Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldön dolgozók csak...

Külföldön dolgozók csak tapasztalatot szereznek?

Figyelt kérdés

A fidesz és orbán is folyton azt szajkózza, hogy a fiatalok csak kis időre mennek külföldre dolgozni tapasztalatszerzés céljából, hogy az ott megszerzett tudást a későbbiekben itthon kamatoztathassák.

Tényleg sokan vannak így?

Az én ismertségi körömből szinte mindenki lelép, vagy lelépett, de nem tapasztalatot szerezni, hanem örökre, látogatóba persze visszajönnek! Kint élők közül nem egy már vissza is adta az állampolgárságát, hogy felvehesse pl az osztrákot.És ők is mondták, hogy az összes magyar ismerősük nem akar visszamenni. Volt olyan persze, aki csak addig akart maradni, amíg összejön egy lakás ára, de ő is maradni fog már, mert minden jobb. Az emberek nem idegeskednek, utálják egymást és ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol tudnak. A kórházakban nincs 1 éves várólista, modern tiszta minden. A tömegközlekedés nem olyan mint nálunk, tiszta, pontos. A munkahelyen van előrelépési lehetőség és megbecsülnek, megfizetnek és még lehetne sorolni.

Magyarországon meg lassan elfogy a fiatal értelmiség, mert a mérnökök, egészségügyi dolgozók, közgazdászok és még lehetne sorolni többsége elmegy és 10 év múlva nem marad itt adófizető. Mi lesz itt?

2014. szept. 29. 13:33
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

"ez pedig összesen 2 irány: a műszaki mérnök és a programozó"

+ orvos es egeszsegugyi szakmak.

2014. szept. 30. 07:37
 32/54 anonim ***** válasza:
44%
Nem. Sőt, aki jó valamiben, az sosem költözik többé haza, civilizált országból (Anglia nem tartozik ide).
2014. szept. 30. 11:51
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Spanyolországos, igen, ha van egy teljes évnyi munkád, akkor jár a munkanélküli a spanyoloknál. Ha van. De ha kivándorolsz oda és nem találsz, vagy nem bírsz egy évet dolgozni, mielőtt elveszíted, akkor nem kapsz semmit.

De az honnan veszed, hogy ha elveszted a munkát, akkor hamarabb találsz munkát, mint itt?

A másik, ami összezavarodásra ad okot, az az, hogy itthon kb. mindenki így áll hozzá: Fú én ilyen munkát biztos nem vállalok! Úristen, mosogatni hát minek néz ez engem? Biztos nem égetem magam árufeltöltéssel, még a végén meglát egy ismerős. Csirkét belezni? Abban a bűzben? A diplomámmal? Kint meg ezt csinálja, ott meg jó. Nem tudom, azért, mert nem látják? Mert ez a kategória ott is annyit keres, hogy megélni egyedül nem tud belőle, csak itthon hangzik jól forintosítva, de kint ugyanúgy szenved belőle. Kivéve ha -és így is csinálják ezek a magyarok, csoportosan bérelnek lakást és mindenből akciósat vesznek - de úgy itthon is meg lehet élni csirkebelezésből, hogy hárman vesztek ki egy lakást és diszkont termékeket vásároltok. Csak ugyanez Pesten nem hangzik olyan elegánsan, mint Londonban/Amszterdamban.

Írja valaki, hogy Anglia nem civilizát. Hát, kulimunkás fizetéssel más sem civilizáltabb, ha olyan lakást tud magának megengedni az ember, hogy vagy a törökök vagy a négerek között lakik. Szét lehet nézni egy-egy ilyen városrészben. Ahogy a "kint az Aldi is olcsóbb" szöveg is ugyanez. Persze, Hollandiában is akcióban vannak olcsó dolgok az Aldiban, igaz, hogy törökök negyede mellett van az Aldi és ők vásárolnak ott, vajon miért? Hmmm.

Mégegyszer elmondom, a jó szakemberek, jó nyelvtudással szépen megélhetnek. Itthon is ki lehet mondjuk fogni jó állást, de azért a magyar vállalkozók nagyon úgy vannak vele, hogy minél kevesebbet kiadni, minél többet zsebretenni és ebben benne van az alkalmazottjaik fizetése. Lehet, hogy sok az adó, de ha kevesebb lenne is csak annak örülnének, hogy nekik több marad. Ők még nem jöttek rá arra, ha az a jó üzlet, ha az alkalmazottaik is megengedhetik maguknak, amit gyártanak, amivel foglalkoznak. Így még hiányszakmának kikiáltott szakmákban, amikben hulla jó fizetést ígérnek, még azokban is úgy kell kifogni, hogy tényleg jó sokat keress és van akinek az ebben általában kapható 200 ezer forint nem elég, így inkább elmegy külföldre 2300 euróért (élő példa a családomból. Ezért nem az országot szidja, csak úgy van vele, hogy ő annyiért nem dolgozik, és inkább ingázik Ausztriába.).

De ez egy teljesen más kategória, ahogy írtam fentebb. És jellemzően sem itt, sem máshol nem ez a kategória hőbörög, meg szidja az országot, hanem a nagyon fiatal (sok még nem is végzett és csoda lesz, ha lebír érettségizni), értelmes szakma nélküli, szerencsétlen, akik ugyanolyan kilátástalan életet fognak élni kint, mint itthon élnének, csak ráadásul lenézett bevándorlóként. De ha mondod neki, még be is sértődik, hogy ez igenis egy trágyadomb és ott sokkal jobb lesz, megmondta a Józsi is, aki tavaly is volt itthon és volt neki 3 pár új cipője, meg egy iphone 5je! Hát milyen jó már az élet ott kint akkor? És akkor harminc évesen felnéz a takarításból és rájön, hogy kilátása sincs egyedül lakni, pont, mint otthon, de legalább leszakad a dereka, otthon legalább valami irodában is ücsöröghetne, ahogy beszéli az ország nyelvét, annak otthon örülnének, és nem húznák rá a száját, hogy még a nyelvet se beszéli rendesen, nem a környéken élő 8 magyar pasira lenne korlátozva a társkeresési lehetősége, akikből ráadásul 3 már nős, mert együtt jöttek ki és egyáltalán senki sem úgy nézne rá, hogy a retkes magyar, meg munka után rá tudná nyitni az ajtót az anyjára, esetleg még lakhatna is ott ingyen és bérmentve, a spórolni akar és nem csak évente egyszer látná, ha épp akciós jegyet fog ki a wizzairnél. És akkor lehet nem lesz olyan felhőtlenül boldog, hogy ő milyen jól járt. A legjobb még az, mikor volt is neki valami szakmája, de helyette évet cseszett el a külföldi "majd én megmutatom" mosogatással.

2014. szept. 30. 12:28
 34/54 anonim ***** válasza:
0%

"+ orvos es egeszsegugyi szakmak."

igen, magyarország arról híres, hogy megfizetik az orvosokat és az emberi erőforrások meg kamuszak.

az emberek fejében 10 évvel ezelőtti tévhitek élnek.

"De ha kivándorolsz oda és nem találsz, vagy nem bírsz egy évet dolgozni, mielőtt elveszíted, akkor nem kapsz semmit. "

itthon sem kapsz pályakezdőként, úgyhogy nincs mit veszíteni. de eleve nem sok esze van annak aki úgy megy ki hogy nincs fix munka ami vár rá.

ez inkább csak erőltetett kifogáskeresés hogy azért se nekem legyen igazam.

a többit el se olvasom, alap dolgokkal nem vagy tisztában, de még a logika sem az erősséged, látszik, milyen emberek azok, akik szerint rossz külföld.

mindenkinek joga van hülyének lenni, de a félrevezetést nem szeretem.

2014. szept. 30. 13:40
 35/54 anonim ***** válasza:

"itthon sem kapsz pályakezdőként, úgyhogy nincs mit veszíteni"

Aha, csak a repülőjegyet, a bérelt lakásodra a több havi kauciót stb. Végül is egy pályakezdőnek mondjuk fél millió forint vagy még több meg sem kottyan.

Nem baj, majd végzel az iskolával, aztán csinálod, ahogy gondolod, lesz majd tapasztalatod neked is, és akkor tényleg oszthatod az észt, de addig ameddig az interneten kinézted, hogy majd évek múlva te hova mégy, meg mit csinálsz, addig azokat, akik több oroszágot megjártak nem kéne azzal lepattintani, hogy "csak kifogásokat keresnek, hogy ne neked legyen igazad".

2014. szept. 30. 13:47
 36/54 anonim ***** válasza:
11%

33:

kisfiam, 45 fontos órabérben dolgozom, nem igazán vagyok kulimunkás. Anglia nem civilizált, hanem egy retkes, lassú, lusta, ostoba szarvár, pont. Ne mondd meg, hogy tipikusan ki hőbörög, az én hőbörgésemnek semmi köze a munkámhoz, sőt, kizárólag ezért vagyok még itt - de már nem sokáig, hála a jó kib. égnek.

2014. szept. 30. 22:51
 37/54 anonim ***** válasza:
15%

Nem néznek le MINDEN beávndorlót sehol Európában, ezt én még sosem tapasztaltam senkitől, sőt, általában imádják hogy a "kelet-európaiak" (kijavítom hogy közép-európai vagyok) milyen keményen dolgoznak (nem szipkodok 7.5 órából 3 alatt teát hülyeséget beszélve közben, ez tény, de semmi extra erőfeszítés).

További baromság a derékleszakadás, Angliában senki sem tud dolgozni rendesen, és sok magyarnak éppen ez kell, a sunyizás, a lógás, ezért jön ide. Mellesleg, nincs olyan alternatíva a dolgozni tudók csekély kis csoportjának sem, hogy jobb lett volna otthon egy irodai állás, mert NEM veszik fel, nincs munka, és van még valami ami nincs, ez a legborzalmasabb Agyarországon: nincs jövő. Érzed a levegőben, az egészen.

A szarhámozó gyerekek azért jönnek ki, mert ők is tudják ezt, lénézheted őket, jó magyar félművelt paraszt dilettáns gyökér módjára a magyar selejt testnevelési főiskolás diplomáddal vagy hasonló vicceddel, de ők is tudják hogy otthon nincs jövő, sőt nekik jelenük sincs. Nincs választásuk. Tök logikus, különben hazamennének, nem?

2014. szept. 30. 23:02
 38/54 anonim ***** válasza:
A két kommentedből látszik, hogy semmit nem fogtál fel abból, amit itt mások írtak. Főleg "az én más miatt hőbörgökből" egyértelmű a hülyének is, hogy még azt sem érted meg, hogy ki hőbörög és miért.
2014. okt. 1. 00:14
 39/54 anonim ***** válasza:

"mert ők is tudják ezt, lénézheted őket, jó magyar félművelt paraszt dilettáns gyökér módjára a magyar selejt testnevelési főiskolás diplomáddal vagy hasonló vicceddel,"

Úgy látszik te élő példája vagy a jellemzésednek. :)

2014. okt. 1. 20:21
 40/54 anonim ***** válasza:
Beindultak az ostoba, féltékeny, moralizálgató, bizonygató magyarkák, ezt már szeretem.
2014. okt. 1. 20:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!