Ha még ma is létezne Ausztria-Magyarország (vagy Osztrák-Magyar Monarchia), lehetne nagyhatalom vagy szuperhatalom? Jobb lenne most az élet Magyarorszégon mint most?
Kb, mint Franciaország most.
Az élet jobb lenne és az életszínvonal is magasabb lenne, mert ha nem hullik szét, akkor nincs II. VH, nincs kommunizmus sem.
Az OMM azért bomlott fel, mert életképtelen volt, függetlenedni akartak benne a különböző nemzetek. Mellesleg a Habsburgok uralma tartotta össze az egészet, őket meg elkergették az I. világháború után, szóval azért sem létezhetne.
Elmondanád, hogy a te világodban mégis mitől létezne még mindig?
Amúgy előbb vagy utóbb úgy is szétesett volna a fent említett okok miatt, másrészt meg már ott tartunk, hogy szerintem Ausztria igyekezne megszabadulni a többi nemzettől.
talán egybe lehetett volna tartani a monarchiát, de a kérdés csak teoretikus szerintem
ha létezne jó hely lenne az biztos
viszont akkor nem csak az osztrákoknak de nekünk is sok gondot okoznának a törökök :)
és minden magyar perfekt beszélne németül
izgalmas kérdés hogy ez esetben a a II.vh-ban hitler hogy annektálta volna ausztriát, mert a monarchiát nem lett volna könnyű
a világháborúk elkerülhetetlenek voltak
john keegan: a második világháború c. könyvében részletesen leírja milyen társadalmi és gazdasági problémák vezettek az első majd a második vh-hoz (érdemes elolvasni, sok helyen fent van pdf-ben)
egyébként voltam a schönbrunni kastélyban a kék kínai szalonban ahol károly császár aláírta hogy lemond a kormányzásról, ezzel a dokumentummal nyílt meg az út a köztársaság előtt, és ez zárta le a monarchiát :(
szóval az osztrák köztársaság pártiakat kellett volna valahogy a monarchia mellé állítani, talán egy angol minta szerint működő parlamentális monarchiként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!