Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnak a "kormánytszidó,...

Bumbi02 kérdése:

Mit szólnak a "kormánytszidó, takarodj libajnaizók" ahhoz hogy az IMF szerint is jól kezeli Magyarország a válságot?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 12:16
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
82%

"illetve azokba a beruházásokba fektették, amelyek elengedhetetlenek a gazdaság fejlesztéséhez."

Egyet, egyetlenegyet mondj ilyet. Ha lenne olyan "beruházás", amitől a gazdaság fejlődik, akkor nem MEGSZÜNNÉNEK, hanem LÉTREJÖNNÉNEK munkahelyek. Tízezer megszűnt munkahelyre jut legalább száz létrejövő munkahely?

"Az, hogy hitelt kapott az ország nem azt jelenti, hogy mindenkinek kiutalnak belőle mondjuk 1 millió forintot"

Nem is ezt mondtam. De: nem jöttek létre új munkahelyek, sőt, meglévők sokasága szűnt meg. Igen, volt támogatás - lásd GE... Megmaradtak a munkahelyek? Nem. Geekül azt hiszem Epic Fail-nek hívják.

A kórházak egy forinttal sem kaptak többet 2008-ban és 2009-ben, mint 2007-ben, tehát oda se ment. Rengeteg tanár állása is megszűnt, ott sincs a pénz. A rendőrség működése - nos, a rendőrök felől aztán simán hátba lőhetik az embert, megtámadhatnak bárkit az utcán, betörhetnek bárkihez és megölhetnek bárkit. Ha ehhez plusz pénz is kellett, hát gratulálok Draskovics úr(???)nak. Mondjuk nyugdíjra sem kellett több, mint tavaly.

Ha viszont a kieső adóbevételt pótolták az IMF hiteléből, akkor mitől emelkedett a még működő cégek adója?

Volt szó a bankokról, hogy ők kapták. Hát, ezt meséld el annak, akinek duplájára emelkedett a hitele...

Államcsőd? Gyurcsány szerint sose voltunk a közelébe, Bajnai szerint meg épphogy elkerültük. Az elvtársak közül melyik hazudik?

2009. dec. 5. 00:40
 42/55 anonim ***** válasza:
34%
Kedves előző, látom felfogóképességed még mindig hiányos. Nem azt írtam, hogy többet kapnak a tanárok, kórházak, rendőrök stb. hanem azt hogy EGYÁLTALÁN kapnak pénzt. Nem az történt, hogy megkaptuk a pénzt, és akkor na emeljük meg a tanárok fizetését, meg nyissunk új kórházat, hanem arról szólt, hogy maradjon tanár, meg kórház az országban. Ezt nem lehet felfogni? Mint mondtam pl Lettországban 50%-al csökkentették a tanárok fizetését, itthon történt ilyen? Munkahely teremtés. Persze állások szűntek meg, de mondjuk ha létrejött 1000 munkahely, viszont megszűnt 2000, akkor azt látod, 1000-el több munkanélküli van, azt nem tudod, hogy egyébként lehet kétszer ennyi lenne. Remélem ennél szájbarágósabban nem kell elmondanom, de sajnos az az érzésem, hogy szükség lesz rá...
2009. dec. 5. 13:14
 43/55 anonim ***** válasza:
82%

Értem én. Szerintem te nem fogtad fel amire gondolok:

Hol van az, amit ezzel kellett pótolni? Ez a legfontosabb kérdés. Nem lehet csak a válságra fogni - ennyit nem. Ekkora adóbevétel a cégek termelésének visszaesése miatt ugyanis nem alakulhatott ki. A GDP 10+%-áról beszélünk. Állítólag 4% körülire várható a GDP-csökkenés. Annak fele, kétharmada az adókiesés. Szóval a kérdés áll még...

2009. dec. 5. 16:52
 44/55 anonim ***** válasza:
32%
Persze, csakhogy itt arról van szó, hogy a Magyar állam eddig is folyamatosan vett fel hiteleket, akármilyen meglepő is. Viszont amikor az IMF-től felvettük a hitelt, rég nem adott senki az államnak, tehát nem csak a gazdasági visszaesés miatti kiesést kellett pótolni, hanem a szokásos hitelmennyiség egy jelentős részének kiesést is. Ezen kívül az egész összeget még le sem hívták, mert nincs is rá szükség, ha nagyon beleakarunk menni a konkrét százalékokba, meg összegekbe.
2009. dec. 5. 17:19
 45/55 A kérdező kommentje:
amugy az IMFet szidó emberek: szerintetek Dicső Viktor honnan fogja felvenni az államnak a hitelt?:)
2009. dec. 5. 18:56
 46/55 anonim ***** válasza:
84%

Az sajnos kezd feledésbe merülni, hogy még a válság kirobbanása előtt is nagy szarban voltunk, nem tudtak már mit csinálni a kormányzó szocik, lásd Balatonöszöd.

Erre jött rá a válság, amire hajlamosak ráfogni sokan a jelenlegi helyzetet.

Különben is, a fele banda már a vádlottak padján ül, nap mint nap kiderül róluk valami disznóság, és pofátlanul hazudnak a képünkbe, meg osztják az ész a rózsadombról.

Kezembe került ma a szocik szórólapja. írják nekem benne, hogy milyen frankón kezelik a válságot, meg hogy gyermekétkeztetésbe is bennhagyták a pénzt nagylelkűen... na hát itt abba is hagytam, mintha rajtuk múlott volna!!! hányinger...

2009. dec. 5. 22:22
 47/55 anonim ***** válasza:
64%

"EGYÁLTALÁN kapnak pénzt. "

Ez aztán az eredmény.Gratulálok.Tényleg.

Akkor inkább dőljön be a pics@ba az egész, jöjjön aminek jönnie kell, aztán kezdjük elölről az egészet pártoskodás nélkül.

2009. dec. 6. 08:20
 48/55 anonim ***** válasza:
82%

"Viszont amikor az IMF-től felvettük a hitelt, rég nem adott senki az államnak"

Miért nem adtak? Minden rendben volt előtte és nem volt rá szükségünk?

2009. dec. 6. 13:06
 49/55 anonim ***** válasza:
79%

A kérdező kommentje:

amugy az IMFet szidó emberek: szerintetek Dicső Viktor honnan fogja felvenni az államnak a hitelt?:)

Kedves kérdező!

Dicső Viktor lehet, hogy csak fele annyit fog lopni, mint a jelenlegi bagázs így kevesebb hitelre lesz szükség. Lehet, hogy munkanélküli segély helyett támogatást fog adni induló vállalkozásokhoz, ami hosszútávon olcsóbb és még munkahelyeket is teremt. Ha nagyon spórolni akar, akkor lehet hogy kevesebb autópályát épít, mint az MSZP kormány, ami - nehéz gazdasági helyzetben - talán jogos is, hiszen az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátás javítása fontosabb, mint a nagyobb autópálya hálózat. (Az infrastrukturális fejlesztések is fontosak egyébként, csak ha rangsorolni kell, akkor nem az első helyen áll...)

Szóval Dicsó Viktor nem fog csodát tenni, de talán lesz néhány pozitív, építőjellegű ötlete a megszorításokon túl is!

2009. dec. 6. 19:58
 50/55 A kérdező kommentje:
én nem mondom hogy nem lehet épitőjellegü gondolata.. csak eddig nem hallottam tőle.. még kampánybna is csak szidja a kormányt.. igy nem tudhatom mi van a tarsolyában de abból indulok ki h egyik politikus se különbb a másiknál..és cska azért irtam róla gúnyosan mert manapság mindenki azt hiszi h OV csak adni fog nekünk és nem fogja fojtatni a megszoritásokat... és amugy meg Bajnai politikájának pozitiv hatása majd 1 vagy másfél év mulva fog érződni... csak akkor azt tévesen OV-nek fogják nyilvánitani...
2009. dec. 8. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!