Szerintetek mennyi a "reális" ára egy szavazatnak? És ha ti eladnátok a szavazatotokat akkor mennyit kérnétek érte?
1. Én nem adnám el a szavazatomat, ez elvi kérdés.
2. Sajnos vannak kis településeken főleg önkormányzati választáson, ahol igenis működik a megfélemlítés, szavazatvásárlás... (pl. nem kap közmunkát, ingyen tűzifát, stb. a szavazó, esetleg konkrét pénzzel mozgósítják őket) Sok roma egy kis pénzért még a Jobbikra is hajlandó szavazni, akármilyen romaprogramja van a baloldalnak, ami az ő érdekeiket védik. Őket gyakran sokkal inkább értékelik az azonnali kézzelfogható kis haszon, mint a hosszútávú érdekvédelem. Itt hangsúlyozom, hogy nem általánosítok, és nem kifejezetten csak romákra gondolok, hanem a mélyszegénységben élők sokaságára jellemző ez politikai kiábrándultság, és tájékozatlanság, stb. miatt.
Önkormányzati ajánlásgyűjtéskor nekem, PM-esnek, (akiknek azért normális programunk van ezen a téren, és jobbról rendszeresen ér is a vád, hogy csak azért mert hogy a sok roma ránk szavazzon...) több roma is nyíltan megkérdezte, hogy és mit adok érte? persze elutasítottam.
Pártdelegált szavazatszámlálóként azt tudom mondani, hogy ha a körben bent van a +, X, és utána lefényképezik, hogy megmutassák a megvesztegetőnek, nem lesz érvénytelen a szavazólap, ha egy akármit rajzolnak rá. Érvénytelenítéshez azt lehet csinálni, hogy a többi karikába is utólag +,x-et tesz.
Ha pedig nem csak érvényteleníteni akar, hanem rendesen is akar szavazni, akkor az a megoldás, hogy
1.) ikszel az elvárt pártra
2.) Lefényképezi, ahogy elvárják tőle...
3.) visszamegy a szavazatszámláló bizottsághoz, és bejelenti, hogy elrontotta a szavazólapot, és kér egy másikat (mindenki csak egyszer ismételhet, és a rontottat le kell adnia)
4.) az új szavazólapra meg azt jelölni be, akit valóban akar
7es, ezt két éve írtad, azóta is így gondolod?
A kereslet határozza meg a kínálatot. Akinek nem telik egy kiló kenyérre sem, annak olcsón megvehető a szavazata. Ahogy Woyzeck mondta, elvei csak a gazdagoknak lehet, mert a szegény ember nem tud az elveiből ételt adni a gyerekeinek.
És persze ez szomorú. Reális ár? Egy ország sorsába beleszólásnak nincs reális ára.. vagy hát felbecsülhetetlen értékű. A személyes véleménynek a mai szabad világban szintén felbecsülhetetlen az értéke (bár egyesek ezt sajnos ezt nem látják, milyen hatalmas dolog, hogy lehet saját véleményünk).
Nem tudom mi lenne az az összeg amiért eladnám a szavazatomat. Mindig azt érezném, hogy "csak ennyit érne?". Ha meg már elég magas az összeg, akkor azt mondanám, hogy "plakátold ki, hogy ennyit adsz minden egyes szavazatért.. ezzel megnyered a választásokat, és akkor tényleg add meg a népnek. nyilván nem személyesen, hanem fizetésben, szolgáltatásban, életszínvonalban, jövőképben". Nem is értem egyesek miért vásárolnak szavazatokat, ha utána úgysem kezdenek vele semmit..
Nem kell pénzt adni beéri a nép álmokkal, jövőképpel, kreált ellenségekkel, sokad rangú problémák felnagyításával.
Egyébként lefilmezem az szavazólapot de viszek egy üres borítékot és azt dobom be, a kitöltött szavazólapot szemétbe dobom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!