Miért mondják azt, hogy nincs munka Magyarországon?
Azért mondják, mert nem olyan szakmájuk van, amiből rengeteg van. Tehát egy informatikus / jogász elkezd panaszkodni hogy nincs munka, akkor az arra vonatkozik, hogy a szakmájában nem talál munkát. Azért ezekkel példálóztam, mert ezekből 6 000 000 van.
Én is elmehetnék pincérnek a mérnöki diplomámmal vagy éppen lehetnék közmunkás is ha nem lenne munkám. De míg jogászból, bölcsészből több ezer van, szakképzett !dolgozókra! ( karbantartó, szerelő, munkás, gyári munkás [ autó gyár, pl.: az audiban ] stb. ), ill. a fejlesztőkre ( pl.: öko-energia, bio cuccok, autók ) mindig szükség van és mindig keresik őket.
Ahogy a 4. mondja... A nagy része nem is rendes munka, hanem vagy átverés vagy olyan ügynöki munka, aminél az is jobb, ha kiül valaki egy kalappal az utcasarokra kéregetni.
Ha nem lenne állásom én inkább nekiállnék egy vacak kapával egy szántóföldnek, minthogy ilyenben részt vegyek.
A # 4-es válaszoló egy újabb szeget ütött a koporsómba. Én ugyan azt tapasztalom, hogy van munka, de oda nem vennének fel mert túlképzett vagyok (nekem is két idegennyelv + szakma + építészmérnöki diploma), a szakmai állásokból pedig a Dunántúlon jelenleg csak 5 darab van, ha jól emlékszem (pont ma néztem). Na erre az 5 állásra jelentkezik 15-20 ember legalább és mivel én erősen pályakezdő vagyok, nem hinném, hogy felvennének.
Egyedüli esélyem az Audi (vagy más random munkatábor), de ha oda felvesznek, akkor ott fogok megöregedni, ahhoz pedig kedvem nincs. Nem azért szúrtam el x milliót és x évet a tanulásra, hogy egy gyárban, operátorként öregedjek meg. Inkább élek segélyből és bővítem a portfóliómat... több értelme van annak.
Kérdező, miért nem kapcsolódsz be a beszélgetésbe? Pesti vagy? Csak egy pesti állíthat ilyen baromságot. Ott elhiszem, hogy van munka. De az ország nem csak pestből áll. Bizony déli országrészen alig van munka, az is kb diplomásoknak vagy 8 osztályosnak. Középút nincs. És bizony a legnagyobb számú lakosság az középszintű tudással rendelkezik. Egyetemre meg nem mindenki tud menni. Egyrészt mert nincs keret rá, másrészt meg nem olyan okos, hogy mindenből 5-s legyen, hogy államira mehessen (de még ott is vannak költségek), ráadásul elvégezze azt.
Aki annyiból állapítja meg, hogy van-e munka az országban, hogy megnéz egy olyan oldalt, ami igazából nem is állásokkal foglalkozik és ebből von le következtetést, azt én nem tudom komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!