Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Diplomával 77 ezer nettó?

Diplomával 77 ezer nettó?

Figyelt kérdés

Üdv kommunikáció szakos diplomám van, és egy helyi rádiónál dolgozok, ugatok meg szerkesztek napi 8 órát. Normális, hogy ezer havi 77 nettót (br. 118) kapok? Már 2 éve munkát kerestem, rákényszerültem, hogy elfogadjam. Vagy a médiából nem lehet már megélni? 13 éves korom óta rádiózni akartam.

Köszi FIDESZ/MSZP meg mindenki!

24/F

2014. ápr. 8. 10:50
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
75%
aki állami szektorban helyezkedik el az sikeres ember nem lehet... (Kivéve persze egy nagyon szűk vezetői réteget)
2014. ápr. 8. 12:11
 32/43 anonim ***** válasza:
77%

Állami szférából versenyszférába átnyergelve jobb ha meg sem említed a tapasztalatodat....

Egyébként egyre kevesebb helyen számít a diploma megléte, mivel egyre kevesebbet ér. Nyugaton ez már régóta így van, hozzánk is kezd átáramolni ez a jelenség.

2014. ápr. 8. 12:13
 33/43 anonim ***** válasza:
75%
Azért ez elég durva kijelentés, kétlem, hogy akármilyen normálisan fizető állást (IT területen kívül) diploma nélkül meg fogsz szerezni (nem kétkezű szakmunkára értem, mert oda meg szakmunkás bizonyítvány kell), esetleg tényleg olyan helyet kapsz meg ahol ismerősöd beszervez.
2014. ápr. 8. 12:24
 34/43 anonim ***** válasza:
84%

Tudod az van, hogy ki kell járni a ranglétrát.

Keress egy szakmát ami érdekel, helyezkedj el benne, képezd magad tovább, végezd el maradéktalanul a munkád és közben keress jobb- és jobb lehetőséget. Ez van, vagy a protekció.

Én 2 diplomával (az egyik "büfészak", de én igenis büszke vagyok erre is) 400 bruttót keresek. Viszont folyamatosan képzem magam és ha úgy érzem, hogy egy adott cégnél már elértem amit lehet, akkor bizony továbblépek. 14 éve dolgozom az anno minimálbérrel keztem 28 ezer forinttal!! Egy évet voltam az adott helyen, onnan a köv. állásomban 100 bruttót kaptam és ez így ment tovább..

Persze, kihúzhattam volna külföldre, most akkor kint mosogathatnék, vagy jobb esetben valami üzletben lehetnék eladó. Kösz nem. Nem mindig a külföld a megoldás, főleg akkor nem , ha szereted a melód.

2014. ápr. 8. 12:44
 35/43 anonim ***** válasza:
75%
különben meg pályakezdő vagy,és nem is kézzelfogható szakmád van...örülj neki,hogy ennyit is kapsz.Vagy csinálj magán vállalkozást,ha nem tetszik!kész...
2014. ápr. 8. 13:03
 36/43 anonim ***** válasza:
83%

Szia,

a tevékenységi köröddel tudsz ekhó-zni. Ez egy kedvezményes adózási forma médiabelieknek (is), kicsivel több marad meg. Pár évet bírj ki ott, szerezz tapasztalatot, próbálj valamit tanulni hozzá, és tovább fogsz tudni lépni.

egy rádiós hangmérnök

2014. ápr. 8. 13:04
 37/43 anonim ***** válasza:
25%
"kommunikáció szakos diplomám"=kb érettségi szint manapság!
2014. ápr. 8. 13:32
 38/43 anonim ***** válasza:
12%

Emberek Diplomások!

Lobbizzatok ki magatoknak egy olyan tevékenységet, amit kötelező igénybe venni és csak ti végezhetitek. Így a diplomások szabadon és legálisan kifoszthatják a nemdiplomásokat. Pl. kötelezően életviteli oktatás és vizsga, aminek díja lenne és akinek nincs diplomája, annak meg kéne szerezni ezt a papírt és a kommunikációs dipisek oktatnák.

van ilyen tevékenység itthon. Pl az ügyvédi ellenjegyzés a szimpla ingatlanszerződéseken vagy a mérnökök, akik a lakásokra kiadják a hőtechnikai bizonyítványt, de sok sok ilyen here tevékenység van.

2014. ápr. 8. 13:40
 39/43 anonim ***** válasza:
75%
nézd meg a tankönyveket amiből tanultál és olvasd ki belőle, hogy mihez kezdj, hogy neked is hasznos legyen és az országnak is. fizess sok adót, hogy megháláld a tanulásodat
2014. ápr. 8. 13:44
 40/43 anonim ***** válasza:
47%

Hát én nemtom ez hogy van elárulom a diplomás bérminimum 108 ezer és állami szférában vannak pluszok, pl nyelvvizsgáért többet adnak, pluszba cafeteria.

Én állami szektorban dolgozom, sima alacsony szintű beosztásban lassan 2 éve de 136 ezret kapok, plusz cafeteria. Egy diplomával, plusz egy nyelvvizsgával.

2014. ápr. 8. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!