Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha népszavazás lenne arról,...

Ha népszavazás lenne arról, hogy állami házasság a meleg párok számára is nyitott legyen Magyarországon Igent vagy Nemet X-elnél? Egy igen vagy nem kell csak

Figyelt kérdés
Egy gyors közvélemény-kutatás csak, kérlek titeket ne gyűlölködjetek, csak igen vagy nem válasz érdekelne, illetve utána írjátok még oda, hogy hány éves fiú vagy lány, köszi :)

#házasság #népszavazás #állami házasság
2014. jan. 2. 23:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/136 A kérdező kommentje:
HakapesziM : a te agyadban kellene hogy helyreálljon a rend, mert addig valóban semmi értelme értelmes vitának!
2014. jan. 3. 14:19
 42/136 anonim ***** válasza:
82%
De amúgy hogyha tényleg csak egy igent (esetleg nemet) vársz, akkor ne okoskodj itt, hanem maradj csöndben.
2014. jan. 3. 14:21
 43/136 A kérdező kommentje:
42-es mivel nem egy sima igen vagy nem érkezett csak hanem fröcsögő homofób gyűlölködés ezért én sem fogok csendben maradni, fizikából ismerős az akció-reakció newton törvény?
2014. jan. 3. 14:24
 44/136 Girgoy ***** válasza:
27%
Kedves kérdező. A demokrácia ennél egy kcisit árnyaltabb, de alapvetően tényleg olyan mechanizmusokat tartalmaz, amelyek a többség véleményének adnak súlyt. Ha tehát egy népszavazáson kijönne, hogy a többség Girgoy kiirtására szavaz, ez nem ütközik alkotmányos elvekbe és egyéb demokratikus és törvényes fékezőkbe (mint írtam, a liberalizmus is elméletileg betölt ilyen fékező szerepet, de nem kell túllihegni), akkor bizony Girgoy demokratikusan lenne kinyírva. Csakhogy egy normál demokráciában van alkotmány, ami alapvető jogokat biztosít az egyénnek is (minden egyes apró kis egyénnek), ami megakadályozza, hogy ilyen lincselés előforduljon. De egyébként nem feltétlenül a demokrácia a legtökéletesebb államforma, viszont annyiban működőképes, hogy nagyjából biztosítva van benne, hogy az érvényesüljön, amiről a legtöbben szeretnék, hogy érvényesüljön. Tehát ha a társadalom többsége hetero, akkor az teljesen normális demokrácia, hogy a heteroság nagyobb érték és nagyobb súllyal érvényesól a társadalomban, mint a homoság. Következésképpen, ha a társadalom törvényei jobban támogatják, több kedvezményhez juttatják, stb. a heterokat, az egy teljesen jól működő demokrácia! Abban a pillanatban, amikor a társadalom többsége a homoszexualitást tartja nagyobb rétéknek a heterszexualitásánál, akkor a dmeokratikus intézményeknek a homoszexualitást kell nagyobb súllyal nyomnia a társadalomban. Ez valszeg nagyban csökkentené a népszaporulatot és a férfi-női szerepek elbizonytalanodása egyéb mikroszociális feszültségeket és problémákat gerjesztene, de attól még ez demokatikus lenne.
2014. jan. 3. 14:32
 45/136 A kérdező kommentje:
nem vagyok társadalomtudós, mérnök vagyok de ezt még én is tudom, tanultam, hogy ez hibás demokráciafelfogás, ma a liberális demokráciák korát éljük, amikor az egyénnek a jogai mindaddig kiterjednek, ameddig másokat közvetlenül azzal nem sért, és egy homoszexuális embernek ugyanannyi joga van mint egy heterónak, az intézményi rendszereknek pedig nem kell nyomnia semmit az égadta világon, az egy államcentrikus diktatúra volna, minden egyén eldöntheti önmaga, hogy kivel szeretné az életét összekapcsolni legyen az férfi vagy nő aki döntőképes kort ért el.
2014. jan. 3. 14:39
 46/136 Girgoy ***** válasza:
29%

Én sem vagyok szociológus, csak elgondolkodom az élet dolgain. :)

Van különbség aközött, hoyg valamit elnoym az állam, vagy egyszerűen kevésbé favorizál. A liberális demokrácia kifejezésből, ha mindkettő elvnek teret engedünk, akkor pontosan az történik benne, mint ami nagyjából a mai magyar törvényhozásban is. A homok nincsenek elnyomva (tehát érvényesül a liberális fékező elv), viszont a heterok jobban vannak támogatva, mint a homok (vagyis érvényesül a demokratikus elv, aminek bizony kötelessége a többség véleményét előnyben részesítenie a ksiebbsé véleményével szemben! egyébként nem nevezhető demokráciának).

De bizony sajnos a liberalizmusban és a diktatúrában több a közös vonás! Ugyanis mindkettő azt akarja, hogy egy kisebbségi csoport érdekei érvényesüljenek a többségével szemben. Ehhez pedig mindkettő manipulatív eszközöket ahsznál fel. Csak a liberalizmus ezt hátulról teszi, a dmeokrácia pedig szemből. De mindkettő arra törekszik, hogy a meglévő többség véleménye elfogadja a saját kisebbségi véleményét, étformálja a többség véleményét és saját ksiebbségi véleményét juttassa uralomra. Ez bizony baromira nem demokratikus! Ilyen formában a liberalizmus (pontosabban annak gyakorlati megvalósulása) a demokrácia ellenségévé válik! Egy libraális demokráciában nem szabad megtörténnie annak, hogy a kisebbség ráerőszakolja magát a többségre, de persze annak sem szabad megtörténnie, hogy az uralkodó többség erőszakkal elnyomja a kisebbséget. De az, hogy a többség több előnyhöz jut, az teljesen normális.

2014. jan. 3. 14:50
 47/136 Girgoy ***** válasza:
32%
Bocsi az elgépelésekért, mindig elhatározom, hogy átnézem elküldés előtt, de inkább sietek, mert melózni is kell. :)
2014. jan. 3. 14:52
 48/136 Girgoy ***** válasza:
66%
Mégegy korrekció: nem a demokrácia, hanem a diktatúra teszi azt szemből, amit a liberalizmus hátulról, de talán rájöttetek. :)
2014. jan. 3. 14:56
 49/136 anonim ***** válasza:
74%

Igen.

Ez egy olyan magánügy, ami az ő szabad döntésük. Sem nekem, sem másnak nincs hozzá köze.

Ezt a szabad döntésüket támogatom.

2014. jan. 3. 15:06
 50/136 A kérdező kommentje:
nem érted látom, a liberális demokrácia, ami a demokrácia lehető leghumánusabb és legjobb formája, nem erőszakol semmit, csupán egy dolgot, tartsd tiszteltben az EGYÉNT és jogait és ha más is, fogadd el, hogy egyenjogú veled, te egy diktatúráról beszélsz, aminek semmi köze a demokráciához, ha a többség akarata szerint valakinek semmibe veszik jogtalan módon az emberi jogait!
2014. jan. 3. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!