Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez nem annyira politikai...

Ez nem annyira politikai kérdés, de jobb kategóriát nem találtam. Miért ennyire álszentek a magyar emberek?

Figyelt kérdés
Nem tudok úgy elmenni a sarki boltba (nem szó szerint), hogy ne találkozzak kb 5-10 luxus kategóriájú autóval, de inkább luxusterepjáróval. Utcán is kb minden második embernek iPhone 5S telefon van a kezében, amit persze csak a minőség miatt vett, de ugye a 6 megjelenése után az 5S minősége hirtelen sz_r lesz, legújabb iPad, MacBook... és akkor mindenkinek sír a szája, hogy a magyarok milyen rohadt szegények. Ja, és annyira, hogy még csak nem is Budapestről van szó, hanem egy kis vidéki városról. Ne értsetek félre! Nem turkálok senki zsebében. Mindenki azt veszi, amit akar, akár hitelre, akár KP-ban, csak ha valaki lazán kipenget 700 ezret egy laptopért otthoni használatra vagy 300 ezret egy telefonért, akkor ne szenvedjen már, hogy nincs pénze. Vannak ismerősöm, akinek a legújabb Apple termékei vannak, de meg is mondja, hogy ő gazdag és megteheti. Ez pl. egy korrekt dolog szerintem.

2014. júl. 27. 09:34
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Lehet nem találtad meg a megfelelő jelzőt kérdező.

Lehet, álszent helyett sznobot kellett volna írnod.

Az az általad kérdezett jelenségre a megfelelő szó.

2014. júl. 27. 10:42
 12/40 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy én vagyok a vak, de én pont nem látok sok luxusautót, Iphone 5S-t, de még 4-et sem nagyon, MacBookot pedig nem is emlékszem, mikor láttam utoljára felhasználónál. Talán két alkalmat, ha fel tudok idézni az egyetemről, pedig az még tényleg a közelmúlt. A legtöbb autó sok éves alsó vagy középkategóriás, itt azt kell érteni, hogy közelebb van a 10-hez mint az 5-höz, de rengeteg a még öregebb. A legtöbb embert pont butatelefonnal látom még mindig, vagy ma divatos nevén feature phone-nal. Tabletet alig látok, és amikor mégis, akkor is valami alsóbb kategóriás androidos, többnyire valamelyik olcsó noname gyártótól, ipadet magamon kívül senkinél, de nekem is csak egy régi 2-es van, nem a legújabb.

Nem lehet, hogy neked csak az ilyen átlagon felüli dolgok tűnnek fel, a többit pedig egyszerűen ignorálod?

2014. júl. 27. 10:47
 13/40 A kérdező kommentje:
Én azt nem mondtam, hogy átlagemberek nem látok átlagautóval, átlagtelefonnal. De amekkora sírás van, meg amennyire szegénynek be vannak állítva a magyarok, az kicsit túlzás. Több olyan embert is tudok (ismerősök, nem hírességek), játssza az eszét, hogy milyen szegény, meg nincs pénze, közben meg lekötve vannak neki a milliók, amivel úgy csinál, mintha nem lenne.
2014. júl. 27. 10:50
 14/40 anonim ***** válasza:
82%

1. Abból, hogy te látsz 10 ájfónnal mászkáló fiatalt Budapesten, vagy egy megyeszékhelyen (Győr, Debrecen, Fehérvár), esetleg 5 luxusterepjárót, nem feltétlenül tükrözi az egész ország helyzetét.

2. A magyar társadalom nagy részének a jóléte látszatjólét - nincs mögötte fedezet (ilyen-olyan áruhitel, személyi kölcsön, ésatöbbi)

3. A bődületes adóterhek miatt nagymértékű a szürke- és feketegazdaság. Ez hosszú távon nem lesz jó, de ami a legrosszabb, hogy ez egy ördögi kör.

2014. júl. 27. 10:52
 15/40 50felett ***** válasza:

"Amúgy amíg a létminimumot 200e Ft környékén állapítják meg, addig persze, hogy mindenki sír, hogy milyen rosszul él..."

Ha mondjuk meg is kapná mindenki legalább az aki dolgozik ezt az összeget, mindjárt kevesebben "sírnának" .hogy rosszul élnek..........................

2014. júl. 27. 11:01
 16/40 A kérdező kommentje:
Hát elmondom, hogy nem Budapesten vagy megyeszékhelyen látok ilyeneket, hanem még falukban is... Lexus meg BMW terepjárók kb. minden sarkon egy kis túlzással. Utcán is több iPhone-t látok a kezekben, mint bármi mást.
2014. júl. 27. 11:04
 17/40 anonim ***** válasza:
91%
Valami nagyon elit falvakba vagy luxus lakótelepekre járhatsz, mert én megyeszékhelyeken sem látok ilyesmit tömegével.
2014. júl. 27. 11:07
 18/40 A kérdező kommentje:
A "tömegével"-t is úgy értem, hogy az árához képest. Maradjunk annyiban, hogy nem naponta egyet látok. Vagy az egyetem. Szegeden tanulok az orvosin és rajtam kívül kb. mindenkinek Apple cucca meg a legmárkásabb ruhái vannak... és az nem a Semmelweis... nem a pesti orvosi.
2014. júl. 27. 11:09
 19/40 anonim ***** válasza:
14%

Hagyjad kérdező, pont ezek azok az emberek.

Leírja, h Ipadja vagy mije van és előadja, h mekkora szegénység van, ő Trabantokon kívül mást nem is nagyon lát.

Na nem mintha akarna...

2014. júl. 27. 11:13
 20/40 anonim ***** válasza:
91%

"nem Budapesten vagy megyeszékhelyen látok ilyeneket, hanem még falukban is"

Jó, nagyon nem mindegy, hogy Felcsúton nézel szét, vagy Olaszliszkán...

2014. júl. 27. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!