Külföldön dolgozók csak tapasztalatot szereznek?
A fidesz és orbán is folyton azt szajkózza, hogy a fiatalok csak kis időre mennek külföldre dolgozni tapasztalatszerzés céljából, hogy az ott megszerzett tudást a későbbiekben itthon kamatoztathassák.
Tényleg sokan vannak így?
Az én ismertségi körömből szinte mindenki lelép, vagy lelépett, de nem tapasztalatot szerezni, hanem örökre, látogatóba persze visszajönnek! Kint élők közül nem egy már vissza is adta az állampolgárságát, hogy felvehesse pl az osztrákot.És ők is mondták, hogy az összes magyar ismerősük nem akar visszamenni. Volt olyan persze, aki csak addig akart maradni, amíg összejön egy lakás ára, de ő is maradni fog már, mert minden jobb. Az emberek nem idegeskednek, utálják egymást és ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol tudnak. A kórházakban nincs 1 éves várólista, modern tiszta minden. A tömegközlekedés nem olyan mint nálunk, tiszta, pontos. A munkahelyen van előrelépési lehetőség és megbecsülnek, megfizetnek és még lehetne sorolni.
Magyarországon meg lassan elfogy a fiatal értelmiség, mert a mérnökök, egészségügyi dolgozók, közgazdászok és még lehetne sorolni többsége elmegy és 10 év múlva nem marad itt adófizető. Mi lesz itt?
"Kis kaméleonom, most minden megpróbálsz lemásolni amit írtam, tehetségmentesen megpróbálkozni azok visszafordításával? Ez is magyar virtus lenne, vagy kizárólag a hülyék maradtak volna mostanra otthon?"
Mindenki vágyálma ilyen gazdasági-emigránsnak, és hungarofób idiótának lenni mint te, hát még másolni! :D
Nem hiába tartanak bennetek söpredéknek, sőt hazaárulóknak. És általában nem azokat akik kimennek a jobb élet reményében, de nem hőbörögnek, ugatnak onnét az állítólagos csodás, kifeldi, kolbiból kerítéses életük létére egy magyar oldalon még mindig, mert azt hiszitek ti fújjátok a passzátszelet. :)
És akkor még nektek áll feljebb, de hát többet úgy sem tudtok látom, felesleges is lenne elvárni.
Akkor biztos van a kivándorlóknak új generációja is, mert én bizony kivándorlok, ha a többé nem költözöm, látogatóba hazamegyek, sértődött magyarka alteregóid kis kalácsképedbe hobbiból olykor-olykor beleverek. Mert így esik jól, és ezt érdemled.
Nem tudsz kikerülni a saját mókuskerekedből igaz-e? Senki sem mondta hogy külföldön mindig jobb (csak hogy otthon még mindig szarabb), hogy mindenki nagy lábon él (18000 HUF-os órabérben akár mondjuk tehetném is, de nem teszem, hogy miért, te azt fel nem foghatod de nem is árulom el), illetve hogy "mi" (így kollektíve a gonosz-gonosz kivándorlók) fújjuk a passzátszelet.
Én ilyet nem mondtam, sem magamat pedesztálra nem helyeztem (nem tuolsó sorban mivel senki sem fizet ezért). Én arra utaltam, hogy te viszont egy kupac magyar szar vagy, és hogy a magadfajta miatt IS megyünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!