Mit gondoltok arról, hogy Magyarországon egy Waldorf iskolába nem vettek föl egy gyereket, mert leszbikusok nevelik?
Szerintetek nőne az elfogadás, ha több gyermeket nevelő homoszexuális és leszbikus pár a nyilvánosság elé állna?
" amikor bántják a gyerekeket akkor is ennyire elhivatottan kiálltok a gyermekek jogaiért, "
Igen.
Hát persze... Megáll az eszem a kommentároktól.
Leszögezném, hogy az iskolarendszer úgy sz*r ahogy van és ebben a tanárok, pedagógusok nagyon is ludasak. Őrület mennyi teljesen képtelen ember kerül tanári pozícióba, akiknek fogalmuk sincs semmiről a való életből, mert az orruktól tovább nem látnak. A tanároknak főleg az a bajuk, hogy nagyon szűk látókörűek. Ez nem csak a diszkrimináció esetén észlelhető, hanem sok minden más helyzetben is. Nemrég olvastam egy cikket, hogy kirúgtak két diákot egy közép suliból, mert sokat hiányoztak. Miközben hiányoztak, fejlesztettek és megnyertek egy Android app versenyt valahol külföldön. Az egész intézménynek ez büszkeség kellene, hogy legyen, erre mit csinálnak? Ahelyett, hogy támogatnák a tehetséget, kirúgják? Gratulálok!
Leszbikus nő vagyok, tervezek gyerekeket. Az iskolának, mint oktatási intézménynek, az a dolga, hogy folytassa, esetleg alakítja a család által lerakott alapokat a nevelésben, oktatásban. Ide tartozik az is, hogy a gyerekeket szankcionálják, ha valami rossz dolgot tesznek, megfelelően kezelik a konfliktus helyzeteket, az idegen, nem átlagos életvitelű családokkal is megismerkednek és segítik őket, segítik a gyermekeket. Rengeteg gyereket cikiznek a suliban, mindenféle hülyeséggel és még az apróbb konfliktus helyzeteket sem képesek megoldani a tanárok, mert életképtelenek. A baráti köröm 70%-a tanár és érdekes módon nekik semmi problémájuk nem lenne ezzel a helyzettel. Minden más diszkriminációs esetet is jól kezelnek. Azok a gyerekek, akik cikizik a többieket bármilyen okból kifolyólag, csak a saját frusztrációikat élik ki, amiket otthonról hoznak, az ilyen szülőktől, mint ti, akik itt támadtok. Sokat foglalkozom gyerekekkel, hobbi szinten ugyan, de látom, hogy mik mennek. Azok a gyerekek, akik szeretetben, normális neveléssel nőnek fel, nem cikiznek senkit semmiért! Ugye milyen érdekes? És a szüleik is teljesen normális, elfogadó emberek, nem gyűlöletre nevelik őket, hanem elfogadásra. Szerető, normális hetero családban nőttem fel, soha senkit nem bántalmaztam, de én gyerekként azért kaptam és most látom felnőtt fejjel, hogy miért. Talán ezeket kellene kiküszöbölni.
Nem tudom ki írta, hogy a gyerekek abberáltak, akiket neveltek ezek a nők. Igazán? Mert milyen az igazi férfi? Hőbörgő, ápolatlan, faragatlan tuskó? Ugyanmár. Attól, hogy egy férfi végre valahára képes érzelmileg is intelligens lenni, még nem lesz kevésbé férfi. A legjobb barátnőm ex barátja ilyen fiú volt, mégsem meleg. Egy barátom sírt nekem többször nők miatt és szerintem ebben nincs semmi rossz, sőt. És mind hetero családban nőtt fel, mégis érzelmesebbek, mint az állítólagos férfias férfi. És akkor most őket is diszkriminálni kell, mert nem férfias a sírás, vagy a gyengeség jelének mutatása? Pont ezek az emberek, akik képesek sírni, akik képesek szeretni, ezek azok, akik valamire valóak! A nagy macsó, én vagyok az erős tipusú férfiak (?) nekem inkább szánalmasak. Egyáltalán nem ebben nyilvánul meg valaki ereje, férfiassága, de jól van. Nem vagyok férfi gyűlölő, mielőtt még valaki ezt állítaná.
Örülök, hogy perelnek és szurkolok ennek a két nőnek, hogy ki hozzanak valamit a helyzetből.
Ha ez így megy tovább, a család intézménye teljesen szétesik, és a társadalom működésképtelenné válik.
Elfogy a fehér ember, és nem lesz aki megvédje a cigányoktól meg a mohamedánoktól a "felvilágosult, modern európai" máságot.
34.
A probléma az erkölcsök általános fellazulása, a házasságok és a válások túlságosan könnyen vétele, a sűrű partnercsere.
Ehhez csak egy adalék a leszbikusok gyerekvállalása.
A gyerekek modellek alapján nőlnek fel.
Ha nincs rendes család modell, ők sem lesznek képesek rendes családot építeni.
Ha azt verjük a fejükbe ovodáskortól, hogy semmi baj nincs azzal, akinek két apja vagy három anyja van, vagy akár elvált szülő gyerekének lenni is teljesen normális, akkor nyilván nem fog tudni stabil kapcsolatokat építeni, és számára az abnormalitás és a deviancia lesz a normális. És utána tönkreteszi egy klasszikus családból jövő gyerek életét, mert ugye nem polkorrekt dolog valakinek az orra alá dörgölni, hogy milyen háttérből jön.
Így két generáció alatt megszűnik a család.
Így is a gyerekek felének már nincs mind a két szülője otthon, és vasárnapi apukák, anyukák öntik rájuk az iPhoneokat kompenzálásból...
Szerintem ez az egész a "múltat végképp eltörölni" kívánó szoclib társaság erőfeszítése, hogy erkölcsi alapok (se Isten, se haza se család ) nélküli nyálacsorgó konzumidiókátat neveljenek a Való Világ szintjén...
Bocsi, az elő bb véletlen küldtem el a hozzászólást.
Szóval 35: Szerintem túl dramatizálod. Én teljesen normális hetero családban nőttem fel, a normális modellt láttam, mindkét szülőm velem volt, meg most is jó a viszonyunk, annak ellenére, hogy leszbikus vagyok. Nem örültek neki, egyértelmű, de elfogadják. Én ezt a családmodellt viszem tovább, ugyanígy szeretném nevelni a gyerekem majd, még ha egy nővel is. Nem fogom a gyerekemnek azt mondani, hogy legyen ő is meleg. Az lesz, ami lesz, én elfogadom, ott leszek vele, ugyanúgy majd az élettársam is. Egyáltalán nem a nemektől meg a nemi identitástól függ egy gyerek fejlődése, hanem attól, hogy hogyan neveled, mit mondasz neki, mire tanítod. Vannak ismerőseim, melegek, akik fiúkat nevelnek, kettő saját, egy örökbefogadott, de mindegyik hetero és teljesen normálisan viselkednek. Mindenféle van, nem kellene kategorizálni.
07:59 Rendben van. Te nyilvánvalóan a kivételek közé tartozol. (én adtam neked félig-meddig hasznost csak hogy ne legyen félreértés, a válaszodra)
Én saját és környezetem tapasztalatából mondom az iskola sokszor nem áll a helyzet magaslatán. És most nem szeretnék vitát kezdeni arról, hogy ez miért is van így és, hogy milyen lehetőségei vannak vagy éppen nincsenek az intézményeknek. Az is távol álljon tőlem, hogy bántsam az intézmény dolgozóit. Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nem minden iskolával van baj.
Csupán arra gondoltam az előző válaszaimban, hogy az ilyen "valós" problémákkal kellene foglalkozni (ha már mindenképpen a gyerekek érdekeit tartjuk szem előtt) nem azzal kinek a szülei heterok, leszbikusok vagy melegek...
Még mindig fenntartom a véleményemet, hogy ez nem árt a gyereknek.
Én egy olyan családban nőttem fel, ahol az apukám lengyel volt.
Anyai nagyapám református kántor volt, anyai nagyanyám református lelkésznek a lánya. A dédimamám (anyai nagyanyám anyja) egy orosz papnak volt a lánya.
Na és ezek hatására egy erőteljesen vallásos nagycsaládban nőttem fel, 3 bátyámmal, elsőáldozással, bérmálkozással, stb. Mégis homoszexuális lettem?
Szüleim elszúrtak valamit? Nem! Ilyennek születtem vagy teremtett a jó Isten? Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!