Kedves fideszesek! Mit szóltok az internetadó tervezetéhez?
30-as, amíg itt írogatsz, hogy egyetértesz, addig neked is pörög a pénzed.
Amúgy meg én 20 éves vagyok és rendszeresen csinálok házibulit. Zenét youtubról rakjuk be, akkor elmegy 10 ezer forint csak youtubra, vagy üljünk csöndbe?
Ezt egy másik kérdéshez is leírtam, de most ide is lefogom.
Nem rég kezdtek hozzá egy olyan fejlesztéshez, aminek a keretén beleül a legkisebb falvakba is eljuttatják a nagy sávszélességű internet vagy 4G/LTE hálózaton, vagy optikai kábelen keresztül.
Ha bevezetik ezt az adót, akkor ez a fejlesztés értelmét veszti, mert weboldalakt böngészgetni pár Mbit-es net is megteszi, ilyen meg eddig is volt szinte mindenhol.
A fejlesztés után elvileg mindenhol minimum 30 Mbites net lesz. Ezzel nyilván már töltögetne is az ember, de NEM fog mert az adó bevezetése után ehhez lottó 5-ös találat kell.
Azzal meg ne jöjjön senki hogy boltba, is meglehet venni azt a zenei albumot, filmet, játékot vagy akármit, mert ma már online világban élünk. Zenéket is stream-ing szolgáltatásban hallhatunk, filmeket is VoD-al nézzünk, és ezek bizony kemény adatforgalmat generálnak.
Ó, ezektől bármi kitelik... :D
De, ha hagyjuk a warezt, csak gondoljunk a jogtiszta cselekmények közepette generálódó adatforgalomra. Google navi telefonon, youtube, van n+1 dolog ami adatforgalmat generál és teljesen legális..
Nekem pl a mobilnetem 150Mbites és 130GB a benne foglalt adatforgalom, havi 9000 pénzért. Majd e mellé még kicsengetek 19 500-at internetadóra nem? Biztos a szolgáltató be fogja nyelni az előfizetési díj kétszeresét... :D
Amúgy, az előbb beszéltem egy haverommal, szerinte jó lesz ez, csak addig lesz ilyen, amíg kiszorítjuk a külföldi szolgáltatókat... én csak kamilláztam :D
Kétlem, hogy ezt bevezetik, mert ez a létező ÖSSZES céget is érintené, politikusokkal együtt, akik internetes honlapokat használnak.
Ugyanez volt a hamburger adó is. A Meki meg a Burger King szépen adott egy kis alamizsnát a kormánynak, így a hambi adóból chips adó lett. Ha ezt az internetadót bevezetik, garantáltan összeomlik a gazdaság, ugyanis rengeteg szolgáltató fog tönkremenni, vagy kivonulni, cégek sem fognak többet a tárhelyért fizetni, az emberek nem fognak netet venni, még többen fognak kimenni, stb.
Egyébként el nem hiszem, hogy ez nem ütközik bele a sajtószabadságba. Szerintem az emberek ingerküszöbe igencsak kezdi verdesni a plafont, de egyszer elpattan a húr, és kő kövön nem marad Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!