Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért féltik a szülők gyerekei...

Miért féltik a szülők gyerekeiket a drogteszt miatt?

Figyelt kérdés

1. Anno középsuliban nekünk is kellett vizeletmintát adni, de nem más pedofil személy nézte ahogy vizelünk, hanem ki kellett menni a mosdóba és úgy.

2. Általánosban volt nekünk egy vizsgálat, ahol a védőnőnek végig kellett fogdosnia a p*csünket.

3. Marihuána egy kapudrog a durvább szerek fogyasztásához. Valahogy csak vissza kell szorítani.

4. Ez az egész féltés abszurd, úgy jön le nekem, mintha "turbóliberális szülő féltené drogos gyerekét".

2014. dec. 9. 18:47
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
100%

34 - esnek: Én a 32 - es válaszoló vagyok. Nem feltétlenül a pucérkodás a fő probléma. Fel lehetne itt most sorolni egy csomó másikat. Én azért emeltem ki, mert ezt egy gyereknél (főleg kislányoknál) nem úgy kell elképzelni, mint egy felnőttnél. Azt már részleteznem sem kell, hogy akkor milyen kellemetlen ez, ha épp menstruál az ember. (Vagy majd emiatt átszervezik? Dehogy fogják.) Ó igen, és ami még nagyon fontos: Nem minden 14 éves nem szűz már. Vagy esetleg ők nem számítanak? (Mert PONT ŐK számítanak a leginkább.) Szóval ez egy rendkívül megalázó helyzet, főleg egy kislánynak. A "megalázó" nem is szó rá. Nekem pl. semmi gondom nem lenne vele, de biztos vagyok abban, hogy felügyelet mellett kellene mintát adni. Ez már nem tetszik. Aki rendszeresen él nemi életet vagy betegségek miatt volt már kórházban, kiszolgáltatott helyzetben, az általában könnyebben viseli. De nem egy fiatal kis tizenéves, akinek még a tojáshéj a feneke alatt van és esetleg csak az anyukája látta addig pucéran. És itt most pont arról van szó, hogy őket is rákényszerítenék egy ilyen dologra. A mai fejemmel, 1 szülés és a második terhességem alatt már nem tudnék mások előtt olyat produkálni, amit eddig ne tettem volna kiszolgáltatott helyzetben. Gond nélkül, röhögve pisilnék felügyelet mellett. Na de 14 évesen még belehaltam volna a megaláztatásba, főleg hogy ez a vizsgálat sokszor még a bűnözőknek sem jár. Egyszer kellett 14 évesen orvosi vizsgálaton bugyiban végigsétálni a termen úgy, hogy kb. 10 lány meg az ofő volt bent egyszerre. Annál is majd' elsüllyedtem, hiába volt mindenki nő. Pedig nem pisilni kellett.

Anno amikor a gyerekosztályon laborvizsgálatra mentem, a nővérke kiment és elfüggönyözte a szobát, mialatt pisiltem. Kétlem hogy egy horribilis összegű drogtesztnél ezt engedik. Ráadásul nagyon jól tudjuk, hogy sok eü. dolgozó milyen stílusú... Olyanokat hallani, hogy az ember haja égnek áll. Az egyik ismerősöm nem rég mesélte, hogy a nőgyógyász SZTK - ban az egész vizsgálat alatt undorító stílusban feszegette hogy milyen nő ő, csak mert aznapra kapott időpontot (amiről ő egyáltalán nem tehetett). Hát köszönöm, ilyen stílusból még felnőtt fejjel sem kérnék félpucéran. Én meg 1 hete fogtam ki egy roppant bunkó laborost. Tele vagyunk ilyenekkel és vetkőzős vizsgálatoknál ez mély nyomokat tud hagyni.

Persze ne legyen igazam. Viszont erősen kétlem, hogy a drogtesztnek van értelme, ha felügyelet nélkül kell mintát adni.

ÉN ezért féltem legjobban a gyerekemet.

Persze belemehetnénk abba is, hogy ez mekkora pénzkidobás.

2014. dec. 9. 22:33
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

" Hát ha ezt bevezetik, én fogok elmenni a gyerek helyett a mintavételre, de a dokit fogom szájba hugyozni."

Nem a dokit kell szájbahugyozni, hanem az orbánkorcsot. Mit tehet erről a doki?

2014. dec. 9. 22:55
 53/60 anonim ***** válasza:
87%

pénteki buliban füvezel a hétföi tesztre már rég kiürült a szervezetből így drága dolog tesztelgetni,

és 1 pohár sör is csak egy kapu az örjöngő eröszakos családapák felé

most mindenkit küldjük elvonora aki elsziv egy szálat vagy iszik pár poháral megindcsak drága dolog

költséges tesztek nélkül is látható kiből lesz kemény függő,

2014. dec. 9. 22:57
 54/60 anonim ***** válasza:
17%

"pénteki buliban füvezel a hétföi tesztre már rég kiürült a szervezetből "

He???

2014. dec. 9. 22:59
 55/60 anonim ***** válasza:
75%

A sötétebb hozzászólók kedvéért:

[link]

2014. dec. 9. 23:03
 56/60 anonim ***** válasza:
12%
54: Come at me bro. Egyébként ez kur vára nem volt magyarázat és érv.
2014. dec. 9. 23:17
 57/60 anonim ***** válasza:
81%

Inkább az alkoholistákkal és a családon belüli erőszakkal foglalkoznának.

Ezek a r-hadékok csak azt nézik,miből lehet bizniszt csinálni.

2014. dec. 10. 06:16
 58/60 anonim ***** válasza:
82%

"49: De mi alkotmányellenes? Az, hogy mintát vesznek?

Melyik passzus szól arról, hogy jogodban áll drogot fogyasztani?"

Ebben a formában semelyik, de melyik paragrafus szól arról, hogy az államnak téged drogtesztre kell köteleznie? Ilyen sincs. A jogászkodás nem abból áll, hogy beraksz egy paragrafust oszt jól van. Az alkotmányban le vannak fektetve alkotmányos alapelvek, aminek a mentén egy jogállamnak működnie kellene. Másrészt vannak alapjogaid, amik állami beavatkozástól védenek. Harmadrészt vannak állami funkciók. Ez a három faktor határozza meg, hogy az állam milyen törvényt hozhat, és hogy az alkotmányellenes-e. Minél fontosabb egy alapjog, annál fajsúlyosabb indok kell a korlátozásához. Egy ilyen törvény korlátozná a sajtószabadságot (a kormány ellenőrzi a sajtót?), a képviselői függetlenséget (a parlamentet is ellenőrizné?) és ezzel a hatalmi ágak elválasztásának elvét, a szülők és gyermekek önrendelkezési jogát, az emberi méltósághoz való jogot lehetséges módon, a szülő gyerekneveléshez való jogát és mindezt olyan módon, hogy ez az eszköz a céllal nem arányos és arra nem is alkalmas. Egy ilyen teszt egy IQ teszt, ha tudod, hogy mikor jön. Másrészt az általános bűnmegelőzés sem ok, mert a drogfogyasztás dekriminalizálva van, csak a birtoklást és terjesztést, stb. bünteti a büntetőjog, de ha így is lenne, nem lehet mindenkit egy általános gyanú alá venni. Egy ilyen teszt egészségügyi célokra is alkalmatlan, mert egyrészt nincs olyan, hogy a "drog," másrészt ha egy héttel ezelőtt szívtál vmit, azt ma már nem mutatja ki, kivéve asszem ha nagyüzemi fogyasztó vagy, de akkor meg ne akarja már nekem senki elmondani, hogy a szülőknek nem tűnik fel semmi. Ha meg tényleg nem, akkor egy ilyen drogteszt sem fog segíteni. És ne hasonlítsuk már ezt össze azzal, hogy megvizsgálják, hogy rendesen fejlődsz-e, vagy egy tüdőszűréssel, ahol kóros elváltozásokat keresnek.

2014. dec. 10. 09:43
 59/60 anonim ***** válasza:
82%

Ez is csak figyelemelterelés.

Ebből sem lesz semmi,mint a netadóból.

Elakarják terelni a figyelmet a NAV ügyekről.

2014. dec. 10. 09:57
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

Nevetséges, és egyben szégyenre méltó, hogy Magyarországon egyáltalán ilyen megtörténhet. Itt nem arról van szó, hogy a gyerekeket kötelezően pisiltetnék nyilvánosan emberek előtt, hanem arról, hogy ez egy tökéletes újabb lopás lenne nekik.

Ilyen még a rengeteg drogos tinédzserről híres Kolumbiában sincs. Meg különben is, mi köze az államnak ahhoz, hogy ha valaki drogozik? Ő problémája, de ne tesztelgessenek mindenkit úgy, mintha valami lezüllött drogos lenne.

Meg mit kéne visszaszorítani? Magyarországon egyáltalán nincs súlyos drogprobléma, aki meg ebbe hal bele, vessen magára. Azzal miért nincs gondjuk, amikor egyes politikusok matt részegen jelennek meg a parlamentben?

A gátlástalan lopásnak is van egy határa, és mostanra ezt a határt bőven túlszárnyalta a Fidesz.

2014. dec. 12. 13:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!