Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Diplomával 77 ezer nettó?

Diplomával 77 ezer nettó?

Figyelt kérdés

Üdv kommunikáció szakos diplomám van, és egy helyi rádiónál dolgozok, ugatok meg szerkesztek napi 8 órát. Normális, hogy ezer havi 77 nettót (br. 118) kapok? Már 2 éve munkát kerestem, rákényszerültem, hogy elfogadjam. Vagy a médiából nem lehet már megélni? 13 éves korom óta rádiózni akartam.

Köszi FIDESZ/MSZP meg mindenki!

24/F

2014. ápr. 8. 10:50
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
56%

Kérdésre válaszolva igen 118ezer a bruttó minimálbér a diplomásoknak.

nekem (nem büfé szakos diplomával) csak 4 órában sikerült elhelyezkednem. 56 a bruttóm ebből a nettó 36800 kafetéria nincs,busztámogatás nincs, de A SZAKMÁMBAN DOLGOZOK!!!

és 1-2 év után elmodhatom, hogy itt és itt szereztem szakmai tapasztalatot.

Ahogy már írták: szívok itt minimálbérért egy ideig, de hosszútávon jobban meg fogja nekem ez érni, mint ha külföldön mosogatnék.

Miért is?

lehetőségem megvan: júniustól mehetnék hotelbe (ausztria)szobalánynak 300-350ért /hó... Mivel a munka nem büdös nekem, csinálnám 6-8 évig, megszedném magam, s hazajönnék... de akkor már a szakmámban nem tudok elhelyezkedni (szakmai gyakorlat hiánya és a megszerzett tudás elkopása)

Mi maradna? elmegyek itthon vmi szar helyre, vagy nem is jövök haza soha éhbérért...

Ha viszont friss diplomásként itthon elvállalok szar melót, éhbérért a szakmámban, mellette tovább képzem magam (szakmai gyakorlat és a tudás is növekszik)akkor pár év múlva lépegethetek egyre feljebb, s azt csinálom amit szeretek, és megteremthetem magamnak azt az életet amit elképzeltem...

Tudom nagyon rossz, hogy fizetéstől-fizetésig élek, (fél év óta még egy bugyit sem vehettem magamnak) a külföldön "mekiző" évfolyamtársaim pedig már autóval jönnek haza.

De hosszabbtávon megéri ez a befektetett szenvedés...

Szerintem fogd fel te is így! S ne akarj egyből 200-300as fizut!!

2014. ápr. 8. 16:39
 42/43 anonim ***** válasza:
82%
Miért hiszik sokan azt, hogy külföldön nincs más lehetőség, csak a mosogatás? Igen, sok magyar azzal kezdi, mivel az 100%-os munkalehetőség, nem olyan, hogy vagy felvesznek, vagy nem. De csak az nem tud ennél feljebb jutni, aki lusta leülni a hátsójára és megtanulni a nyelvet. Tisztességes nyelvtudással (ami nem egyenlő a nyelvvizsgával) külföldön is el tudtok helyezkedni a szakmátokban, és akkor már nem napi 16 órában fogtok tányért nyalni minimálbérért.
2014. ápr. 8. 16:51
 43/43 anonim ***** válasza:

"van ilyen tevékenység itthon. Pl az ügyvédi ellenjegyzés a szimpla ingatlanszerződéseken vagy a mérnökök, akik a lakásokra kiadják a hőtechnikai bizonyítványt, de sok sok ilyen here tevékenység van."

Azért az ügyvédi ellenjegyzés nem éppen heretevékenység. Gondolom nem örülnél, ha bárki bemenne a földhivatalhoz egy hamisított aláírással eláttot adás-vételi szerződéssel, és pereskedni kéne évekig azért, hogy a saját tulajdonodban lakhass.

2014. ápr. 8. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!