Ha népszavazás lenne arról, hogy állami házasság a meleg párok számára is nyitott legyen Magyarországon Igent vagy Nemet X-elnél? Egy igen vagy nem kell csak
Én sem vagyok szociológus, csak elgondolkodom az élet dolgain. :)
Van különbség aközött, hoyg valamit elnoym az állam, vagy egyszerűen kevésbé favorizál. A liberális demokrácia kifejezésből, ha mindkettő elvnek teret engedünk, akkor pontosan az történik benne, mint ami nagyjából a mai magyar törvényhozásban is. A homok nincsenek elnyomva (tehát érvényesül a liberális fékező elv), viszont a heterok jobban vannak támogatva, mint a homok (vagyis érvényesül a demokratikus elv, aminek bizony kötelessége a többség véleményét előnyben részesítenie a ksiebbsé véleményével szemben! egyébként nem nevezhető demokráciának).
De bizony sajnos a liberalizmusban és a diktatúrában több a közös vonás! Ugyanis mindkettő azt akarja, hogy egy kisebbségi csoport érdekei érvényesüljenek a többségével szemben. Ehhez pedig mindkettő manipulatív eszközöket ahsznál fel. Csak a liberalizmus ezt hátulról teszi, a dmeokrácia pedig szemből. De mindkettő arra törekszik, hogy a meglévő többség véleménye elfogadja a saját kisebbségi véleményét, étformálja a többség véleményét és saját ksiebbségi véleményét juttassa uralomra. Ez bizony baromira nem demokratikus! Ilyen formában a liberalizmus (pontosabban annak gyakorlati megvalósulása) a demokrácia ellenségévé válik! Egy libraális demokráciában nem szabad megtörténnie annak, hogy a kisebbség ráerőszakolja magát a többségre, de persze annak sem szabad megtörténnie, hogy az uralkodó többség erőszakkal elnyomja a kisebbséget. De az, hogy a többség több előnyhöz jut, az teljesen normális.
Igen.
Ez egy olyan magánügy, ami az ő szabad döntésük. Sem nekem, sem másnak nincs hozzá köze.
Ezt a szabad döntésüket támogatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!