Mi is a baj azzal, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak?
Nem tudom. Más országoknál is így van, hogy a nem ott élő, de állampolgárságot szerzettek is szavazhatnak. Nem csak Magyarország esetében van így. Ráadásul, ha összeszámolnánk, hogy ezzel hány parlamenti helyet tudnak befolyásolni, az nem is olyan nagy mértékű.
Nekem pl. sok olasz-magyar ismerősöm van és Olaszországban a kutya sem foglalkozik azzal, hogy más országokban élő olasz állampolgárok is szavaznak az olasz választásokon.
Akin nem él az USA-ban, az miért nem szavazhat az elnökválasztáson? Hm?
Pl.én. Én szeretnék szavazni, hogy ki legyen az USA elnöke.
Elsőnél a pont.
Más farkával verni a csalánt könnyű.
3. Azért nem szavazhatsz az USA elnökválasztáson, mert nem vagy amerikai állampolgár. De szerezz USA állampolgárságot és akkor szavazhatsz majd te is :)
Aki a magyar választásokon szavazhat, az magyar állampolgár.
az a baj, hogy a többiek nem szavazhatnak. miért nem szavazhat minden ember a magyar választásokon? miért kötjük ezt állampolgársághoz? Vagy miért nem adjuk meg mindenkinek az állampolgárságot automatikusan?
Ez a mai gyakorlat sztem erősen kirekesztő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!