Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnak a "kormánytszidó,...

Bumbi02 kérdése:

Mit szólnak a "kormánytszidó, takarodj libajnaizók" ahhoz hogy az IMF szerint is jól kezeli Magyarország a válságot?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 12:16
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
35%
Magyarország jól kezeli a válságot, ez IMF-ül annyit jelent, hogy az ország megőrzi a fizetőképességét. Ez pedig annyit jelent, hogy tartják a 3,8%-os (vagy 4,9%-os, vagy ki tudja, meddig alkudják még feljebb) hiánycélt. Az, hogy a Bajnai-kormány teljesítménye elégséges (kettes), tényleg óriási, szinte hihetetlen javulás az elmebeteg Gyurcsány "kormányzásához" képest, de ettől még nem kell szentté avatni Bajnait.
2009. dec. 3. 13:12
 12/55 anonim ***** válasza:
42%
"Akkor hol a pénz?" Pl ott, hogy még működnek a kórházak(ha nehezen is, de azért nem vérzel el az utcán, mert nincs kötszer meg benzin a mentőautóban), ott hogy járnak a buszok, vonatok, ott hogy a nyugdíjasok még kapnak nyugdíjat, ott hogy a tanároknak nem kellett 50%-al csökkenteni a fizetését(Lettországban ennyivel csökkentették a tanárok fizetését!), ott hogy úgy ahogy, de működik a rendőrség, ott hogy van áram, amivel a gépet táplálod, amiről marhaságokat írogatsz, és még sorolhatnám. Ne akard megtudni, milyen egy államcsőd. Az, hogy hitelt kapott az ország nem azt jelenti, hogy mindenkinek kiutalnak belőle mondjuk 1 millió forintot, hanem azt, hogy a közszolgáltatások nem állnak le. Gondolkozni kéne néha, nem csak elvből szidni mindent, amit a kormány csinál.
2009. dec. 3. 13:14
 13/55 anonim ***** válasza:
41%

"Hol a pénz?"-nek

A lényeget az előttem szóló elmondta. A pénz a közalkalmazottaknál, nyugdíjasoknál, minimálbéren élőknél van, illetve azokba a beruházásokba fektették, amelyek elengedhetetlenek a gazdaság fejlesztéséhez. Rengetegen jártak jól a kormány intézkedéseivel, még azok közül is sokan, akik most tele szájjal szidják őket. Hátra van még a fekete leves, kíváncsi leszek, akkor mit fognak szólni.

2009. dec. 3. 13:19
 14/55 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem Bajnai a legnormálisabb és legegyenesebb politikusunk az utóbbi 20 évben, és remekül kezelte a válságot: stabil a forint, jól áll a tőzsde, és az új költségvetés végre nem növeli majd az államháztartás hiányát. Ettől függetlenül tudom, hogy a következő választáson már nem indul Bajnai, és azt is tudom, hogy, az a párt fog nyerni, aki a legnagyobb adócsökkentést ígéri, mert Magyarországon csak ígéretekkel lehet választásokat nyerni. Nekünk államcsőd kell ("nekünk mohács kell"), néha, hogy utána kicsit összeszedjük magunkat...
2009. dec. 3. 13:28
 15/55 anonim válasza:
78%

Hát ha még ennél rosszabb is lesz akkor nem tudom mi lesz velünk, a mi kisvárosunk így is a "tönkre menés" szélén áll...tényleg kétmillió ember tart el 10et és nem tudom ezt meddig fogják bírni az emberek. Elnézve egy két ismerősömet, akiknek a családja a napról napra megélhetésért küzd...hát nem tudom mi lesz...

Nem kellett volna eladósodásba juttatni az államot, a pénz, amit beszednek adókból és sok másból nincs visszaforgatva hanem csakis az adósságokra fordítják...nem tudom mi lesz...

2009. dec. 3. 13:32
 16/55 anonim ***** válasza:
72%

"azokba a beruházásokba fektették, amelyek elengedhetetlenek a gazdaság fejlesztéséhez."

Egy kutyakozmetika mióta elengedhetetlen a gazdaság fejlesztéséhez?

Az gyerekek szájából meg, ha nincs erős ellenállás, simán kiveszik az ételt is.

Én adok magamnak 100 ezer forintot, te ezért fizess nekem 30 ezret.

Kb ezt jelenti az IMF "hitele"

Az utóbbi pár évben hány keleti ország velünk szembeni tartozását is engedtük el nagylelkűen?

2009. dec. 3. 13:39
 17/55 anonim ***** válasza:
25%
"Egy kutyakozmetika mióta elengedhetetlen a gazdaság fejlesztéséhez?" Az uniós pénzből épült, nem kéne idekeverni, persze felháborító, hogy ilyenekre költik az angol meg a német adófizetők pénzét, de ehhez az IMF-nek, és az IMF-hitelnek semmi köze nincs. A hitelekre pedig mindig van kamat természetesen nem ingyen adják a pénzt, de még mindig sokkal olcsóbban kaptuk a hitelt, mint ha a piacon szerezzük be, és ez a lényeg.
2009. dec. 3. 13:53
 18/55 anonim ***** válasza:
56%
"Az utóbbi pár évben hány keleti ország velünk szembeni tartozását is engedtük el nagylelkűen?" én csak Irakról tudok, nekik engedtünk el 38 milliárd Ft-ot, ami nem túl sok, nem igazán lettünk volna vele kisegítve, hiszen az IMF-hitel ennek kb 130-szorosa.
2009. dec. 3. 13:56
 19/55 anonim ***** válasza:
2009. dec. 3. 14:08
 20/55 anonim ***** válasza:
76%

Jah, tényleg is, milyen igaz! Mi az a 38 millárd egy országnak, aminek kilóg a valaga a nadrágból. Kicsire nem adunk, igaz? Nem kell ennyire sóhernek lenni.

Inkább elvesszük a kismamától, a nyugdíjastól, a közszolgáktól, nem látjuk el a betegeket a kórházban csak hogy nagyvonalúskodhassunk Irakkal...

Itt most nem az összegről van szó, hogy az mire lenne elég, hanem az elvről! Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megtehessük a nagyvonalúskodást.

2009. dec. 3. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!