Miért utálják a zsidókat?
Megkérnék mindenkit, hogy kúlturáltan, beszéljük meg és érveket használjunk. Valósakat, ne csak elméleteket.
Én elmondom amit tudok: Hitler is azért szemelte ki azt a népcsoportot, mivel igen tehetősek voltak és mivel a háborúhoz pénz kell, tőlük elvette és maga mellé állította az egész általa uralt népet, hogy még könyebb legyen a dolga.
És ne azzal érveljetek, hogy irigyek és kapzsik, mert ez nevetséges! :)
ui.: Nem ide tartozik, de én voltam Auswitz-ben és láttam, mit műveltek az emberekkel, milyen kísérleteket hajtottak végre... (Nem mellesleg sok olyan ember is kerűlt koncentrációs táborba, akik politikai, vagy valamilyen más módon fenyegetést jelenthettek Hitlrerre, még akkor is ha ez szinte jelentéktelen volt.)
"Ja és én is szerenték valami érvet, hogy neked milyen bizonyítékaid vannak az ellentettjeiről, amikkel ezer %ban biztos vagy, hogy valósak.."
akkor kezdj el utánaolvasni, szakirodalom, ilyenek. Utána majd lehet beszélni.
"- hogy a zsidókat középkorban Európa több országában eltiltották minden egyéb foglalkozástól, nem lehetett földjük, több helyen iparosok se lehettek, maradt hát a pénzzel való foglalkozás, aminek előnye volt, hogy ha menni kellett (az üldözések miatt), akkor azt lehetett magukkal vinni. Nem nagyon hagytak más foglalkozást nekik, innentől kezdve szemükre vetni, hogy de miért pénzzel kapcsolatos munkákkal foglalkotak, bárgyúság.
Hogy ebben sikeresek lettek, az annak köszönhető, hogy a tanulás mindig is központi szerepet játszott a zsidós kultúrában, így míg Európában a papokon kívül gyakorlatilag mindenki analfabéta volt, addig az utolsó zsidó is tudott írni-olvasni, számolni, használni az agyát, ami Európában abban az időben szigorúan tilos volt - kicsit hatékonyabb hozzáállás volt, meg is volt az eredménye."
Nagyon kellemes mellébeszélés. De az ókorban, a művelt népek is gyűlölték őket, az antiszemitizmus nem a kereszténység találmánya. Sőt, ha megnézzük a történelmi időrendet, akkor nyilvánvaló, hogy a keresztények zsidók általi üldözése és lemészárlása megelőzi a keresztények antiszemitizmusát.
A zsidó vallás elnyomása érdekes kérdés. Az uralkodó államvallások /persze idővel kialakult bizonyos kompromisszum a protestáns és a katolikus közösségek közt, mert az államiság létét veszélyeztette a polgárháborúk sora, viszont az alibegenseket, machineusokat, bogumileket, a természeti vallások híveit kiirtották, amennyiben nem tértek át/ mellett az egyetlen engedélyezett vallás volt. Sőt, jobbára királyi jószágként külön védelem alatt álltak.
A zsidók kiszorítása bizonyos gazdasági területekről -egyébként strómanokon keresztül mindig is jelentős ingatlan vagyonuk volt- a nemzetek önvédelmét szolgálták. Amikor ez nem történt meg semmilyen szinten. akkor jött a végső csapás. Kitűnő példa erre a lengyel Nemesi Köztársaság. A minden jogot megkapó zsidók olyan kíméletlenül vetették magukat a lengyel népre, hogy a mai napig eszméletlen antiszemitizmus uralkodik Lengyelországban. Nem csoda, hogy az ún. kozák- és parasztfelkelések alkalmával százezrével ölték le a zsidókat a vagyonukból kiforgatottak.
A zsidó tudás, ez is egy olcsó mítosz. Az általános iskolai tananyagot nézd át. A zsidóság 1-2 évezredes lemaradásban volt a térség kultúrnemzeteivel szemben.
A "tudásuk" se saját tudás, hanem az "arab" és keresztény tudás adoptálása. A zsidó tudás erősen túlmisztifikált valami. Egyet tanultak meg jól seftelni és gátlástalanul lopni a gojoktól.
- "Magyarországon valóban durván zsidó fölény volt az iparban, ennek az a pofonegyszerű oka van, hogy itthon az ipart a zsidók teremtették meg. A mai napig nagy hungarikumnak számító márkák, mint a Pick, Hercz, Herendi, Globus, Richter Gedeon, mindet zsidók alapították. Ugyanis Magyarországon a nemesség, akinek öröksége alapján pénze lett volna befektetni, az rangon alulinak találta a munkát. Az olyan országokban, ahol az iparosodáskor volt más réteg is, aki befektetett, kiépítette az ipart (pl. Németalföldön), ott nem is volt ekkora főlény a zsidók irányában az iparban."
Ebben sok igazság van. Azonban a probléma kétszintű.
A zsidóság minden erejével fellépett a nem zsidó tőke boldogulása ellen, a nem zsidó társdalom tagjai érvényesülése érdekében. Tudatosan kiszorították a keresztény versenytársakat -kartell, hitelfelvétel nehezítése stb.-.
Másrészről a keresztény alkalmazottaikat kegyetlenül kihasználták és lenézték. Nem csoda, hogy a 1939-es választásokon az iparilag fejlett területeken a munkások és a keresztény értelmiség többsége a hungarista mozgalomra szavazott, annak ellenére, hogy a hatalom minden megtett a nyilasok lejáratására, kisemmizésére -Szálasi és több mint 30 társát a választások előtt börtönbe zárták, lefoglalták az elődpárt vagyonát, választási csalások a hungarista mozgalom ellen stb. /forrás: vokscentrum.hu például, nem a kurucinfo/-.
"- A zsidóság magas arányainak az értelmiségi pályákon részint oka volt a már említett hozzáállás a tanuláshoz, másrészt az a nem mellékes tény, hogy a zsidóság a nagyvárosokban összpontosult, a városi polgári réteg nagy százalékát adták, pont azt a réteget, amiből az értelmiségi réteg kikerült."
Ez is igaz, viszont a probléma megint a nem zsidókhoz való hozzáállással volt. Tudatosan elzsidósítottak egyes szakmákat, a szakvégzettségű nem zsidó értelmiséget kiszorították teljesen. A probléma azzal volt, hoyg a zsidóság monopolizált, a többségi társadalommal szemben kártékony és kirekesztő bánásmódot képviselt. Ennek következménye volt, hogy az 1939-es választásokon a lakosság 90%-a olyan pártra szavazott, amelyik a zsidótörvények szigorítása mellett tört pálcát. Hozzá kell tenni, a skála széles volt, Parasztpárt, kisgazdák, állampárt, nyilaskeresztesek stb.. Illyés Gyula, Kodolányi, Szekfű és sokan mások, akiket a polgári irányzathoz tartozónak tartanak, mindannyian antiszemiták voltak, támogatták a zsidótörvényeket. Nem is csodálom, nekik is napi tapasztalatuk volt a kártékony zsidóságról.
"Nagyon kellemes mellébeszélés. De az ókorban, a művelt népek is gyűlölték őket, az antiszemitizmus nem a kereszténység találmánya. Sőt, ha megnézzük a történelmi időrendet, akkor nyilvánvaló, hogy a keresztények zsidók általi üldözése és lemészárlása megelőzi a keresztények antiszemitizmusát. "
akkor kérlek taníts egy kis történelemre. Az ókorban a zsidók olyan területen éltek, ahol rengeteg nép ment át, kiverve az előzőt, a zsidók meg ott ültek az egész közepén, miközben a nagyobb népek szépen átmentek rajtuk. Így harcoltak az egyiptomiakkal, hettitákkal, asszírokkal, filiszteusokkal, médekkel, perzsákkal, babilonaiakkal, macedónokkal, rómaiakkal, és még néhányat valószínűleg ki is felejtettem. Ezekkel mind küzdöttek, háborúztak, általában mind elfoglalta azt a területet, ebből időnként felkelések lettek, rengeteg harc.
De ezt összemosni a zsidóüldözésekkel blődség, itt területi és egyéb okokból menő háborúkról van szó.
Az hogy a civil lakosságból külön a zsidókat kezdik el üldözni (tehát nem felkelés, nem háborús összecsapás, hanem kimondott zsidóüldözés), az európai találmány, a spanyol inkvizíció volt ennek az egyik nagy úttörője.
------------------------
"A zsidó tudás, ez is egy olcsó mítosz. Az általános iskolai tananyagot nézd át. A zsidóság 1-2 évezredes lemaradásban volt a térség kultúrnemzeteivel szemben.
A "tudásuk" se saját tudás, hanem az "arab" és keresztény tudás adoptálása. A zsidó tudás erősen túlmisztifikált valami. Egyet tanultak meg jól seftelni és gátlástalanul lopni a gojoktól."
Én nem tudom, melyik általános iskolai tananyagra célzol, de hogy a zsidó kultúra egyik központi témája a tanulás, a tudás, az ismeretek önálló felhasználása, az tény.
Mint ahogy az is, hogy a középkorban, amikor a pozíciók nagy része megalakult, ennek szöges ellenkezőjét lehetett elmondani a keresztény kultúráról - és nem tudom milyen keresztény tudást adoptáltak a zsidók ebből, mert a tudás nem éppen a jellemző vonása volt a keresztény Európának ebben az időben (tudod, sötét középkor elnevezés)
Ez a fajta hozzáállás a később sem változott - és ez élesen kiütközött a zsidóságon belül az értelmiségi pályát választók arányaiban, ami lényegesen magasabb volt, mint környező magyarságé.
És eredményeiben is megnyilvánult, a klasszikusan magyarnak tartott Nobel-díjasok fele zsidó, a nagy tudósaink szintén jelentős része, a kiegyezéskori irodalmi és kulturális élet megalapítói és beindítói között is rengeteg zsidó volt (elég mondjuk csak azt felhozni, hogy a Borsszem Jankót és a Hét c. lapot zsidók alapították, a Nyugat alapító szerkesztői közül 4 volt zsidó).
----------------------
"A zsidóság minden erejével fellépett a nem zsidó tőke boldogulása ellen"
Magyarországon előtte nem igazán volt nem zsidó tőke - a szintén hasonló időben betelepült svábokat leszámítva, akik az iparosításban szintén szerepet játszottak.
Nem nagyon volt az ipar kialakításánál kit kiszorítani.
---------
a 39-es választások eredménye azt tükrözi, hogy a Trianon után traumatizált Magyarországon a gazdasági válság után létbizonytalanságba került lakosság szélesebb rétegeit jól lehetett hergelni, ha bűnbakot mutattak neki.
Nem véletlen, hogy a keresztény alsó-középrétegben nyertek leginkább népszerűséget a nyilasok, mindig is az alsó-közép réteg volt az, amelyiket a legkönnyebb radikalizálni, mert ez az a réteg, aminek már van valamije, egy megszokott életstílusa, amit felépített magának, de ez annyira nem bebiztosított, hogy könnyen el ne veszíthetné, ha bármi történik (nincsenek tartalékai), ezért ő az, aki leginkább veszélyeztettetettnek érzi magát.
---------
"Nem is csodálom, nekik is napi tapasztalatuk volt a kártékony zsidóság"
az a kártékony zsidóság az egyik mozgatója volt a magyar fejlődésnek irodalomban, kultúrában, iparban, sportban, tudományban, de még a 48as szabadságharcban is komoly érdemeik voltak.
"Igen, én folyamatosan ezeknek olvasok utána és már minél elöbb szeretnék veled erről beszélgetni:) mert te se nagyon fejtetetted ki ezzel kapcsolatosan a véleményed:)"
ha folyamatosan ennek olvasnál utána, akkor olvastál volna szakirodalmat, és tisztában lennél, milyen bizonyítékokkal rendelkeznek a történészek, és nem itt kérdezgetnéd.
Amúgy ez már ezerszer meg volt tárgyalva itt, kb. hetente volt/van iylen kérdés, keress utána a lapon. Azokban meg fogod találni.
PL. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__593..
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..
"Annyira nem érdekelnek a szakirodalmak"
akkor mégis miről akarsz csevegni? Meg minek kérdezed, hogy milyen bizonyítékok vannak, ha nem érdekel?
Szerintem 17.14 szépen kifejtette a véleményét és meggyőző volt.
Aki meg annyira utálja alaptalanul, bután a zsidóságot, tanúbizonyságot tesz arról, hogy milyen irigy és meggondolatlan...
Ó, az ostoba, Voltaire, Széchenyi, Washington, Nietzsche, Illyés, Kodolányi és a világ racionálisan gondolkozó nagyjai?:)Engem például teljesen hidegen hagyna, ha a holocaust tényleg megesett volna. Nem láttam volna benne mást, mint a rákos sejt kivágását. Nekem a fent említett emberek véleménye mérvadó, mert tapasztalati úton, illetve olvasva és gondolkodva hasonló következtetésekre jutottam.
Pont!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!