Miért nem képesek elfogadni az MSZP szimpatizánsok hogy a pártjuk szétlopta az országot?
Mert a szimpátia egy érzelmi reakció, semmi köze a logikán alapuló elfogadáshoz.
Hasonlíthatnám ezt ahhoz, hogy ha odajön hozzád egy szülő, hogy a gyereked ellopta a gyerekének a pénzét, akkor leordítod a fejét, megvéded a gyereket ... majd ha van egy kis sütnivalód (csak akkor) otthon kérdezel rá a gyerekednél, hogy hogy is volt az?
A pártok is pontosan erre építenek, meg a kollektív feledékenységre, azaz hogy a párttal kapcsolatos rosszat bizony elfelejtik híveik (ezüsthajó, Kaja Ibrahim, 3/3, BKV, MÁV, Strabag demokraták szövetsége, ...)
És éppen ezért nem szabad hagyni, hogy ezek feledésbe merüljenek!
Én az MSZP-s szétlopással kapcsolatban voltam kíváncsi konkrét példára, amely szerint ők (nem tudom, pontosan kik) minden lehetséges módon loptak.
Bár most már összeáll a kép: barátnőm öcsének nem olyan régen lopták el a mobilját. Már tudom, hol lehet...
Persze a Fidesz is lopott eleget és fog is, semmi kétség.
De nem az volt a kérdés, hiszen mos 8 éve az MSZP kormányoz.
A választások után a Fidesz lesz a képbe nyugi!
De azok után ami már évek óta nyilvánosan folyik ebben az országba a mi pénzünkből, hogy csak az legyen a reakció hogy
" a Fidesz is lop"! A ku, va anyukat lopjanak, tőlem!
Ja, csak visszakérdezel, miközben a személyes meglátásodra voltam kíváncsi? Sejtettem... talán nincs is az utóbbiból.
Így viszont tényleg eléggé komolytalan a kérdés, és a 09:37-es válaszolónak lehet igaza veled kapcsolatban.
A személyes meglátásom?
A Bkv a Máv a teljes szabad rablások színtere, hiszen ilyen szerződések amik alapján kemény pénzeket fizetnek ki, nagyon távol áll a magyar valóságtól. Az Eu ban sem léteznek ekkora kifizetések gyakorlatilag a semmiért, vagy végkielégítések. Azt meg senki ne mondja hogy ezek nem a vezetés segítségével jöttek össze, hiszen az hogy valami állami az csak a tulajdonost nevezi, és a menedzsmenttől már semmi különbség nincs a priváttal szemben. Az az, olyan nincs hogy a menedzsment lop és ezt nem a tulajdonos utasítására teszi.
De a 4 es metró vagy az autópályák! Minden a testre szabott pályáztatással indul, aztán jönnek a direkt kihagyott részmunkák amihez nem kell közbeszerzés, és akár 100× os áron is elvégezhető. A magán szférában ezt a pótmunka korlát 5-105 os limitével ki is védik, de valahogy mintha ez a több 100 éve ismert szabályzó nem is létezne! De tisztán látszik a támogatási rendszereken is.
Miért nem a termelő beruházásokat támogatják, jah hogy ott nem igazán lehet nagyot szakítani? Vagy miért nem a kis vállalkozásokat csak a nagyokat, hiszen a statisztikák alapján 4-5× annyi munkahelyet lehet egy adott támogatási egységből létrehozni a KKV szektorba, és az a mienk marad és nem csak a GDP ben jelenik meg mint fiktív bevétel hanem a költségvetésünkben is. Arról nem is beszélve hogy a pénz itt marad és nem viszik ki, az az a korparatív hatásai évről évre jelentkeznek.
Ja hogy nem lehet 100 KKV től beszedni a pénzt, hanem egyszerűbb egy nagy multival megállapodni a piszkos pénzen? Sorolhatnám de minek, hiszen az ország képe jól mutatja hogy hová jutottunk!
Konkrétumok kellenek?
Völgyhíd az alföldön, 40 cm magas kilátó, BKV, Zuschlag, Autópálya 3x annyiért mint Horvátországban, metróépítés (talán majd 20 év múlva kész lesz), kórházi széfek (mszp-s gyártotta őket, tudjátok amikor bevezették ezt a hülyeséget, de már eltörölték), vizitdíj automaták (szintén mszp-s gyártotta), MÁV körüli botrányok. Soroljam még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!