Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják azt, hogy nincs...

Miért mondják azt, hogy nincs munka Magyarországon?

Figyelt kérdés
Csak az OLX oldalán több mint 48 000 álláshirdetés van. Biztos több mint a fele kis pénz, de jobb mint a semmi és annál jobb, mintha a segélyért csúszna az ember.

2014. júl. 1. 22:50
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem van munka, csak mindenkinek az a mentalitása, hogy:

"Nem azért szúrtam el x milliót és x évet a tanulásra, hogy egy gyárban, operátorként öregedjek meg."

Csak kár, hogy ezek az emberek nem tudják, hogy diplomával egy audi szintű multinál nem sokáig maradnak operátorok. Én ezt tapasztalatlanságnak hívnám. Bármilyen szánalmas értéktelen diplomád is van, ha nem is magas beosztásba, de minőségellenőrnek, valamiféle könnyebb szerelőnek gyorsan betennének, és mosolyogva mennél haza a havi 150-200 ezer forintos fizudon, amit a diplomáddal valószínűleg nem kapnál meg. Még engem is elő akartak (visszautasítottam, mert folytatni akartam az egyetemet) és előakarnak (ezt viszont remélem össze is hozzák) léptetni, pedig az egyetemet anyagi okok miatt a felénél abbahagytam, de a kompetencia az, ami igazán számít, meg persze a kapcsolatok, de azt gyorsan kilehet építeni. Megjegyzem, hogy most, operátorként minden juttatással együtt megkapom a 130-140 ezer forintot (és még csak nem is az audiról van szó), ha előléptetnek 150-160.

2014. júl. 2. 02:30
 12/55 anonim ***** válasza:
62%
/Hát nehogy már diplomával dolgozzak,/-féle hozzá állásal van a baj. Az ilyen inkább halgasson.
2014. júl. 2. 04:46
 13/55 anonim ***** válasza:
80%

Van igazság abban, hogy nem mindenféle munka van, meg nem mindig jó helyen, de az igazság az, hogy én az ismerősi körömben (amiből van az ország egész területén, vegyes korosztály, vegyes képzettség) inkább azt látom, hogy semmi nem felel meg. Meg a klasszikus annyiért én nem dolgozok. Egyik unokatestvéremnek mikor végzett az egyetemen egy négy órás állást ajánlottak, ami ugyan nem a végzettségének megfelelő volt, de állás volt, fizetéssel, nem lett volna megterhelő, 4 órás mellett simán keresgélhetett volna. Erre: Nem olyan túl sokkal több, mint a segély, ennyiért meg sem éri felkelni az ágyból.

De nekem az a legmegdöbbentőbb, mikor a 40 éves, családapa, hitellel a nyakán válogat, hogy 100 ezer forintért ő nem megy el, mert abból nem lehet megélni. Ja, hogy 0-ból se? Az nem baj.

De olyan ismerősöm is van, aki 8 hónapig nem dolgozott, olyan szinten nem volt pénze, hogy már a barátiköre zsemleadományára szorult, különben nem evett, ha valaki nem adott neki kaját, mindenét kikapcsolták, majd talált egy állást, amit egy hét(!) után otthagyott, mert hogy minimálbérért ő nem fog gürizni.

2014. júl. 2. 06:08
 14/55 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert NINCS!

Egy Dél-Alföldi, 30.000 lakosú kisvárosban élek.

A tapasztalataim:

A vállalkozó meghirdeti az állást mindegy milyen munkakör, milyen végzettség kell hozzá), mert ha felvesz valakit, akkor kap utána adókedvezményt.

Variációk: a hirdetés csak kamu, mert betöltötte az állást egy ismerős.

Vagy: felvesz valakit 3 hónapra, utána elküldi valamilyen ürüggyel, és újra meghirdeti az állást, és újra kapja az adókedvezményt.

Nem veszi fel a jelentkezőt, mert túlképzett, vagy éppen nem elég a képzettsége. Vagy nincs gyakorlata, vagy ha 40-es túl van, már nem elég rugalmas.

De sok olyan vállalkozó van, aki nem fizeti ki a melósait.

Ez a magyar valóság.

2014. júl. 2. 07:12
 15/55 anonim ***** válasza:
82%

utolsoval 1et ertek, meg a robot munkahoz is ismeretseg kellett!

nokia tulkepzett

audi nem jelzett vissza

akkornprobaljuk az 1ik szakmamba, rl hard

kb 2 honapig hirdet 1 allast, ahova 1. korbe bekerultem interjura, rohadt fontos volt nekik egy heten belul kell vki... masfel honapra ra is keresik... holott mikor benn voltam is ott vol 20 kinyomott o.eletrajz.

mirol beszelunk?!

esbez csak 1 par a sokbol, mlm csak lehuzas, azt is probaltam.

2014. júl. 2. 07:47
 16/55 anonim ***** válasza:
78%

Az a baj, hogy már alapjaiban szar az egész rendszer.

Egyrészt az oktatáson elbukik a dolog, mert mára egyáltalán nincs erős oktatásunk, leszámítva pár szakot. Plusz kb zéró gyakorlattal kerülsz ki az életbe, ez talán a legrosszabb. Van kötelező gyakorlat, de az is nagyjából rabszolgamunka, mert simán teljes értékű dolgozó vagy 2 hónapig, már ami a munka mennyiségét illeti, ellenszolgáltatásnak meg kapsz annyit hogy "hát a tudás amit adunk..."...meg a f..szom, nem azt mondom, hogy teljes értékű fizetést kapjunk, de akkor kapjunk annyit, amennyit a legalja diákmunkás, vagy legalább a felét. Mert persze azt elvárják hogy 2 hónapig ingyen melózz, és mellette fizesd valamiből az albérletet, kaját, bérletet. Legyen pénzed jogsira, meg nyelvvizsgára, mert persze az is kell.

Így már egyetem mellett kb döntened kell, hogy vagy diákmunkázol, csak akkor zéró tapasztalatod lesz, vagy nem, de akkor meg anyádék fizethetnek utánad. Persze, vannak lehetőségek, tanulj jól, kapj támogatást, korrepetálj, de azért ezt sem csinálhatja mindenki.

Aztán meg kikerül az ember az életbe, és rájön hogy szakmán belül van pár állás, kb minimálbérért kezdőként, már ha egyáltalán felvesznek, de leginkább nem is szakmán belül helyezkedik el az ember. Mondjuk ezt a felfogást én személy szerint utálom hogy ha az ember a szakmájának megfelelő helyet keres, és nehezen talál, akkor rögtön jön a sok sötét paraszt hogy "takaroggyá gyárba". Csak akkor marha sok értelme volt egy csomó pénzt ölni a diákokba, ha a végén mindet elküldjük gyárba dolgozni. Akkor legyen pont az, amit drága vezetésünk is akart, legyen 100 helyett 10 fő, kerüljenek be a burzsuj apucik gyermekei, a többi meg mehet a darálóba, kész.

Úgyhogy alapvetően kellene átalakítani a rendszert, már az alapoktól fogva, sokkal inkább erősíteni a szakirányú képzéseket, hogy ne úgy gondolkozzanak hogy na ide csak a paraszt jön, hanem a normálisan kitanult szakmák megbecsültek is legyenek. Plusz akik elvégzik, azok is hozzanak egy szintet, ne ez a lehúzás menjen, mint most, hogy kijön a szerelő, közli hogy "hát ilyen szerszám nincs is nálam" majd becollecteli a 3-5 ezer forintot, és lelép.

Meg azt felejtik el sokan, hogy oké, jól hangzik hogy "menj a gyárba" csak ha egyszer oda kerülsz, akkor kb ott is maradsz, megszűnik a lehetősége annak hogy valaha is kilépj onnan, mert a szakmádon belül így 10 év múlva is 0 tapasztalatod lesz.

Álláshirdetések meg...

Vagy kiadják úgy, hogy már be is van ismerős által töltve, vagy x év tapasztalatot kérnek, persze akinek annyi van az már dolgozik valahol. Vagy az a baj hogy túlképzett az ember, vagy az hogy 150 másik jelentkező is van.

Főlg az ilyen olx, és egyéb netes hirdetések, még a rendes hirdetések is olyanok, hogy a fele már lejárt, vagy valami irreális elvárása van, pont ez van az álláshirdetéseknél is, a fele csak kamu.

Ilyen szempontból értem meg azt, aki kimegy külföldre, ott sincs kolbászból a kerítés, de ha keményen dolgozol, akkor vannak lehetőségeid. Meg jönnek azzal hogy "én nem nyalom a külföldi seggét", ezért inkább marad itthon, robotol és nyalja a magyarét, az biztos finomabb.

Ez a gond, lehet azt mondani hogy van munka, de nem az a megoldás hogy "na takarodjon mindenki a gyárba", hanem az embernek folyamatosan keresnie kell a lehetőségeket, ahol léphet, és fentebb léphet, csak ez az amiben az egész rendszer ellened van.

2014. júl. 2. 08:42
 17/55 anonim ***** válasza:
75%

Azoknak 99,9%-a kamu hirdetés, amit jobb el sem olvasni.

Jó lenne, ha a magyar végre magára erőszakolna némi igényt és önérzetet és nem a "több mint semmiért" akarna dolgozni, hanem olyan fizetésért, amiből normális színvonalon meg lehet élni.Semmivel sem rosszabb az aki segélyért csúszik, mint az, aki fillérekért vállal rabszolgamunkát.Ez most egyeseknek lehet, hogy pofátlanul hangzik, de ha végre mindenki nemet mondana a kizsákmányolásra, akkor talán észhez kapnának a tetű munkáltatók és jobban belenyúlnának a zsebükbe fizetéskor!

A fizetések nagy része manapság csak vegetálásra elég, azt meg munka nélkül is lehet, segélyből.

2014. júl. 2. 08:49
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

Az OLX-en ugyanaz az állás 10-20szor is fent van. Tehát így reálisan az a 48000 már csak 2400, annak 75%-a piramisjáték, mlm, pilótajáték, telemarketing, ügynöki stb ami nem munka és pénzt sem kapsz érte. A maradék meg külföldi munka szintén javarészt átverés de ez irreleváns mivel Magyarországról volt szó. Én még olyan embert nem láttam aki ezeken az oldalakon munkát talált volna.

Egyébként aki nagyon akar többnyire tud dolgozni, lehet hogy csak 60 ezerért egy gyárban de tud. Az más kérdés hogy több diplomával valaki többre vágyik. És természetesen vannak olyan régiók ahol semmilyen munka nincs mert ami lenne azt a 200 forintért dolgozó újdonsült állampolgárok elhappolják.

2014. júl. 2. 08:53
 19/55 anonim ***** válasza:
100%
Az oktatásnál már ott is bukik a dolog, hogy rengeteg szakképző iskolában gyakorlatilag semmi hasznavehetőt nem tanulnak. Nem ritka az öreg tanári kar, aki még a '70-'80-as évek szintjén oktat, pedig már alap szakmákban is volt némi előrelépés.
2014. júl. 2. 08:53
 20/55 anonim ***** válasza:
79%

Hozzáteszem, én is kipróbáltam az ilyen oldalakon álláshoz jutni, én hirdető voltam, gyermekfelügyeletet szerettem volna vállalni.1 db(!) választ kaptam rá, valami szövegértéssel nem rendelkező "úriember" írt, hogy alkalmi kapcsolat belefér-e?Anyád!-Gondoltam magamba!

Na, ennyit az álláskeresésről ma magyarországon a hirdetési oldalakon.

2014. júl. 2. 08:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!