Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a jobbikoso...

Miért van az, hogy a jobbikosok folyamatosan visszautasítják a nácizást és a rasszistázást, ugyanakkor olyan elemekkel közösködnek, akik zsidóznak és cigányoznak?

Figyelt kérdés

[link]

Erről a videóról jutott eszembe a dolog. A jobbikosok akiket ismerek, ha napi százszor nem mondják ki, hogy büdös zsidó, akkor egyszer sem. A kuruc.info, amit feltehetőleg Novák Előd szerkeszt, tele van zsidók és cigányok elleni uszítással. Egy képviselőjük holokamunak nevezte a holokausztot pár napja. Össze akarták számoltatni a zsidókat, mert szerintük "nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek." Most pedig egy zsinagógában tartottak rendezvényt. Amúgy Pörzse azt mondta, hogy egyszer szívesen lejátszaná ezt a tüntetőkkel. Mondjuk lehet, hogy meglepődne az öreg. Egyszer azért szeretném látni, hogy jól elkalapálják ezeket az idiótákat...

2014. febr. 15. 10:31
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
6%

"A kérdező kommentje:

"11:01: na ez a legtipikusabb álszent duma. Jellemző. Azt sem tudja, mi az a cionizmus, de majd én megmondom. A cionizmus az a zsidó mozgalom, amely minden zsidót Izraelben akar látni. Ennyi."

Te ezt nem jól tudod, mert téged a "zsidó média " manipulál. A cionizmus a zsidók világuralmi törekvése. :D

"

Kedves kérdező, neked nincsen halvány gőzöd sem arról, hogy mi az a cionizmus, hacsak nem poénból írtad a válaszod, mert ezesetben visszavonom.

Ha komolyan írtad, felvilágosítanálak, hogy a cionizmus ez: "Zionism is the national movement of Jews and Jewish culture that supports the creation of a Jewish homeland in the territory defined as the Land of Israel." Ha esetleg gyenge vagy angolból, a fenti azt jelenti, hogy a cionizmus gyakorlatilag palesztina (mint történelmi zsidó területek) földrajzi területére korlátozódik.

Tehát nem nevezhetjük a zsidó hatalmi törekvéseket (ha van egyáltalán ilyen) cionizmusnak, amennyiben az mondjuk Magyarországon valósul meg. Mivel mi nem vagyunk történelmi zsidó terület. Közünk nincsen hozzá.

2014. febr. 15. 11:20
 12/56 anonim ***** válasza:
40%

"A cionizmus az a zsidó mozgalom, amely minden zsidót Izraelben akar látni. Ennyi."

Visszatérve erre a válaszolóra: nem tudom miért pontoztátok így le, hiszen nem is ír akkora hülyeséget. Persze a cionizmus nem pontosan ez, de az ő válasza sokkal közelebb áll az igazsághoz, mint az a válasz, amit a hihetetlenül szánnivaló kurucinfo.hu ad arra a kérdésre, mi is az a cionizmus. Természetesen nem azt jelenti, hogy magyar polgárként egyre több zsidó szomszédod lesz, akik kipában járnak majd át a telkedre hanukázni :)

2014. febr. 15. 11:25
 13/56 anonim ***** válasza:
65%

"Tehát nem nevezhetjük a zsidó hatalmi törekvéseket (ha van egyáltalán ilyen) cionizmusnak, amennyiben az mondjuk Magyarországon valósul meg."

Értem... Akkor ezentúl senki se nevezze a Jobbikot se fasiszta pártnak, mert nem a történelmi Olaszországban valósul meg.

2014. febr. 15. 11:28
 14/56 anonim ***** válasza:

Érdekes, a Magyar Cionista Szövetség kicsit bővített definíciót alkalmaz: "A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban."

Másrészt értelem szerűen ezekkel a definíciókkal vagdalózni tényleg nincs értelme, mert nem az számít, hogy a wikipedia mit ír, hanem, hogy azok akik az adott eszmeiséget vallják mit értenek alatta.

Csak nem ártana ha mindenki képes lenne a szimmetrikus dolgokat szimmetrikusan is szemlélni. Lehet nácizmust, fasizmus meg hasonló fogalmakat használni, önhatalmúlag szórni a címkét, és szintén önhatalmúlag meghatározni, hogy mit is jelent. Lehet hogy tényleg, akik annak vallják magukat (és ezt titokban teszik) tényleg így is értelmezik.

Csak akkor nem kell meglepődni, ha ezzel szimmetrikusan a cionizmust is valaki saját íze kedve szerint definiálja és saját maga alkalmazza arra, és azokra, amire akarja. Szerintem így fair a dolog.

2014. febr. 15. 11:30
 15/56 anonim ***** válasza:
63%

"Értem... Akkor ezentúl senki se nevezze a Jobbikot se fasiszta pártnak, mert nem a történelmi Olaszországban valósul meg."

Így van, senkinek nem szabadna.

"másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban."

Nehogy már ebbe a félmondatba beleolvassátok a zsidó világhatalmi törekvéses összeesküvés-elméletet :D Komolyan, szakadok rajtatok.

2014. febr. 15. 11:33
 16/56 anonim ***** válasza:

A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban.[1]

A cionizmus definíciója ma sem végleges és a követői között sem egységesen elfogadott, tehát egy folyamatosan fejlődő, és – minden más nemzeti szervezkedéshez hasonlóan – szélsőségektől sem mentes mozgalomról van szó.

[link]

2014. febr. 15. 11:38
 17/56 anonim ***** válasza:
53%

ma 11:38

Éppen most írtad -kettővel fentebb-, hogy a wikipedia.hu-val nincsen értelme példálózni. Erre belinkeled megint. Miért is?

2014. febr. 15. 11:39
 18/56 anonim ***** válasza:
Én nem írtam.
2014. febr. 15. 11:43
 19/56 anonim ***** válasza:
Ja, és erre már : "másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban" válaszoltam, természetesen nem azt jelenti, hogy a zsidók most nagyhirtelen megszállják Nyugat-Európát, és az egész egy nagy Izraellé válik, hanem egyszerűen azt a tényt, hogy a zsidóság, mivel egy hihetetlenül széttagolt, sokáig saját ország nélküli népcsoport, nagyon helyesen felismerte azt, hogy a modern időkben ugyanúgy szükséges védenie a saját népének tagjait, mint a történelmi időkben. Ezért olyan sikeresek, emiatt az összetartás miatt.
2014. febr. 15. 11:44
 20/56 anonim ***** válasza:
"Én nem írtam." Jogos, elnéztem. Bocsánat.
2014. febr. 15. 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!