Ez nem annyira politikai kérdés, de jobb kategóriát nem találtam. Miért ennyire álszentek a magyar emberek?
Egyáltalán nem ezt írtam. Tudod mennyibe kerül egy olyan iPad vadonatújan ebay-en, mint az enyém? 60 ezer forint. Nem az egekbe vizionált 150-200 ezer. Ennyiért jutottam hozzá, ezt használom két éve és ezt fogom, amíg el nem kezd bedüdleni. A telefonom egy 3 éves Nokia, volt amikor csúcskategóriás volt, 56 ezerért vettem. Ez is szolgál, amíg ki nem purcan. Az autónk 13 éves, a ruháim közül csak a kimenők márkásak vagy drágábbak, pár ing, póló és kabát, az is csak azért, mert nem kell gyakran cserélni és össze tudom spórolni a rávalót. De meg kellett dolgozni érte, régebben diákmunkával, most teljes állással, fel kellett állítani fontossági sorrendet, be kellett osztani a pénzt, hogy ami kellett.
És nem sírok, hogy rosszul élek, de amit a kérdező leír, az köszönőviszonyban sincs a realitásokkal.
*bedögleni
*hogy meglegyen ami kellett.
Hitel! Te magad is írtad, hitel, előfizetés stb.
Statisztikailag is nagy a szegénység, egy olyan országban, ahol épp a statisztikák feljavítása a fétish, szóval a mért adatokat lazán ellehet hinni.
Lett említve itt feketézés. A legtöbb esetben tiszta munka sincs, nem hogy feketén. Fekete munka akkor burjánzik, ha bőségesen van munka, mert akkor megy el XY a bejelentett munkája mellett feketén dolgozni. Az meg pont nem jellemző a vállalkozókra, hogy feketén is juttatnak némi pénzt a dolgozónak. Jelenleg mindig meglehet találni azt az embert, aki a bejelentett pénzért dolgozik, nem kell pluszban ráígérgetni csak, hogy jöjjön.
A legnagyobb probléma az, s most megsértődhetnek a devizások, hogy márpedig ők át lettek verve, de én fizessek pluszban azért (magyarán nyilvánvalóan a dolgozói réteg s a majdani dolgozói réteg vegye a nyakába az ezzel járó költségeket), mert Ő hitelből vett autót, házat, s még ráadásul ha már lúd, elment hitelből nyaralni is, hát nyaljanak be!
Valóban igaz az, hogy azért is jó panaszkodni, mert akkor tutira nem kérnek kölcsön, biztos lehetsz benne, hogy nem kérnek tőled fizetésemelést, de a magyar mindig panaszkodott. Ettől vagyunk mások a nyugati népektől. Azt hiszed jobb egy olyan országban élni, ahol mindenki mosolyog, a hogy vagy-ra mindenki jól-al válaszol, aztán meg jövőhéten a sínekre lép? Áh... inkább panaszkodjon az is, akinek nem kéne. Hidd el, fárasztóbb, unalmasabb az, ha látszólag mindenki jól van, senki sem mondja el gondját baját.
Egyébként az én városomra abszolút nem jellemző ez, amit írtál, tény hogy nálunk van a legtöbb egy emberre jutó autók száma, ugyanakkor mac-et életemben egyszer láttam, azt is egy ügyfélnél, iphone meg 1 ismerősömnek van, az is Pesten él, s céges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!