Magyarországon van valami értelme bevándorlókat befogadni?
30 év múlva az ország népessége már évente 1 százalékkal fog fogyni. Ezt lehetne csökkenteni bevándorlókkal.
Csak ugye felmerül a kérdés, hogy a nyelveket beszélő, képzett munkaerő miért jönne Magyarországra (talán a határon túli magyarság jelenthet még egy szűk forrást), amikor Nyugat-Európában, Észak-Amerikában többszörös fizetések vannak.
A képzetlen, szegény, olcsó afrikai, ázsiai munkaerőre pedig nincs szükségünk, hiszen van itt legalább 1 millió roma a Kárpát-Medencében, akik beszélnek magyarul, így nyelvi akadályok sem lennének.
A távoli országokból érkezők esetében viszont a kulturális különbségek mellett a nyelv ismeretének hiánya tovább nehezítené az integrációt.
Németország is hasonló helyzetben van, de ott jóval magasabb a gazdaság fejlettsége. Probléma, hogy a német nyelvet kevesen beszélik a világban.
Ott olyan tervek vannak, hogy a hiányzó képzett munkaerőt Kelet-Európából és Ázsiából pótolják. Olcsó munkaerőt is kapnak Kelet-Európából.
Nálunk ha hiány lenne képzett munkaerőből, a nyelvi nehézségek mellett az alacsony fizetések is problémát jelentenének (lásd pl. egészségügy jelenleg).
Olcsó munkaerőből pedig nem várható hiány, főleg ha ilyen alacsony marad a gazdasági növekedés és az elöregedő társadalomban vissza kell fogni a bőkezű segélyezést, nyugdíjazást.
Hazudnak!
Több gyerek születik és NŐ a NÉPESSÉG!!
Miért pontoztatok le?
30 év múlva már nem lehet már Magyarországot a magyar néppel azonosítani.
De , ne legyen igazam.
Nem vagyok jós , nem tudom mi lesz előre , csupán a jelenlegi tendenciákat elnézve jutottam erre a következtetésre.
A tatárjárás régen volt.
Akkoriban más szelek fújtak.
Más a társadalmi berendezkedés , technológia , mentalitás....stb
Egy szóval, minden.
Egy francia barátom , szerint Európa most éli történelmének legnagyobb válságát ,a pestis óta.
Gyakorlatilag megszűnik európainak lenni.
Nem.
Nem tudom mi értelme van több tízezer vadállatot beengedni az országba azt remélve, hogy jön majd velük pár tucat többé-kevésbé viselkedni tudó egyén is.
30 év az csak egy emberöltő, nem nagy idő.
Ennyi időre nagyon jól meg lehet határozni előre a demográfiai trendeket, állapotokat (kivéve ha valami hatalmas változás történik, például egy hosszabb háború, vagy egy kínaihoz hasonló szigorú állami népességszabályozás).
Igen, be lehet lőni egy trendet. És mi van, ha 15 éven belül látványosan javul a gazdaság, és nekiállunk mint a nyulak? Vagy épp jön egy háború, és elfogyunk egy atomvillanásban.
Egyébként olyan még a világon nem volt, hogy egy 10 milliós (15 milliós) nemzet egy emberöltő alatt eltűnjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!