MSzP-s szavazók! MSzP szimpatizánsok! Ti hogyan látjátok? Valóban hiba (vagy árulás) a frakció részéről, hogy nem veszt rész az alkotmányozási vitában?
- A Hír TV-ben elkaptam egy "Tömjén" Zsolt-tal készített riport egy részét, amelyben azt állította, hogy az MSzP elárulta (elárulja) a választóit azzal, hogy nem vesz rész a vitában, majd azt is kijelentette, hogy most ez a felelősség is Rájuk hárul, hogy baloldali értékek is bekerüljenek az alkotmányba. (Ezt a szándékot azonban én nem hiszem el!)
- Ma pedig Lázár János történelmi hibának nevezte a távolmaradást.
"Pici" eszemmel és nem igazán MSzP-s, inkább Orbán Viktor ellenes szívemmel úgy érzem: Nem mindegy?
Ha a 2/3 leszavazza, az ellenzék javaslataiból még egy névelő sem kerülhet az Alkotmány szövegébe!
Valószínűleg minden válasz hasznos, átgondolt, őszinte és tisztelettudó lesz, de valóban csak az MSzP-sek véleménye lesz döntő. (Egy MSzP gyűlölőnek nem lesz nehéz szidni a pártot, a frakciót és a párt támogatóit!)
Akkor bocsi, hogy belekotygok, Kedves Kérdező, mert én meglehetősen utálom az MSZP-t.
De ezúttal valahol igazat kell nekik adnom. Az ellenzéknek most politikai haszon szempontjából alighanem tényleg jobb, ha kimarad az alkotmányozásból és azt a Fidesz egypárti, diktatorikus törekvéseként próbálja eladni a közvélemény és a saját választói felé, mintsem, hogy a nevét adja hozzá.
Fordított esetben valószínűleg a Fidesz sem cselekedne másként.
Én MSZP szavazó vagyok. 4, 8 és 12 éve is rájuk szavaztam. Erről a négy évről az a véleményem alkotmányozástól függetlenül, hogy a kétharmados többség ellen bárki bármit mondhat vagy tehet, semmi eredménye nem lesz. Esetleg a jegyzőkönyvekben lesz nyoma, hogy elmondta.
Az alkotmányozással pártállástól függetlenül nem értek egyet, hiszen ez a kérdés nincs benne az ország 20 (esetleg 50) legfontosabb megoldandó problémájában.
Ha befolyásolni úgysem tudják, a legjobb, amit tehetnek, hogy nem vesznek benne részt, hiszen nagy színjáték az egész, ez már most látszik.
- Theroux-nak: Köszönöm, ez egy rokonszenves hozzászólás, korrekt válasz volt.
- Walter Sobchak-nak: Ezt a választ is köszönöm. Szó szerint egyetértek, mivel ilyesmire gondoltam én is.
2011-03-22 12:42-nek:
Ha időnként nem néznék bele a “Fidesz-TV” műsorába, sosem tudnám meg, mi befolyásolhatta a szomszédom vélemény-alkotását.
- 2011-03-22 12:46-nak: Neked is köszönöm a megtisztelő hozzászólást.
- 2011-03-22 12:58-nak:
Ahogyan már a kérdés kiírásakor, látatlanban kijelentettem: Mint végeredményben kiismerhetetlen pártállásúnak a véleményét ugyanúgy tiszteletben tartom, mint a többiekét, de – érzésem szerint - a kérdésre – Jelesül, hogy az MSzP szavazók, MSzP szimpatizánsok szerint valóban bűn-e a parlamenti frakció részéről, hogy bojkottálják az Új Alkotmány parlamenti vitáját, melyet a KDNP elnök-frakcióvezetője rótt fel Nekik hibaként, felelőtlenségként - nem kaptunk választ.
- 2011-03-22 13:01-nek: Köszönöm, különösen a megoldandó kérdések rangsorba állítását tartom hasznosnak!
Ennek semmi köze a képviselői fizetésekhez. Egyetértek azokkal,akik szerint helyesen teszik,hogy nem vesznek részt benne. Ha részt vennének, a Fidesz a 3 párt konszenzusaként tálalná az egypárti Alkotmányt.
Ezért a saját szavazóik joggal bírálhatnák az MSZP-t.
Én sem vagyok ugyan MSZP-s,de egyetértek velük.
Értem én hogy nincs köze a fizetéséhez, hanem elvből nem vesz részt. :)
Csak próbáltam rávilágítani, hogy nekem mint régi MSZP-s szavazónak ez hogy jön le ha egy átlagember szemével nézem.
Az alkotmányra visszatérve meg: Azt is értem, hogy azért nem vesznek részt, mert 2/3-al szemben nincs esélyük érdemben befolyásolni a dolgok alakulását, de én állampolgárként elvárhatnám, hogy akkor is mondja el a véleményét, ha az csak a jegyzőkönyvbe kerül bele, és nem azért várnám én ezt el, mert gonosz állampolgár vagyok, és az a heppem, hogy feleslegesen tépjék ott a szájukat, hanem azért, mert ez a dolguk, ha tetszik nekik ha nem.Ha meg nem akarnak ott dolgozni, akkor mondjanak le, ennyi erővel én is lehetnék képviselő, mert ez a kivonulósdi nekem pl jobban menne, nőként dekoratívabb látványt tudnék nyújtani :D
Az új alkotmány nekem több okból büdös, és az hogy ebbe az MSZP simán belenyugszik, mert inkább kávézik a folyosón, minthogy felszólaljon ellene, az meg méginkább visszatetsző.
én se adnám ehhez a nevemet a helyükben. És akik a pénzzel jöttek: mivel a bizottságban nem vesznek részt, és onnan vonultak ki, így a bizottsági pénzt értelemszerűen nem kapják meg, mert lemondták a részvételt.
A parlamentben ott vannak, szóval azért meg jár az alapjuttatás (egyébként mostanában volt hí, hogy mivel az országgyűlés most úgyis az alkotmányozással lesz elfoglalva, és más érdemi munka nem lesz - nem mintha eddig lett volna bármi értékelhető - így az mszp országszerte fórumokat fog tartani, és az azokból kialakuló javaslatokat a ház elé terjesztik majd mikor vége a nagy alkotmányozásnak - szóval azt kell mondjam, hogy többet fognak most dolgozni, mint eddig bármikor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!