Miért van az, hogy egy 40 éves magyar Ikarus busz sosem romlik el amíg egy nagy német M. A. N vagy Mercedes 2 évet sem bír ki?
Pontosabban az M GmbH-nal, tobb mint 8 eve. Elotte Gyorben voltam az Audinal 7 evig.
Motorfejlesztes, jelenleg hengerfejet tervezek, de csinaltam mar ezer dolgot.
Egyeb kerdes?
én sem hiszem el, hogy tervező :D
a tervezett elavulásnak pontosan az a lényege, hogy direkt nem csinálják elnyűhetetlenre...ezt nem kell időben mérni, használatfüggő...
vagy a mérnökúr mutathatna arra példákat, hogy mennyit kell fizetni egy mai modern háztartási eszközért, ahhoz, hogy 15-20 évig bírja, vagy hogy a témánál legyünk, melyik autóbusz gyártó képes arra, hogy ugyan rettenetesen drágán, de legalább 10-20 éves élettartamra gyárt buszokat? mert hogy azt írtad, hogy "olcsón nincs jó, a drágáért meg sajnálod a pénzt, akkor ne csodálkozz"...:D
a kérdés viszont nem konkrétan ezzel magyarázható, hanem a karbantartás hiányával, de ezt már írták is. ikarus-ból van egy rakás donorbusz tele alkatrésszel, de az újabb fajtákból nincs, és ha valami mégis elromlik, sajnálják rá a pénzt...ezért mennek tönkre jóval hamarabb...
ezt csak azért nehéz észrevenni, mert a gazdagabb országokban eleve nem is engedik meg, hogy egy bizonyos km-nél többet fusson a busz, hanem kidobják/vagy mondjuk eladják, mi meg megvesszük...pont, ahogy más is írta, BKK behozta a régi 7-8 éves citaro-kat...hogy lehet, hogy azok 7-8 évesen még aránylag jó állapotban vannak? egyértelműen azért, mert nem sajnálták a karbantartásra a pénzt. itt meg majd meg lehet nézni, hogy a hibrid 7900-es volvo flotta hány évet fog bírni...mert hogy majd egy idő után teszem azt, az akksik csereérettek lesznek, akkor inkább ráhagyják, és csak simán az euro6-os motort fogják használni, ameddig az is tönkre nem megy...
"vagy a mérnökúr mutathatna arra példákat, hogy mennyit kell fizetni egy mai modern háztartási eszközért, ahhoz, hogy 15-20 évig bírja"
BOSCH, Siemens, Miele. Ha tenyleg jot akarsz, akkor az utolso.
A sokat megenekelt Hajdu Energomat 82-ben 13.000 Ft volt. Mennyi lehetett akkor az atlagos netto atlagkereset? 5000Ft? Lehet meg sokat is mondtam.
Tehat egy mosogep kabe ket es felhavi netto atlagkeresetbe kerult.
Tavaly 150e korul volt a netto atlagkereset. Tehat mai aron egy Energomat mosogepnek 375.000 forintba kellene kerulni.
ennyiert egy jo Mielet kapsz, ami kenterbe veri a Hajdut. De fele ennyiert is jo minosegu mosogepeket kell venni.
Es igy van ez mindennel a lapostevetol kezdve a mobilokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!