Ez nem annyira politikai kérdés, de jobb kategóriát nem találtam. Miért ennyire álszentek a magyar emberek?
Lehet nem találtad meg a megfelelő jelzőt kérdező.
Lehet, álszent helyett sznobot kellett volna írnod.
Az az általad kérdezett jelenségre a megfelelő szó.
Lehet, hogy én vagyok a vak, de én pont nem látok sok luxusautót, Iphone 5S-t, de még 4-et sem nagyon, MacBookot pedig nem is emlékszem, mikor láttam utoljára felhasználónál. Talán két alkalmat, ha fel tudok idézni az egyetemről, pedig az még tényleg a közelmúlt. A legtöbb autó sok éves alsó vagy középkategóriás, itt azt kell érteni, hogy közelebb van a 10-hez mint az 5-höz, de rengeteg a még öregebb. A legtöbb embert pont butatelefonnal látom még mindig, vagy ma divatos nevén feature phone-nal. Tabletet alig látok, és amikor mégis, akkor is valami alsóbb kategóriás androidos, többnyire valamelyik olcsó noname gyártótól, ipadet magamon kívül senkinél, de nekem is csak egy régi 2-es van, nem a legújabb.
Nem lehet, hogy neked csak az ilyen átlagon felüli dolgok tűnnek fel, a többit pedig egyszerűen ignorálod?
1. Abból, hogy te látsz 10 ájfónnal mászkáló fiatalt Budapesten, vagy egy megyeszékhelyen (Győr, Debrecen, Fehérvár), esetleg 5 luxusterepjárót, nem feltétlenül tükrözi az egész ország helyzetét.
2. A magyar társadalom nagy részének a jóléte látszatjólét - nincs mögötte fedezet (ilyen-olyan áruhitel, személyi kölcsön, ésatöbbi)
3. A bődületes adóterhek miatt nagymértékű a szürke- és feketegazdaság. Ez hosszú távon nem lesz jó, de ami a legrosszabb, hogy ez egy ördögi kör.
"Amúgy amíg a létminimumot 200e Ft környékén állapítják meg, addig persze, hogy mindenki sír, hogy milyen rosszul él..."
Ha mondjuk meg is kapná mindenki legalább az aki dolgozik ezt az összeget, mindjárt kevesebben "sírnának" .hogy rosszul élnek..........................
Hagyjad kérdező, pont ezek azok az emberek.
Leírja, h Ipadja vagy mije van és előadja, h mekkora szegénység van, ő Trabantokon kívül mást nem is nagyon lát.
Na nem mintha akarna...
"nem Budapesten vagy megyeszékhelyen látok ilyeneket, hanem még falukban is"
Jó, nagyon nem mindegy, hogy Felcsúton nézel szét, vagy Olaszliszkán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!