A Jobbikosok miért így festik le az Európai országokat?
Konkrétan Franciaországról lenne szó.
Minden jobbikos írja,hogy húú de rossz hely lett,megfolytja őket a bevándorlás,stbstb.
Most voltam kinnt 5 napot. ( Strasbourg) kb ha 30 muszlim,és afrikai bevándorlót láttam,akkor azt soknak mondanám...
A Párizsban élő,ma már francia állampolgársággal rendelkező magyar ismerősöm sem tud semmi rosszat mondani,azt mondja,hogy Párizsban vannak kerületek,amikbe nem érdemes bemenni,de kb ott mindenki bevándorló,és ennyi.A többi helyen minden okés,mint ahogy Strasbourgban is. De a Jobbikosok előszeretettel riogatják az embereket,mielőtt saját maguk tapasztalnának emg valamit. Innentől kezdve nem fogok hinni egynek sem akármit állít a "csúnya" nyugatról.
"Igen,mert aztán olyan sok gyarmata volt pl Nagy Britanniának... ne csak Franciaországgal hadonássz,hanem akkor vegyük Angliát. Húú de sok gyarmata volt... azaz kb pár darab,és mégis a világ egyik leggazdagabb országa. :D na erre varj gombot öcskös."
Ezek szerint mégis csak volt, amíg nekünk meg nem! :D
Erről ennyit kisfiam.
"Ezek szerint mégis csak volt, amíg nekünk meg nem! :D
Erről ennyit kisfiam."
Azért ne a külföldi gazdag országokat hibáztasd,hogy "nekik volt gyarmatuk nekünk meg nem" az,hogy a magyarok b**lfaszok voltak a történelem során,azért ne a külföldi országokat hibáztasd. :D :D
Európa nyugati fele Ausztriától kezdve azért gazdagabb, mert náluk normális kialakult a gazdaság.
A volt szoci országokban a tervgazdálkodás nagyon visszafogta a fejlődést, nem tudott rendesen kialakulni a gazdaság.
Persze, a gyarmatokból is gazdagodtak, gazdagodnak ma is.Afrika egyes piacainak részeit francia cégek uralják.
"Azért ne a külföldi gazdag országokat hibáztasd,hogy "nekik volt gyarmatuk nekünk meg nem" az,hogy a magyarok b**lfaszok voltak a történelem során,azért ne a külföldi országokat hibáztasd. :D :D"
Te vered a nyáladat a nyugati országokkal kisfiam! :D
Ez csak egy tény volt, nem is lehet csúnya szóval vádolni a magyarokat mert nem zsákmányoltak ki más népeket. :)
(És akkor még nem is volt szó a 40 év kommunizmusról. Akkor úgy tudom nálatok "felszabadítók" voltak a ruszkik.)
"Igen,mert aztán olyan sok gyarmata volt pl Nagy Britanniának... ne csak Franciaországgal hadonássz,hanem akkor vegyük Angliát. Húú de sok gyarmata volt... azaz kb pár darab,és mégis a világ egyik leggazdagabb országa. :D na erre varj gombot öcskös."
Kérdező, te elképesztő műveletlen, sötét alak vagy!
Angliának volt a világtörténelem során a legnagyobb gyarmatbirodalma.
A Brit Birodalom felett soha nem ment le a Nap.
India, Észak-Amerika jelentős része, Kanada, Ausztrália, Afrika kontinens negyede (közte Egyiptom), Közel-Kelet egy része, Indonézia egy része.
Iszonyat hosszú a lista, nem sorolom tovább.
Gyarmatosítás = erőszakkal elfoglaltak egy területet, ott kiirtották a lakosság jelentékeny részét, a többi felett erőszakos uralmat gyakoroltak, gyakorta terrort, a lázadásokat leverték és kegyetlenül megtorolták. Afrikából százezer szám hurcoltak rabszolgákat Amerikába.
A nyersanyagokat hajón Angliába szállították, ott feldolgozták és a kész árut a gyarmaton eladták.
Nem nagyon kellett versenyezniük, mert monopolhelyzetben voltak. A 19. században már az Ázsiából származó ópium jelentette Anglia bevételi forrásának komoly hányadát, az ópiumkereskedelmet ellenző Kínát legyőzték, félgyarmati sorba taszították, így szabadon termeszthették és vihették tonnaszám a kábszert az angolok.
Szvsz csak egy velejéig romlott, jellemtelen alak tarthatja a meggazdagodás eme módját követendő példának.
Magyarország lehet, hogy csóró, de a lelkiismerete tiszta maradt!
"Angliát. Húú de sok gyarmata volt... azaz kb pár darab,és mégis a világ egyik leggazdagabb országa."
Woow, a kérdezőnek kissé hiányosak a történelmi ismeretei, mondjuk egy ilyen imbecillis libernyáktól mit is várhat az ember. :DD Nagy-Britanniának mennyi gyarmata volt? Más országokhoz képest? De nincs probléma kisfiam, hülye vagy az is maradsz! :D Ki lehet költözni, hiányozni szerintem még anyádéknak sem fogsz! :DDD
Na, a lényeg majdnem lemaradt, mert most érkeztünk el a nyugati kérdéshez.
A második világháború után, a gyarmatok függetlenedésével Anglia és Franciaország végleg megszűnt gyarmattartó birodalomnak lenni, ezután már csak közvetve, gazdasági úton gyakorolhattak dominanciát.
A gyarmattartók kiépítették a jóléti államot és a több száz évnyi rablóhadjárat által felhalmozott kincseket békésen csücsülhettek.
DE! Az egykori gyarmatokról szép lassan megindult a kivándorlás és így, Angliába rengeteg indiai és pakisztáni, Franciaországba francia-afrikai négerek özönlöttek a jólét és biztos megélhetés reményében.
Ők már tanultak történelmet és számon is kérik az angolokon, franciákon a történelmi bűneiket.
Kialakult a libsi polkorrektség, átestek a ló túloldalára.
Eddig nem vették emberszámba a négereket, most meg abajgatni kell őket nonstop, és minden elítélendő bűncselekményt is lenyelnek, mert félnek a rasszizmus vádjától.
Erre mondják keleten, hogy KARMA, nyugaton, hogy a Sors Keze.
Én egy napot voltam Párizsban de ha azt mondanám hogy csak 30 muszlim vagy afrikai bevándorlót láttam, hazudnék.
Olyan vasútállomásokon haladt át a vonat ahol csak négerek álltak a peronon. A Gare du Nord / Est környékén fehérként kisebbségben voltam.
"A többieknek pedig annyi,hogy nem kell a süket szöveg szövegelés,egyszerűen utáljátok a "csúnya" nyugatot ,de érvekkel alá nem tudjátok támasztani,csak a bevándorlókon fröcsögtök,de az nem érdekes,hogy egy átlagos francia állampolgár havi 400-450 ezer ft-ot keres. Biztos annyira rossz nekik azon a "csúnya-csúnya" nyugaton. :D"
Egy szóval sem írtam le Jobbikosként, hogy nem szeretem a nyugatot, ergo megint hazudsz. Pont nyugatiaktól hallottam, hogy problémás a bevándorlók hihetetlenül nagy hányada...ja értem, ez meg már nem Jobbikos, hanem nyugati fröcsögés. Most akkor a Jobbikosokat és a nyugatiakat is utálod? Még egy öngól...ne menj kapusnak :) De ha ez megnyugtat, nem csak nyugati emberekkel beszélgettem ezen problémákról, hanem szakirodalmat is olvastam róla (mondjuk Pokol Béla könyvét, de figyelmedbe ajánlom Kirsten Heisig német bírónő munkáját, az "Elég a türelemből" c. írást ) Az sem hat meg, hogy bőven többet keresnek mint mi magyarok, ezért miért őket csépeljem? Legalább egyetlen dolgot le tudsz írni, aminek valós alapja is van, vagy csak a szokásos felületes tapasztalataiddal operálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!