Az miért van, hogy Magyarországon nincs rasszizmus?
Szóval úgy gondoljátok egy fasizálódó országban, ahol a második legnagyobb párt náci, ott a magyarokat gyűlölik?
Magyarországon van rasszizmus, meg amúgy is kb. mindenki állatnak van tekintve aki nem magyar-keresztény-hetero (vagy annak látszó)-férfi.
" párt náci, ott a magyarokat gyűlölik?"
Lehet elő kellene venni az eszedet és elgondolkodni, h miért is a második a "náci párt".
Bár ha használnád az agyad nem náciznál.
Vagy az MSZP-re gondoltál, mint nácik?
Mert akkor csak igazat tudok adni!
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel." Forrás: Wiki
A magyar ember nem néz rá egy másikra és mondja azt, hogy én jobb vagyok ezeknél. Hanem ránéz a Feketékre és azt mondja jéééééh fekete ember. Ránéz a kínaikra, jéhhhh milyen picikék, ha piacon látod akkor biztos olcsón árulja a cuccokat.
Ha arabot látunk szerintem semmire nem gondolunk csak talán érdekes a bebugyolált öltözetük.
Ha cigányt látunk, csak akkor tűnik fel, ha a viselkedésével és öltözékével felhívja magára a figyelmet. És akkor nem különbnek gondolom magam, csak egyszerűen félelemmel teljes feszültséget érzünk, ha csoportosan közlekedve hangoskodnak arra gondolunk, hogy kirabolnak vagy ránk támadnak.
Ha olaszokat látunk és ugyan úgy hangoskodnak csak mosolygunk rajtuk "ezek az olaszok" de nem félünk.
Tehát nem vagyunk szerintem rasszisták, talán csak áldozatai egy csoportnak akiket arra neveltek, hogy lopjon, csaljon, öljön, és a társadalomban elvárt az együttélésre vonatkozó alapvető szabályokat ne tartsa be, illetve semmiképpen se tanuljon vagy dolgozzon.
Persze ismerek cigányokat akik nem ilyenek osztálytársaim is voltak a gimiben, ők nem viselkedtek úgy és próbáltak tanulni, és egyáltalán nem láttuk azt, hogy ők esetleg cigányok és ha mégis eszünkbe jutott nem érdekelt. Szerettük őket.
Tehát az hogy a cigányok bizonyos csoportját utáljuk az jogos. Ha valaki megöl egy embert általában nem szokták szeretni, de ez a viselkedésének szól nem a bőre színének és ha az ő családjában ez a szokás, hogy embereket öldösnek, akkor azt a családot együtt szokták gyilkosként kezelni.
19.37
és ha a családban szokás, akkor nálunk szokás a család alapján 800ezer embert gyilkosnak nevezni. bizonyára a viselkedésük alapján, hiszen amikor valaki erről beszél, az bizonyára találkozott már minden megszólítottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!