Üdv kommunikáció szakos diplomám van, és egy helyi rádiónál dolgozok, ugatok meg szerkesztek napi 8 órát. Normális, hogy ezer havi 77 nettót (br. 118) kapok? Már 2 éve munkát kerestem, rákényszerültem, hogy elfogadjam. Vagy a médiából nem lehet már megélni? 13 éves korom óta rádiózni akartam.
de te nem vagy sem hangtechnikus,sem senki.van egy alap BA bölcsész diplomád,amit többnyire nők végeznek el.2évig mit csináltál?rákényszerültél? És addig ki tartott el? Szerintem te még annyira gyerek vagy,hogy az hihetetlen.
2014. ápr. 8. 11:22
22/43 anonim válasza:
A párommal (és az ő fizujával) megvagyunk, de ebből hogy alapítunk családot?
Én elgondolkodnék akarok e erre a világra családot alapítani és most ne abban gondolkodjunk, hogy igen képes vagyok és leszek megteremteni a gyermekemnek, mint a lehető legjobb anyagi, mentális stb. előteremtését, hanem gondolkodjunk talán nem is olyan távoli távlatokban globálisan.
2014. ápr. 8. 11:23
23/43 anonim válasza:
Mit meg nem adnék érte, ha ennyi pénzért csak 8 órában kellene dolgoznom, ráadásul ilyen típusú munkát. Engem 10 hónap munkakeresés után a helyi hotelba vettek fel szobákat takarítani, napi 12 óra fizikai munkával keresek ennyit angol szakos diplomásként.
2014. ápr. 8. 11:25
24/43 anonim válasza:
Ausztriából. Mekizek/mekiztem. Most éppen nem. De nem kell sietnem munkakereséssel, osztanak korrekt munkanélküli lét. fizetés is 14 szer egy évben...én dolgoznék otthon is..de ilyen 70 ezrekért nem..
2014. ápr. 8. 11:26
25/43 anonim válasza:
"egyik haverom meg mérnök informatikus, és többek között weblapkészítésben is igen otthon van, de csak egy sulinál tudott rendszergazdaként elhelyezkedni szintén ennyiért"
Lehet ez a baj. Nekem nincs diplomám, weblapokat készítek egy cégnél konkrétan 4x annyiért... Lehet h az a baj, hogy én értek hozzá, neki meg diplomája van. Mint mondottam volt a diploma csak egy papír a kutyát nem érdekli, a szakértelem a fontos.
2014. ápr. 8. 11:26
26/43 A kérdező kommentje:
2 évig alkalmi munkáim voltak, meg az egyik helyi művháznál hangosítottam, stb de feketén. A műszaki részt vágom, én lőttem be a rádió hangzását, amiért meg is dicsértek. :)
De minden hozzáállás kérdése, sok mindenkihez képest így is szerencsés vagyok, hogy ennyit keresek... Te aki angol szakon végeztél, eddig hol próbálkoztál?
2014. ápr. 8. 11:36
27/43 anonim válasza:
Én is angol szakon vagyok (ha minden jól megy, idén nyáron végzek), de már 75 ezret keresek részmunkaidőben. Egy helyi nyelvsulinál helyezkedtem el. Előtte mondjuk nyomtam gyárban is, nekem nem büdös a munka, csak pénz legyen.
2014. ápr. 8. 11:39
28/43 anonim válasza:
Én vagyok az angol szakos, aki hotelban dolgozik. Borsod megyében élek, és bár Pesten végeztem el az egyetemet, személyes okokból sajnos nem volt lehetőségem ott elhelyezkedni, haza kellett költöznöm. Itt a környékünkön egyetlen munkahely sem volt, ami a szakmámnak megfelelő lett volna, úgyhogy kénytelen voltam a titkárnői, asszisztensi, eladó, pénztáros stb. pozíciókat megpályázni, de mivel az egyetemi éveim alatt többnyire fordítással és angol nyelvtanítással foglalkoztam, ilyesmiben nincs semmi tapasztalatom, azért nem vettek fel. A hotelba is úgy kerültem be, hogy egyik ismerősöm ismer ott valakit, akitől megkérdezte, lenne-e ott valami irodai munka vagy ilyesmi a számomra, és azt mondták, az nincs, de takarítani lehet menni.
2014. ápr. 8. 11:51
29/43 anonim válasza:
A diploma az olyan, mint egy kupon, ha jó helyen váltod be, akkor jól jársz, ha rossz helyen, akkor meg szomorú dolgok jönnek. Amúgy a célirányosság valóban nagyon fontos, nekem van egy veled egyidős Fogtechnikus jó barátom, aki 220-at visz haza nettó, persze ott máshogy mennek a dolgok, de a célirányos tanulás ( és nem feltétlenül diplomában gondolkozva ), nagyon jól sülhet el.
2014. ápr. 8. 11:56
30/43 PHP de kóder! válasza:
persze, a diploma nem szamit egeszen addig, amig pistike es tarsa co.-nal dolgozol
de amint az allami szektorban helyezkedsz el, rogton szamitani fog
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!