Szerintetek mennyi a "reális" ára egy szavazatnak? És ha ti eladnátok a szavazatotokat akkor mennyit kérnétek érte?
Olvasgattam a válaszokat. Nem akarok erkölcscsősz lenni, ahogy korábban írta valaki, és abban igazat is adok, hogy sok minden eladó és sajnos tényleg a pénz körül forog minden, az emberek értékét az alapján mérik le, hogy mennyit keres, mennyi pénze, vagy hatalma van (végül is a hatalom is szoros összefüggésben van a sok pénzzel). Ez helytelen, mert más értékeknek kellene lenniük az emberek mércéjének.
Még egy gondolat arról, hogy minden eladó (ami ma már szállóige). Gondoljunk arra, hogy van, ami még azoknak az embereknek sem eladó, akik amúgy a pénzért feladnák, megváltoztatnák az elveiket, véleményüket. Gondolok itt arra, hogy a családtagokat szinte senki nem adná el, vagy pénzért nem biztos, hogy felvenne egy vallást és még sok példát lehetne mondani, amire sok pénzért sem hajlandóak a legtöbben, ez akár lehet egy nagyon kellemetlen munka, helyzet, szerepkör, vagy veszélyes feladat.
Ezek alapján, el lehet képzelni, hogy van, aki a szavazatát nem adja el. Mert biztos, hogy létezik ilyen is.
Van sok a pénznél is sokkal értékesebb valami, ami pénzért eleve nem megvehető. Ilyen az idő, az igaz szeretet, az igazi barátság, bizonyos esetekben az egészség, az élet, a megbecsülés, az önzetlenség és még sok egyéb. Fontos lenne, hogy mindezt sokan felismerjék, mert akkor jobb hely lesz a világ, egy olyan, amelyben az emberek egymáshoz pozitívan állnak hozzá és egyre kevesebb lesz az ellenségeskedés, a gúny, az egymással kicseszés, a rablás, a gyilkosság és hasonló negatív dolgok. Aki azt hiszi, hogy ez az utolsó bekezdés valamiféle idealista prédikáció, nem, még ez is az értékekről szól, csak az igaziakról.
Több helyen voltam választani, de sehol nem találkoztam olyannal, hogy szavazatot akartak volna vásárolni.
Másik dolog, hogy többnyire be sem húzzák a függönyt -én sem- azaz, ha valaki videózna az feltünne a bizottságnak.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: nálam csak "irreális" ára van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!