Mégis mi a frászért? Esküszöm nem értem a Magyar társadalmat?
netadó mi más is lenne a kérdésem ...
maximum 700 Ft lesz egy családnak HA tényleg áthárítják jó aláírom adó lehet nekünk kell 700 ft +-t fizetni nah rohadt nagy bumm ...
Ezért több ezren utcára mennek másnap az emberek de azt hogy 24% az ÁFA azt szarjuk le kit érdekel az hogy a minimálbér 80 000 Ft szarjuk le hát ki a faszt érdekel ? de az a rohadt 700 forintért gyújtsuk fel őket belezzük ki ...
Arról tényleg ne is beszéljük, hogy a cégeknél 5000 Ft-ra korlátozzák, miközben egy nem közvetlenül hálózati /számítógépes dolgokkal foglalkozó cégnek több százezer Forintos lenne a számlája (a 150 Ft/Gb-től), míg egy közvetlenül hálózatokkal, számítógépekkel foglalkozó cégnek milliósra számra emelkedne csak havi internet-es számlája.......
És ugyebár
" Épp csak az a baj, hogy az adó alanya a szolgáltató, a kalap meg a fogyasztóra vonatkozik. "
Azt a különbözetet nem igazán fogják megtermelni az amúgy is veszteséges internetszolgáltató (a legutóbbi telekommunikációs adó óta csak Telekom nyereséges az internetszolgáltatók közül, vagy talán még a Telenor, ha már őt is internetszolgáltatónak vesszük.)
Hagyd már abba ezt a 700 forintozást! Ennyire nem ér el ezeknek az embereknek a tudatukig, hogy GB-ként 150 ft?! Ebből sehogy nem jön ki 700 ft havonta. Senki nem fogyaszt ilyen keveset. A legjobb esetben is az előfizetés 50%-a, de a legtöbb esetben több lenne az adó, mint maga az előfizetés. Én elhiszem, hogy nem ezt írta a Magyar Nemzet, nem ezt mondták az M1-n és nem ezt halottad a Kossuthon de iskolába csak jártál és megtudod szorozni az adatforgalmadat 150-nel.
Vagy a Fidesz már ezt a minimális gondolkodást is kiölte az emberekből?!
Nálad csak 24% az ÁFA? De jó neked! Nálad 80.000,- Ft a minimálbér? Megint csak jó neked!
Amúgy meg: buta vagy, mint a szamár. Leülhetsz, egyes!
hát azt mégis mi a frászért nem értem ? ... biztos vagyok benne hogy nem ez fogja csődbe vinni az internetszolgáltatót .
és nem értem a matekot hmm ... végül is kerületi versenyeken a két szép szememért lettem 2. .. nah nem számít
Nos akkor vegyünk egy 3 gyermekes családot
családi adó a otthoni inernetre : 700 Ft
apa telfonja miatti adó (internetezés telon aki nem érti ) 300 ft (nem hiszem hogy 2 gb-nál több netet használna bárki is telefonon mobilnetként megeshet de ritka )
anya telefo nete : 300
3 gyerek telefon nete :1050 ft mert az eggyik felcsusszant 3 gb-ra nah akkor ez összesen
nah akkor ez egy 3 gyermekes családnál 2350 ft hmm végülis havi szinten jah elég komoly adó de ezért utcára vonulni ? nézzük ha az áfát 24%-ról 14%-ra lejjeb vinnék és ezért harcolnának ...
a rezsit illetve lakáshitelt nem tudom hogy megadóztatják e áfával gondolom nem de ezt tényleg nem tudom nem is számolom ...
azért egy átlag család elkölt kajára 45 000 FT .. ha ezt lejjeb vesszük 10 %-kal akkor 40 500 ft lesz a kajára költés megspórólása és ezért megérteném ha küzdenének mert tényleg aki többet költ kajára stb jobban megéri és ez az átlag lakosságnak tényleg jobb lenne vagy esetleg ha 15%-kal lejjebb vinnék és már a 10%-os csökkentéssel is 2x annyit nyernének havi szinten mintha az internet adót töröltetnék el ..
Vagy vigyék feljebb a minimálbért 20 000 Ft-val ! ugyanúgy azt mondom jogos harc de ez ?? egy 5 tagú családná aki rengeteg netet használnak (átlagon felülit ) annak havi 2300 ft-ért utcára menni ? komolyan ?
"#8-as te mi a f¤szról beszélsz? Melyik internet előfizetés kerül 700 forintnál kevesebbe?"
Ezt nem igazán értettem mire írtad, de talán ez választ ad kérdésedre.
Ugyebár a kormány arról beszél, hogy lesz kalap fogyasztón. Azt nem mondja, hogy a 150 Ft/ GB-t megváltoztatják.
Tehát tavalyi adatforgalmi számításokkal az adóteher 200-220 milliárd Ft lenne az internetszolgáltatóknak. (nem 20 milliárd, ahogy a kormány kissé elszámolta)
Itt a szépség, hogy az internetszolgáltatók (mindegyik összesítve) bevételének összege ettől jócskán, úgy néhány tíz milliárd Forinttal elmaradt tavaly.
Ugyebár külön szépség az, hogy a korábbi telekommunikációs adóval, mint említve volt, csak a Telekom (és Telenort, ha internetszolgáltatónak vesszük) maradt nyereséges.
Szóval az internetszolgáltatók választhatnak csőd, korlátlan internetszolgáltatások beszüntetése és szolgáltatási díjak drasztikus emelése között.
A tervezetben továbbra is az irreálisan magas 150 Ft/GB szerepel, a 700 Forintos limit csak utólag került szóba. Itt a szabad információáramlás korlátozásáról van szó, a médiaadó is nem véletlenül kedvez a kormányközeli TV társaságnak
Szerinted egy 4 tagú családban összesen havi 8 GB adatforgalom van? Telefonon talán igen, de gépen biztosan nem.
" akkor nem fog 50 ezret beszedni, bazzeg."
Még mindig szörnyű a szövegértelmezési képességed.....
Ott van. A szöveg amit beillesztettem arra van, hogy milyen lenne 150 Ft/ Gb és hogy jelenleg milyen adatforgalmunk és mennyi lenne az adóteher stb...
"... Épp csak az a baj, hogy az adó alanya a szolgáltató, a kalap meg a fogyasztóra vonatkozik."
""Vagyis akkor 700-5000 forintos extra terhen túl is áthárítják a szolgáltatók az internetadót?
A távközlési adó bevezetése után a szolgáltatók sorra emelték meg áraikat, és bizonyos mértékig most is ez várható. Itt azonban érdemes megkülönböztetni a nagyvállalati, és a lakossági/kisvállalati szegmenseket...""
":D Bírom mikor a legnagyobb agymosottak ugrálnak."
Szerintem is én vagyok az agymosott, csak mert leírtam a tényeket. Úgy néz ki egyre hamarabb felejt a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!