Miért mondják azt, hogy nincs munka Magyarországon?
Itt szerintem csak azok sírnak, akik azt hitték, hogy földrajz szakos diplomával mennek majd vulkánra nézelődni, vagy bármilyen bölcsész diplomával majd fognak állást találni.
Ha munkát akarsz a diplomáddal, menj olyan szakra ami gépiparral, informatikával, pénzzel foglalkozik, ezen kívül orvosi (és hasonlók pl. gyógyszerész), és jog.
Ha a szakmád amiért diplomát kapsz nincs ezek között, mehetsz bizony gyárba dolgozni, és itt nem arról van szó, hogy le vagy nézve, csak arról, hogy nincs rád igény, ergo ebben az országban, de még nyugaton se kellesz még az ördög büdös pi.csájának se.
informatika is buko!
a 100K jo penzre valaszolnek, ha szted jo penz, vonj le 20K t (auto, mar irtam itt 43% megtalalsz)
akkor marad kb 80K
amibol 60K bol elek, fizetek stb.
kb 20K extra marad, amit hiaba teszek(tennek!) felre, lakas, auto, ruha stb mindig be szarik vmi, es meg sehova nem mentem h pihenjek, jol erezzem magam
(ja es semit nem teritenek, se szep kari semmi)
szoval 100 bol epp h elvegetalsz baratom! (persze ha bussz lenne fizetnek is, kapnam amit Viktor hazudik h jar! akkor mas lenne a 100 is, pl ismeros azzal aakartyaval megy velneszre, meg ruhat vesz, kajat, en ezt min ebbol kell aljam, ez nem mindegy, de hat Viktor nem hazudik ugye?)
150 az mar alakulgat
# 39:
Én ezt történetesen alá is támaszthatom. Bár kicsit túlzás az, hogy 150-et nem kap meg a mérnök kezdőként, mert úgy 180k körüli fizetésre számíthat a kezdő (persze régiója válogatja), de nekem az a problémám, hogy állást nem találok. Ha meg valahova mégis behívnak interjúra, sokszor utána nem is keresnek, vagy csak simán mást választanak.
A munka melletti tanulás egy építészmérnök szakon felejtős. Egy évig ezt csináltam, állandó éjszakában 12 óráztam, jól meg is csúsztam egy évet.
# 41:
Olvass vissza egy kicsit. Nem igazán a bölcsészek és földrajz szakosok hőbörögnek itt...
Én egyébként már régóta nem a pénz miatt akarok innen elmenni, hanem a jobb általános közérzet miatt, azért mert nem röhögnek a képembe a politikusok, amikor megint sikerült jól átbsazniuk és persze ami a legfontosabb; az egészségügy. Ami itthon megy egészségügy címszóval, az kriminális.
Az ember ha bemegy a kórházba, akkor betegebben jön ki, mint ahogy bekerült. Ott bent pedig úgy bánnak az emberrel, mint egy kutyával körülbelül...
"informatika is buko!"
Mérnökinformatikusból nagyon nagy hiány van, de a programtervezőket is keresik. A multik felszippantják az ilyeneket.
"Olvass vissza egy kicsit. Nem igazán a bölcsészek és földrajz szakosok hőbörögnek itt... "
Egy ember említette meg, hogy építészmérnöki diplomával havi 150k-nál többet nem kapna, de nem emlékszem rá, hogy a felsorolásba beleírtam volna az építőipart. Sőt, ha tudni akarod, mintatervesen lehúztam 2 évet földmérő mérnöknek tanulva, de részben pénzhiány, részben a tudat, hogy utána ha el is helyezkedek havi 120 ezer forintnál többre nem számíthatok, aminél gyárban operátorként 20 ezerrel többet kapok abbahagytam.
A lényeg az, hogy ez ott van elcseszve, hogy az embereket nem tájékoztatják megfelelően középiskolában, hogy "ne menj erre fiam, munkanélküli leszel", de utólag is kár hőbörögni emiatt. Ha nincs a szakmádra igény, hát nincs, és itt nem Magyarországgal vagy az állammal van a hiba.
#42,mit képzelsz te magadról?
Aki akar dolgozni,találhat munkát,amiért pénzt kap,akinek nem elég x összeg bizonyos munkáért,mert ő eddid többet keresett vagy ez aljamunka számára,az haljon éhen,várja csak a 22ezres "segélyt",és sajnáltassa magát,mert az jó,szegény diplomás nem talál munkát az értéktelen papírjával,csórikám 4-8évig tanult,és mégse...
Talán használható tudást kellett volna szerezni,de ha már így alakult,Nehogy elvállaljon valami egyszerűbb munkát,és lesz pénze,nem,könnyebb nyígni
"42,mit képzelsz te magadról?
Aki akar dolgozni,találhat munkát,amiért pénzt kap,akinek nem elég x összeg bizonyos munkáért,mert ő eddid többet keresett vagy ez aljamunka számára,az haljon éhen,várja csak a 22ezres "segélyt",és sajnáltassa magát,mert az jó,szegény diplomás nem talál munkát az értéktelen papírjával,csórikám 4-8évig tanult,és mégse...
Talán használható tudást kellett volna szerezni,de ha már így alakult,Nehogy elvállaljon valami egyszerűbb munkát,és lesz pénze,nem,könnyebb nyígni"
Pontosan. Nekik az az alternatív megoldás, hogy "amíg nem találok a szakmámban állást, legalább csinálok valami hasznosat" nem is létezik.
Én anno mikor az első munkámra jelentkeztem, akkor két hirdetésre írtam önéletrajzot és motivációs levelet és az elsőre még aznap behívtak és fel is vettek. A személyes beszélgetés utána a főnök kezett rázott velem gratulált és azt mondta, hogy nem hinném el, tényleg rengeteg jelentkezés jön, de nagyon sok közüle olyan szint, hogy "hello, érdekel a munka, megvan még? Hívjál vissza: 123456789" és csodálkozik, ha nem hívják...
Most nem azt mondom, hogy te így jelentkeztél, de én komolyan csak néztem, hogy úristen komolyan vannak ilyen barmok is? Kíváncsi lennék hány helyről nem kap választ és végül ki világosítja fel, hogy így soha nem is fog.
De pl. én takarítónőt kerestem a múltkor a lakásba és sokan adtak fel hirdetést, hogy ilyen állást keresnek természetesen fotóval. Soknak a leírása még normális, de pl. fiatal lányok olyan képet raknak fel, mintha a facebookra szánnák, hogy telefonnal pózol és lefényképezi magát a tükörből. Megbízható, igényes stb. ilyen a leírás. És feltesz egy ilyen tinipicsä képet, hát én biztos nem bíznám rá a lakásom takarítását azt se nézem ki belőle, hogy a szobáját rendben tudja tartani és nem vagyok egyedül. Vagy a másik, az anyuka, aki takarítana és felrak magáról öt képet, amin az egy éves forma gyerekével örül a gyerek tortájának, az ölében van stb. szóval minden képen a gyerekkel van rajta. Most nem tudom ezzel mi a célja, de az ilyennél meg úgy vagyok vele, hogy vajon munkába is hozza majd a gyereket? Szóval szerintem nagyon sokan nem is jól keresnek állást és fel sem tűnik nekik, hogy miért nem őket választják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!