Miért szavazhatnak a külföldön élő magyarok?
Mert magyarok és ez a lényeg.
Piros pacsit ha igazam van :)
Mert azt hiszik/remélik a pártok, hogy így könnyen megvehetik a szavazatukat majd.
(Ebben TALÁN igazuk is van, bár aki normális kint, az nem fog ilyen könnyen bedőlni.)
Az meg, hogy magyar szép és jó dolog, de ha nem itt él és semmilyen hatása nem lesz rá az eredménynek, akkor ugyan ne is szóljon bele a dolgokba.
Én sem szavazok a szlovák/román stb.. választásokon.
Mert úgy gondolják,hogy megnyerik a szavazatot.
Én sem szavazok romániai szavazáson,ők se a mieinket.
Azért, hogy bekerüljenek a parlamentbe és a magyar média foglalkozzunk a határon túli magyarokkal ... 20 éve nem is tudunk róluk semmit. Egy Argentínában élő magyar szavazhat a magyar belügyekben, de egy felvidéki magyar még saját otthonában se érezheti magát magyarnak, pedig magyar hagyományokat, kultúrát ápol....
De mondok egy példát:
Románok két kézzel, szankciókkal harcolnak a 30 ezres elszórt románságért Szerbiában. Feltételezhető, hogy Eu-s tagságot is román kisebbségek védelméhez kötik majd!
#7 Mi is rühelljük a te fajtád..amelyik ettől függetlenül még átjár vásárolni,a román kenyeret beveszi a gyomruk.
És nem szavazok.
Miért szavazhatnak a külföldön élő magyarok? Mert a fidess ettől reméli, hogy hatalmon marad. És a 98 éves székelyföldi Józsibátya és Mari nénnnyje, akik Trianon óta nem jártak Magyarországon, ők úgy fognak szavazni, hogy "na ide tessen húzni az ikszet". Hahahahaha. Nevetséges.
Én megtiltanám a szavazást annak, aki
1. máshol él életvitelszerűen (mondjuk, évente 9 hónapot más országban tölt, az ne szavazzon itt)
2. aki máshol fizet adót (az ne akarja megmondani, hogy az én adómat ki és mire költse)
3. ne szavazhasson, aki méltatlan rá (pl. börtöntöltelék, vagy még "csak" a tárgyalására vár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!