Szerintetek ha a jobbik kerülne hatalomra, akkor diktatúra lenne?
Nem lenne diktatúra.
Legalábbis olyan biztos, hogy nem, mint ami Kínában vagy a hasonló országokban van.
Viszont, másfajta demokrácia lenne.
Origos cikket linkeltél amit erősen félre vezetően írtak le, én speciel láttam az interjút amelyben Vona ezt mondta és így hangzott:
"Ha az MSZP demokrata, akkor mi biztosan nem vagyunk azok"
Tehát ironikusan pont az MSZP demokratikusságát kritizálta, szóval előbb nézd meg, honnan ered ez a mondat mielőtt elkezdenél diktatúrát kiáltani.
Egyébként nem, nem lenne diktatúra, Európa közepén manapság nem lehet diktatúrát építeni, főleg nem az Unión belül szóval, sem a Fidesz sem a Jobbik sem más nem tud megtenni..
Igen ,de a programjukban is a külpolitikát az oroszokhoz,Kazahsztánhoz,Iránhoz ,Kínához kötik,ezek egytől eddig kemény diktatórikus országok.
Mellesleg miért ne lehetne létrehozni Európa közepén?
14.
Ezekkel az országokkal semmi.
Az Egyesült Államok, az ezeknél is ramatyabb Szaúd-Arábiával szövetkezik, külpolitikailag is.
De, még mindig vezethetnek autót a nők az USA-ban és nem járnak burkában.
Így nem értem, hogy miért vezetne be a Jobbik kínai típusú rendszert, iráni vallási fundamentalizmust vagy oroszos korrupciót.
Európa közepén is lehetne a többi európai országtól eltérőt csinálni.
Van hasonló példa, Közel-keleten, ott minden ország eltérő rendszerű, hiába hasonló a kultúra vagy a vallás.De, állandó harckészültségben vannak, már ami Iránt meg Izraelt illeti...
Egyrész egyik pontjuk az elszámoltatás, ezt ők úgy oldanák meg hogy minden vezető politikust a rendszerváltás óta börtönbe tennének, többségüket koncepciós perekkel. És így nem maradna ellenzék
Másrészt,pedig meg ki akar lépni az EU,NATO-ból és a diktatórikus államok-felé közeledne politikailag is.
Tájékozódj kicsit : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!