Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá, hogy a...

Mit szóltok hozzá, hogy a Jobbik Iránnal szimpatizál?

Figyelt kérdés

1. Vona Gábor a nemzeti ünnepen bejelentette, hogy az iráni forradalmi gárdát szeretné elhívni majd a közelgő választásokra "vendégszerepelni".

http://www.youtube.com/watch?v=5-o0n9qaVG8

http://www.youtube.com/watch?v=gjyLd6zPqSY&feature=related

2. Irán nem hajlandó befejezni az atomprogramját az USA és az EU nyomása ellenére sem. Irán, aki aláírta az atomsorompó egyezményt nagyon valószínű, hogy atombomba kifejlesztésén dolgozik.

[link]

Miért szimpatizál a Jobbik Iránnal, gyakorlatilag egyedül Európában? Csak azért, mert Irán gyűlöli Izraelt, és az ellenségem ellensége a barátom?

Miért kellene a "forradalmi gárdának", irán fegyveres szervezetének grasszálnia az országban? Kit kéne ezzel megfélemlíteni?

A Jobbik biztos nem antiszemita, ugye? Ez a célzás biztos nem a zsidóknak szólt, ugye?

(Előre is köszi a válaszokat, és minden érvelést felpontozok, kivéve a kulturálatlanokat.)

2009. dec. 4. 17:14
 61/99 anonim ***** válasza:
94%
A zsidózó és a cigányozó agyhalottakra gondolsz, akik még az iráni terrorgárdát is rászabadítanák még ép elméjű embertársaikra?
2009. dec. 7. 18:03
 62/99 A kérdező kommentje:

Igen, rájuk! :)

A Jobbik egy olyan kisebbség, aki többségnek hiszi magát.

Frusztráló lehet/lesz szembesülni vele, hogy ez azért nem így van!

2009. dec. 7. 19:46
 63/99 anonim ***** válasza:
40%

az alap kérdésre válaszolva:

igen a forradalmi gárda behívása a zsidóknak szól de nem azoknak a zsidóknak akik rendesen dolgoznak és élik átlagos emberek életét hanem azoknak akik gyarmatosítani akarják az országunkat.

így kérlek ne nevezz minket antiszemitának mert én se vagyok az. anticionisták vagyunk. mellesleg az antiszemitizmusba a más népek is beletartoznak mivel az arabok is szemiták, akikkel viszont a jobbik szimpatizál.

2009. dec. 8. 20:58
 64/99 anonim ***** válasza:
62%

A kérdés sok dologba próbál belemagyarázni, ill. egyoldalúan bemutatni a dolgot. Nem érződik belőle, hogy az Irán mellett szóló esetleges érveket is kutatta volna, hogy az érme mindkét oldalát megismerhesse, melyek közül nem feltétlen egy Iránnak az antiszemitizmusa (bár gyakorlatilag ezt sugallod). Kérdésedben állításokat fogalmazol meg, tényként írsz le vélekedéseket.

Egyik érved az atomprogram. Az ellen nyilván nincs kifogásod, hogy a folyamatosan háborúzó USA rendelkezzen atommal. Az ellen sem, hogy Izrael szintén rendelkezik, sőt, akkor is rendelkezett, amikor az ezt ellenőrizni hivatott bizottságot átverte és a föld alatti 5-6 szintes létesítményét földszintesnek álcázta. Saját állampolgára hozta nyilvánosságra, akit ezért elrabolt a titkosszolgálatuk és bebörtönözte, valójában ma sem szabad.

Irán Izraelgyűlöletéről szeretnék tényeket kapni tőled, illetve arról, hogy Irán fegyveres szervezete grasszálni fog az országban és megfélemlíteni, mert erre kérik/adnak neki lehetőséget, ha rajtuk múlik.

2009. dec. 9. 11:08
 65/99 anonim ***** válasza:
100%

Én viszolygok még a gondolatától is, hogy egy teokratikus köztársasággal építsünk szoros gazdasági vagy diplomáciai kapcsolatot.

Irán a világgazdaság és a világpolitika perifériájára szorult, és ezt csak magának köszönheti. Az erőforrásai és földrajzi elhelyezkedése lehetővé tenné a gyors fejlődést. De a tekintélyelvű hatalmi berendezkedése, a szekularizáció hiánya, az agresszív, kompromisszumkészséget hiányoló külpolitikája gátat szab minden haladásnak.

Miért kéne nekünk egy ilyen országtól tanulnunk? Miért kéne egy, a globalizációval szembeszálló hatalommal szövetkeznünk? Semmi előnyünk nem származik belőle. Vagy ha még is, az csak rövid idejű lehet, és rengeteg hátránnyal jár majd.

Izrael külpolitikája is felháborító. Egy militáns, intoleráns állam. De nem szabad az egyik országtól való elhatárolódás jegyében egy még rosszabb országgal szövetkeznünk! Ez baromság.

2009. dec. 9. 12:18
 66/99 A kérdező kommentje:

"A kérdés sok dologba próbál belemagyarázni, ill. egyoldalúan bemutatni a dolgot. Nem érződik belőle, hogy az Irán mellett szóló esetleges érveket is kutatta volna, hogy az érme mindkét oldalát megismerhesse, melyek közül nem feltétlen egy Iránnak az antiszemitizmusa (bár gyakorlatilag ezt sugallod). Kérdésedben állításokat fogalmazol meg, tényként írsz le vélekedéseket."

Igen, a kérdéssel sugalltam valamit, de mivel nem állítottam, ezért nem tévedhettem, maximum téves következtetéseket indukáltam. És valóban, nem vagyok kíváncsi "az érem másik oldalára", mert úgy gondolom, hogy itt nem is éremről van szó: egy olyan katonai csoport behívása az országba, amelyik demokrácia-párti tüntetők közé lő, egy demokratikus párttól mindenesetre furcsa, és ezt semmiféle irán-szimpátia nem indokolhatja.

"Egyik érved az atomprogram."

Nem érvem, csak híreket idéztem, hogy rávilágítsak: a Jobbik ismét olyan "barátot" választott, akit az egész kulturált világ elítél.

"Az ellen nyilván nincs kifogásod, hogy a folyamatosan háborúzó USA rendelkezzen atommal. Az ellen sem, hogy Izrael szintén rendelkezik, sőt, akkor is rendelkezett, amikor az ezt ellenőrizni hivatott bizottságot átverte és a föld alatti 5-6 szintes létesítményét földszintesnek álcázta."

De, ez ellen is van kifogásom. De ha ez ellen van, akkor Irán ellen nem lehet. Izrael külpolitikája gusztustalan, de ha belegondolsz, az, hogy eddig nem lőttek atomot egész korrekt önmérsékletről tesz tanúbizonyságot, amit Irán kapcsán nem előlegeznék meg.

"Saját állampolgára hozta nyilvánosságra, akit ezért elrabolt a titkosszolgálatuk és bebörtönözte, valójában ma sem szabad."

Ezt eddig nem tudtam, de nem gondolnám, hogy Irán szempontjából Izrael történelme lenne a mérvadó. Én a Jobbik GESZTUSÁNAK a magyarázatával foglalkozom, nem azzal, hogy rendet tegyek Izrael és Irán vitájában. Egyébként: Forrás?

"Irán Izraelgyűlöletéről szeretnék tényeket kapni tőled, illetve arról, hogy Irán fegyveres szervezete grasszálni fog az országban és megfélemlíteni, mert erre kérik/adnak neki lehetőséget, ha rajtuk múlik."

Tényeket nem tudok adni, őszintén szólva nem is tudom, hogy érted azt, hogy "adjak tényeket". Az, hogy Irán Izrael-ellenes szerintem elég nyilvánvaló, de ha gondolod, majd gyűjtök pár nyilatkozatot. Az meg nem tény, hogy a forradalmi gárda itt fog grasszálni, de az igen, hogy van egy olyan párt ma Magyarországon, aminek az első embere örülne neki. Miért?

(Várom a válaszod)

2009. dec. 9. 12:54
 67/99 A kérdező kommentje:

"az alap kérdésre válaszolva:

igen a forradalmi gárda behívása a zsidóknak szól de nem azoknak a zsidóknak akik rendesen dolgoznak és élik átlagos emberek életét hanem azoknak akik gyarmatosítani akarják az országunkat.

így kérlek ne nevezz minket antiszemitának mert én se vagyok az. anticionisták vagyunk."

Értem, és köszönöm a választ.

A baj csak az, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a Jobbik is "válogatna" alkalomadtán.

2009. dec. 9. 12:57
 68/99 anonim ***** válasza:

"A baj csak az, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a Jobbik is "válogatna" alkalomadtán."

De abban biztos lehetsz, hogy az MSZP eladja az orszagot. En biztos vagyok benne, hogy a Jobbik nem akarja sem tonkretenni(v.mi uj irtassal), sem eladni.

2009. dec. 9. 13:58
 69/99 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Igen valószínűleg egy kis zsidóknak és a nyugat-és amerikapárti jelenlegi politikai vezetőknek (beleértve az ellenzéket is)való betartásról van szó.

Meglátjuk, hogy ebből mi fog megvalósulni.Attól még mindig lehet jogosan félni, hogy a kormánypárt csalni fog a választáson és így nyeri meg. Ezért kell szerintük egy nem Izrael pártfogoltságú vizsgálóbizottság.

Néhány válaszolóval egyetértek: ma Izraelt bírálni antiszemitizmus.Sok időnek kell eltelnie addig amíg a zsidók leszállnak a holokausztról.

Jelenleg nem tudni, hogy mennyire antiszemita a Jobbik.

Ki fog derülni,ez biztos.

A média jelenleg olyanok kezében van, akik ezt mindenképpen meg akarják erősíteni.

Vitára lehetne bocsátani a programjukat és a terveiket, de nem teszik. Az oly megértő és hazafi FIDESZ és KDNP sem.....

Személy szerint annyival értek egyet az Iránnal való szimpatizálásból, hogy egy újabb háború van kilátásban sz arab országok és a "nyugat" között. Mindkettővel jóban kellene lenni, és nem állni senki oldalára sem.

Semlegesség a két világháború idején is jól jött volna.

Bírálni kell, de ellenségeskedést szítani óriási hiba.

Ebben fog vizsgázni a Jobbik...már ami ezt a kérdést illeti.

2009. dec. 9. 15:39
 70/99 anonim ***** válasza:
és te mit szólsz ahhoz, hogy a FIDESZ Izraellel szimpatizál?
2009. dec. 9. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!