Ha a Jobbik nyerne 2018-ban, és életbe lépne a "melegellenes törvény" elhagynád az országot?
Nekem,mint melegnek,ez a törvény lenne az utolsó csepp a pohárban,és az utolsó löket,hogy Nyugat-Európa felé vegyem az irányt. Komolyan,hogy lehet ekkora ellenérzése egy ilyen dolognak a 21.században egy Kelet-Közép európai országban?
20/F.
"Pont akkor végzek a gyógyszerészetin. Mosolyogva fizetném vissza a külföldi fizetésemből a tandíjat."
Gyógyszerészként? Nehezen. Az általános orvos a kapós, nem a gyógyszerész.
Nagynéném gyógyszerész, 17 év munkatapasztalattal és angol-német felsőfokúval sem Ausztriában, sem Nagy-Britanniában nem sikerült munkát találnia az utóbbi 2 évben. Pedig kapar utána, hogy itthagyhassa az országot, elhiheted :D Jómagam is itthagynám, ha tudnám.
Magyarország nem valami jó hely manapság.
"Nem csak Ausztria és Nagy-Britannia létezik, északibb országok felé érdemes nézelődni."
Sok sikert akkor a svéd nyelvhez (bár lehet, ha már Magyarországról mész ki, érdemesebb lenne a Finneket megpróbálni, nyelvrokonságunk miatt:) Dániába ne menj, ott igen sz.arok a külföldi munkavállalót megillető feltételek jelenleg (még ha EU-tag országból mész is).
Csoki!
" Az általános orvos a kapós, nem a gyógyszerész. "
Érdekes, mert pont Ausztriában keresnek a gyógyszer gyárakba embereket. Tudom, mert egyikben dolgozik a sógórnőm. Őt biológus bsc-vel vették fel. Nem kevés pénzért. Itt meg örült a 100 ezernek, azt is csak Pesten.
Nah úgylátom,itt a kérdésem alatt a téma is elterelődött,és úgy általánosságban normálisabb válaszok érkeztek,az 1-2 gyűlölködőtől eltekintve,akik csak provokálni akarnak.
Ha már itt tartunk,nekem is vannak terveim,miket lépnék,ha a Jobbik nyerne. Szeretem a hazámat,de én nem tudok egyetérteni azzal a gyűlölködéssel,amit a Jobbik gerjeszt. Illetve nem is aJobbik,csak a Jobbik próbál megfelelni egyszerre a salakagyúaknak,és az értelmiségi szavazótáborának is,emiatt sokat kerül ellentmondásokba,amikből nem jönnek ki jól. Továbbá a Jobbikra szavazók nagyrésze salakagyú,az ismerősi körömből kiindulva,akiknek annyi elég,hogy " na majd mi megállítjuk a c..nybűnözést" meg amikor azzal hencegnek,hogy a felmenőik mennyire voltak magyarok.
Legutóbb az egyik Jobbikos képviselő vette elő a témát,hogy az ő családja hány generációra visszamenőleg " magyar " vérű. Holott eleve releváns a dolog,hiszen az évszázadok során keveredtünk más népekkel,pont mint más országokban,így gyanítom,egy olyan ember sincs már ebben az országban,akinek teljesen magyar vér folyna a z ereiben,a másik meg a vita lehetne,hogy mit nevezünk magyar vérnek. Hiszen nem is a Kárpát medencéből származunk.. :D
szóval lehetne ezekről a dolgokról vitatkozni sokat,de ebbe most nem mennék bele.
Visszatérve a melegekre,úgy gondolom,azzal semmi baj nem lenne,ha két férfi megfoghatná egymás kezét az utcán,pont mint a heterók. De a Jobbik szerint ez os propaganda lenne. Meg betegségnek tartják. Holott az,hogy kinek milyen lesz a szexuális beállítotsága,az már az anyahméhben eldől. Ennyit erről.
Nem tartom valószínűnek azt, hogy a következő választáson a Jobbik fog nyerni. Bár 4 év alatt sok minden történhet, egyre több az elkeseredett ember, fokozódik a kilátástalanság a fiatalok körében is, akiknek a jelentős többsége csak a Nyugatban lát megoldást. Érthető módon: munkalehetőség-->ÉLET. Melegellenes törvény sem kell, így is hátránnyal indulunk: diszkrimináció, állandó titkolózás, nemmegértés, kategorizálás, sztereotípiák, stb.
Szerintem az országot elhagyók jelentős többsége egzisztenciális okból döntött így, nem azért, mert ilyen vagy olyan párt van hatalmon. Oda kell menni, ahol van munka.
Meg kell jegyezni, hogy az is pozitívum a Nyugat mellet, hogy egyre több országban engedélyezik az azonos neműek házasságát, örökbefogadást.
Szerintem nincs esély, hogy a Jobbik nyerjen bármikor is, ha megerősödnének, és veszélyt jelentenének a Fideszre, akkor Orbánék azonnal lépnek, lásd: Kovács Béla-ügy.
Az viszont benne van a pakliban, hogy a Fidesz egyre keményebb eszközökhöz fog nyúlni, hogy a népszerűségét megőrizze, és korlátozni fogják a melegek jogait a kiskorúak erkölcseire hivatkozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!