milyen érv:

"pl beleköt egy hajléktalan és kapásból pisztolyt ránt."

Megnézném azt a környéket, ahol laksz, ahol már egy kis összeszólalkozásért már vér folyik. Aki ilyen helyzetben pisztolyt ránt, az ugyanúgy ölt volna törött sörösüveggel is. Az ilyet a kötelező vizsgálatoknál kiszűrik. Vagy inkább tiltsuk be a sörösüveget?

Én nem ellenzem a kamerát, sőt támogatom (ma 10:13-nál), de ennyi egyszerűen nem elég. A kamerának még előnye is van, ha felveszik a fegyverhasználatot, így a védekezőnek nem kell börtönbe vonulni, ha nem sikerül bizonyítani az önvédelmet.

2010. febr. 11. 14:42
 24/36 A kérdező kommentje:

ha fegyvere van valakinek akkor könnyebben elszállhat, és cserébe ha a másiknak is van, akkor ott nagyobb konfliktus alakulhat ki.

ez az egyik.

a másik:

Gondolod, hogy a szuper vizsgálatokkal kiszűrhetőek az emberek?

a pécsi lövöldözőt sem szűrték ki, amerikában, németországban ahol sokkal fejlettebb a rendszer se megy.

miből gondolod, hogy itt menne?

úgy gondolom, hogy bármennyire is jó dolog quake-n felnőni, egy civil kezébe nem való a fegyver amíg nem felelősségteljes emberek élnek itt. márpedig a nagy részük nem az.

2010. febr. 11. 14:45
 25/36 anonim ***** válasza:

"ha fegyvere van valakinek akkor könnyebben elszállhat"

Hát ezt meg honnan szedted. Nekem is van pár ismerősöm akik rendőrként egész nap fegyvert viselnek, és ők is csak heti egyszer-kétszer szállnak, és kezdenek a nyílt utcán vérfürdőt. A pécsi lövöldöző 1 eset (egy, EGY ESET!) volt, amikor legálisan szerzett fegyvert használtak, és azóta sem volt, meg jóval előtte se. Nem azt mondom, hogy minden idiótának legyen, mert NE LEGYEN, hanem szigorú vizsgához és előképzéshez kötném. A bürokratikus rendszert egyszerűsíteném, mert a mostani törvényi szabályozás agyrém.

2010. febr. 11. 14:57
 26/36 A kérdező kommentje:

magyarországon nehéz fegyverhez jutni, ezért van kevés eset.

de mint említettem amin sikeresen átsiklottál, fejlett országokban elég siralmas a helyzet etéren. nem ismétlem meg magam.

ha mindenáron fegyvert akarsz hordani, akkor állj be te is a rendőrhaverjaid közé. pont.

mellesleg eléggé érdekes, hogy rendőrökkel hasonlítod össze azokat a civileket akik fegyvert hordanának. kicsit két kategória. látszik, hogy mennyire nem gondolkozol, csak mondani akarod az okos dolgokat.

jah és ha már ilyen haverjaid vannak, akkor kérd meg őket, hogy vigyázzák a rendet, mert ha megteszik, akkor lehet, hogy még fegyverre sem lesz szükség a civileknek, köszi.

2010. febr. 11. 15:03
 27/36 anonim ***** válasza:

"fejlett országok"

Példa?

"mellesleg eléggé érdekes, hogy rendőrökkel hasonlítod össze azokat a civileket akik fegyvert hordanának. kicsit két kategória"

Ha ismernéd, csak felületesen is a magyar lőkiképzés színvonalát, szerinted is egy kategória lenne.

"kérd meg őket, hogy vigyázzák a rendet"

Ja, majd minden állampolgár mellé, aki szeretne fegyvert, de nincs rá módja, majd adnak egy rendőrt kísérőnek. Igen. Kivitelezhető.

"látszik, hogy mennyire nem gondolkozol, csak mondani akarod az okos dolgokat."

Na itt viszont ledobtam az ékszíjat. Bizonyára fegyvert legtöbbször csak az esti akciófilmben látsz, de azért te mindent tudsz a fegyverkezelésről és a fegyverjogról, és én, aki egy kicsit talán jobban ért hozzá (szerintem, fegyverpártiként értenem is kell hozzá), csak a demagóg megalapozatlan hülyeségeket nyomatja, amit az ujjából szopott ki.

2010. febr. 11. 15:15
 28/36 A kérdező kommentje:

fejlett országok:

USA, németország, nézz utána.

nem mondom, hogy minden ember mellé kell rendőr, de ha rendesen végzik a dolgukat, akkor talán nem kéne a civileknek átvenni a helyüket.

Attól, hogy ismersz pár fegyvert meg fegyverpárti vagy, még nem jelenti, hogy gondolkozni is tudsz. A fegyverkezelés és fegyverjog k.rvára nem tartozik most ide, nem erről volt szó, nem érdekel, hogy elélvezel tőle, hogy ilyeneket tudsz.

a demagógi pedig politikai téma, hazugságokat jelöl, ahol tényeket ferdítenek. Azt hiszem amiket mondtam, az távol áll a demagógiától.

2010. febr. 11. 15:23
 29/36 anonim ***** válasza:
52%

"fejlett országok:

USA, németország, nézz utána."

Na jó, akkor foglalkozzunk ezzel, az ott kialakult "siralmas helyzettel":

Németországban 100.000 főre jut 0.47 lőfegyverrel elkövetett gyilkosság és 0.70 egyéb módon kivitelezett gyilkosság (Magyarország 0.44 és 1.61). Nagy-Britanniában (nem számolva Észak-Írországot mint tűzfészket), ahol teljes fegyvertilalom van ott ez az arány 0.12 és 1.33.

A százezer főre jutó össz. gyilkosságok száma a következő:

Magyarország: 2.05

Németország: 1.17

Nagy-Britannia: 1.45

Tehát éppen, hogy az általad "siralmasnak" ítélt Németországban a legalacsonyabb a gyilkosságok száma. Nagy-Britanniában tényleg jóval kevesebb gyilkosságot követnek el fegyverrel, de a számokból látható, hogy ehelyett minden egyébbel követik el (mivel szigetország, jóval nehezebb fegyvert becsempészni). És amíg Németországban jóval szabadabb a fegyvertartás, addig az arány nagyjából ugyanaz mint Magyarországnál, hiszen a gyilkos fegyverek túlnyomó része illegálisan került az elkövetők birtokába, de az össz. gyilkosságok száma jóval több.

Na lássuk akkor az Egyesül Államokat:

Ezt a mérete, lakossága (300 millió), és változó népsűrűsége miatt külön kell bontani, érdemes egy külön kontinensként kezelni.

Az USÁ-ban vidéken, ahol jóval lazább a fegyvertartás szabályozása a százezer főre jutó fegyverrel elkövetett gyilkosságok száma 3.5, míg városokban, ahol jóval szigorúbb a szabályozás, ott 6.1. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az össz gyilkosságoknak kb. 3/5-ét lőfegyverrel követik el. Az USÁ-ban a legnagyobb a gyilkossági arány az alábbi városokban: Baltimore, Detroit, Washington D.C., Los Angeles. Érdekes módon ezekben a városokban teljes fegyvertiltás van, és még érdekesebb módon a fegyverrel elkövetett bűnesetek száma a betiltás után ugrott meg. Mondanom sem kell, hogy a fegyverrel elkövetett bűncselekményeknél csak kb. 21%-ban szerezték legálisan az elkövetők a fegyvert. Aki látott már zenecsatornában amerikai rapklippet, az sejtheti, hogy a gyilkosságok oka nagyrészben bűnbandák által elkövetett bűncselekmények, aminek a megoldásához nem fegyverjogi, hanem társadalmi eszközökhöz kell nyúlni.

Na ennyit a számokról, hogy te ebből milyen megállapításra jutsz, azt rád bízom. De ezt azért is írtam le, hogy lásd, ezeket nem csak összeálmodom.

2010. febr. 11. 16:03
 30/36 A kérdező kommentje:

ha évente csak 150eset történik ami abból történik, hogy a civil fegyvert viselhet, akkor az már sok.

hiába próbálsz a számokkal bármit is bizonyítani. Mellesleg a számaid csak a gyilkosságokról szólnak, nem a visszaélésekről.

erről ennyit, ha annyira fegyverb.zi vagy akkor költözz olyan helyre ahol preferálják, de már kezd idegesítő lenni a kampányolásod.

2010. febr. 11. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!