Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez nem annyira politikai...

Ez nem annyira politikai kérdés, de jobb kategóriát nem találtam. Miért ennyire álszentek a magyar emberek?

Figyelt kérdés
Nem tudok úgy elmenni a sarki boltba (nem szó szerint), hogy ne találkozzak kb 5-10 luxus kategóriájú autóval, de inkább luxusterepjáróval. Utcán is kb minden második embernek iPhone 5S telefon van a kezében, amit persze csak a minőség miatt vett, de ugye a 6 megjelenése után az 5S minősége hirtelen sz_r lesz, legújabb iPad, MacBook... és akkor mindenkinek sír a szája, hogy a magyarok milyen rohadt szegények. Ja, és annyira, hogy még csak nem is Budapestről van szó, hanem egy kis vidéki városról. Ne értsetek félre! Nem turkálok senki zsebében. Mindenki azt veszi, amit akar, akár hitelre, akár KP-ban, csak ha valaki lazán kipenget 700 ezret egy laptopért otthoni használatra vagy 300 ezret egy telefonért, akkor ne szenvedjen már, hogy nincs pénze. Vannak ismerősöm, akinek a legújabb Apple termékei vannak, de meg is mondja, hogy ő gazdag és megteheti. Ez pl. egy korrekt dolog szerintem.

2014. júl. 27. 09:34
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Viszont az a favorit, amikor iPad-es profilképpel a 16 éves gyerek szidja facebookon a nem-Apple felhasználókat... Jókat röhögök... Anyu-apu pénzén könnyű a prémiumcuccot megvenni.. aztán ő még a legolcsóbb Alcatelt se tudná megvenni. És ahelyett, hogy hálás lenne a szüleinek, még osztja az észt meg okoskodik.
2014. júl. 27. 11:20
 22/40 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nem ezt írtam. Tudod mennyibe kerül egy olyan iPad vadonatújan ebay-en, mint az enyém? 60 ezer forint. Nem az egekbe vizionált 150-200 ezer. Ennyiért jutottam hozzá, ezt használom két éve és ezt fogom, amíg el nem kezd bedüdleni. A telefonom egy 3 éves Nokia, volt amikor csúcskategóriás volt, 56 ezerért vettem. Ez is szolgál, amíg ki nem purcan. Az autónk 13 éves, a ruháim közül csak a kimenők márkásak vagy drágábbak, pár ing, póló és kabát, az is csak azért, mert nem kell gyakran cserélni és össze tudom spórolni a rávalót. De meg kellett dolgozni érte, régebben diákmunkával, most teljes állással, fel kellett állítani fontossági sorrendet, be kellett osztani a pénzt, hogy ami kellett.

És nem sírok, hogy rosszul élek, de amit a kérdező leír, az köszönőviszonyban sincs a realitásokkal.

2014. júl. 27. 11:26
 23/40 anonim válasza:
Viszont nagyon jó helyen vagy, Kérdező. Ha elvégzed az orvosit, egy olyan végzettség lesz a kezedben, ami garancia a megbecsüléshez és a jóléthez. Talán nem kifejezetten otthon, de ha kijössz Németországba itt nagyon jó dolgod lesz. Én kint élek és a gimnáziumi osztálytársaim közül van jó pár orvos, itt tárt karokkal várták őket. Szóval jól fogsz élni, ne aggódj. Egyébként tesómnak se szakmája, se nyelvtudása, viszont volt melója, akkor hűségnyilatkozatra, havi törlesztéssel lett iphone-ja...
2014. júl. 27. 11:26
 24/40 anonim ***** válasza:

*bedögleni

*hogy meglegyen ami kellett.

2014. júl. 27. 11:28
 25/40 A kérdező kommentje:
Egy valamit tisztázzunk. Nem azért választottam ezt az egyetemet, hogy Apple (és egyéb márkás)cuccaim legyenek és hűdenagyon gazdag legyek. Most egy 2 éves Samsungom van, a laptopom Acer és egyáltalán nem érdekel, hogy az egyetemen rajtam kívül mindenkinek MacBookja meg a legújabb iPhone-ja van. Csak ezért mondtam.
2014. júl. 27. 11:32
 26/40 anonim ***** válasza:

Hitel! Te magad is írtad, hitel, előfizetés stb.

Statisztikailag is nagy a szegénység, egy olyan országban, ahol épp a statisztikák feljavítása a fétish, szóval a mért adatokat lazán ellehet hinni.

Lett említve itt feketézés. A legtöbb esetben tiszta munka sincs, nem hogy feketén. Fekete munka akkor burjánzik, ha bőségesen van munka, mert akkor megy el XY a bejelentett munkája mellett feketén dolgozni. Az meg pont nem jellemző a vállalkozókra, hogy feketén is juttatnak némi pénzt a dolgozónak. Jelenleg mindig meglehet találni azt az embert, aki a bejelentett pénzért dolgozik, nem kell pluszban ráígérgetni csak, hogy jöjjön.

A legnagyobb probléma az, s most megsértődhetnek a devizások, hogy márpedig ők át lettek verve, de én fizessek pluszban azért (magyarán nyilvánvalóan a dolgozói réteg s a majdani dolgozói réteg vegye a nyakába az ezzel járó költségeket), mert Ő hitelből vett autót, házat, s még ráadásul ha már lúd, elment hitelből nyaralni is, hát nyaljanak be!

Valóban igaz az, hogy azért is jó panaszkodni, mert akkor tutira nem kérnek kölcsön, biztos lehetsz benne, hogy nem kérnek tőled fizetésemelést, de a magyar mindig panaszkodott. Ettől vagyunk mások a nyugati népektől. Azt hiszed jobb egy olyan országban élni, ahol mindenki mosolyog, a hogy vagy-ra mindenki jól-al válaszol, aztán meg jövőhéten a sínekre lép? Áh... inkább panaszkodjon az is, akinek nem kéne. Hidd el, fárasztóbb, unalmasabb az, ha látszólag mindenki jól van, senki sem mondja el gondját baját.

Egyébként az én városomra abszolút nem jellemző ez, amit írtál, tény hogy nálunk van a legtöbb egy emberre jutó autók száma, ugyanakkor mac-et életemben egyszer láttam, azt is egy ügyfélnél, iphone meg 1 ismerősömnek van, az is Pesten él, s céges.

2014. júl. 27. 16:42
 27/40 A kérdező kommentje:
A devizásokról annyi a véleményem, hogy "addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér." Aki meg csóró, de azért hitelre vesz iPhone-t... valahogy őt se tudom sajnálni. Meg is érdemli az adósságot.
2014. júl. 27. 16:46
 28/40 anonim ***** válasza:
Akkor ebben abszolút egyetértünk. :)
2014. júl. 27. 16:47
 29/40 A kérdező kommentje:
Mert nem egy kategória iPhone 5S-re hitelt felvenni, vagy Provident hitelt, hogy enni tudjon adni valaki a családjának. Az utóbbit tényleg sajnálom.
2014. júl. 27. 16:47
 30/40 anonim ***** válasza:
Ja, hát az ilyen provident hitelt rég ki kellett volna tiltani, ez uzsora legálba. Teljes egészében a szegény emberek kényszerhelyzetének a kihasználása, ugyanakkor sokan istenítik, mert nélküle nem jöttek volna ki kisebb nagyobb szarból, de ez még nem jelenti azt, hogy van létjogosultsága. Erre kellene előbb megoldást találni, nem a devizásokra, azok fulladjanak bele a hülyeségükbe, nyilvánvalóan ott is vannak kivételek, egyesével kellene felülbírálni minden ember hitelét, de nem úgy, hogy elsőként a sajátjukat meg ismerősükét hagyják jóvá ezek a férgek, mert ennek eleve nyilván ez a célja, szóval köztudott, hogy ők is mindent hitelből intéztek, mert hitelt felvenni akkor érdemes ha van pénzed, nem akkor ha nincs! Az más kérdés, hogy a legtöbb ember úgy gondolta, hogy a hitelt neki találták ki, azért kap, hogy legyen.
2014. júl. 27. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!