Miért hiszik az emberek, hogy a kétkezi munka fontos, a rosszul képzett szakmunkásokra nagy szükség van?
""Honnan veszed, hogy nincs meg hozzá a szükséges képesítése? Értelemszerűen csak olyan munkát csinál meg, amit legálisan megcsinálhat. De ez nem jelenti azt, hogy mást ne tudna. Nem a "túlképzettsége" áll az útjába, hanem a törvénykezés."
Nézd haver, asztalos létemre én is tudok vakbélműtétet csinálni. Nem a képzettségem áll az utamba, csak törvénykezés."
Szerintem van különbség egy konyhabútor elkészítése és egy vakbélműtét elvégzése között. Viszont, mindkettő automatizálható egyébként :) Megfelelő energiapolitikával pedig gazdaságosabb és környezettudatosabb is.
"" Amíg egy 5000 forint óradíj + anyagköltségen dolgozó ember hajlandó 800 forintért elvállalni a munkát, addig én azt gondolom, van még gond"-na ezzel egyetértek.van olyan kamionvezető aki elmegy havi 200-ért nemzetközizni-és nagyon sok ilyen van,miattuk nem lehet normálisan keresni."
Na igen. De magabiztosságra, a gazdaság ismeretére, pszichológiára, stb. Nem tanítják az embert... Pedig, a megfelelő képzés megoldaná a problémát. Csak nyilvánvaló, hogy ezt nem szívesen támogatja az, aki a hasznot húzza belőle. Első kézből mondhatom, mert én nem egy ilyen is ismerek. Ez biztos nem a túlképzettség miatt van az tuti :) Ezzel a túlképzettség mítosszal csak azt lehet elérni, hogy még kevesebbért elvállalják az emberek a munkát, és még kevésbé legyen önálló mozgásterük. Újságot ne is olvassanak, csak X-faktort, meg ilyesmi... Szerintem érted, mire gondolok.
kérdező: remélem, te is energiapolitikát tanulsz, de ha mégnem ,ez lesz a 3. vagy 4. diplomád, és majd te megoldod.
amúgy sokan jól írták: szükség van jólképzett szakmunkásokra, nem annyira, mint 30-40 éve, megváltoztak az arányok, jó dolog tanulni, és jó, ha egy országban sok okos ember van, de:
az a fő baj, hogy sok diplomás nem fogja meg a kalapácsot, lapátot, mert koszos, és nehogy már.... meg jobban keres, ha csak ül a csili-vili irodában, és telik neki megfizetni a munkásokat. de ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lenne munkás. ok, erre írta a kérdező a robotbuszsofőrt, de azt előbb meg kell tervezni egy mérnöknek, vagyis mégtöbb diplomás kell.... és itt van egy szakadék, mert egyből nincs annyi. meg ha minden csak robot lenne, akkor mégtöbb ideje lenne a diplomásnak, és még több pénz kellene neki, hogy mindenből robotot tudjon venni, és kellenének robot-teniszpályák, stb, ahol el tudja tölteni azt a rengeteg idejét, stb... tehát még várni kell egy kicsit, míg mindezt feltalálják.
"a fő baj, hogy sok diplomás nem fogja meg a kalapácsot, lapátot, mert koszos, és nehogy már."
Ez egy mítosz! Szó sincs arról, hogy az a gond, hogy nincs aki a lapátot fogja, ezt nem tudom, hogy honnan veszed! Van vállalkozó ismerősöm építőiparban, Ő azt mondta, örül, hogy szarér-hugyér elvállalják a szakmunkások a munkát, de szívesen fizetne többet ha legalább képzettek lennének és nem ilyen kontárok. Szakmunkások, OKJ-sok valóságos hordája ül otthon munkanélküliként, szó nincs arról, hogy ne lenne ki elvállalja ezeket a munkákat. Arról van szó, hogy képzettség kéne nekik.
Azt is mondta az ismerősöm, hogy a munkásaiért sokszor neki kell bemenni a lakásukra, vagy putrijukra, fogja őket, a kezükbe nyom egy sört és beviszi őket dolgozni, mert kerül fordul hogy munka helyett a kocsmába mennek inkább, a fizetést persze kérik a hó végén.
Persze biztos, hogy a munkások lelki kiszolgáltatottságáról, elnyomásáról, alkoholizmusáról, dohányfüggőségéről és korai haláláról is az "agyonfinanszírozott, fölösleges egyetemek, ahol a hallgatók csak piálnak nap hosszatt" tehetnek... Szerintem marhára nem. Ez a nevelés hibája, hiánya.
"mondasz valamit.a világhatalom célja hogy minél hülyébbek,tudatlanabbak,műveletlenebbek legyenek az emberek mert őket könnyebb irányítani és kevésbé lázadoznak a kizsákmányoló rendszer ellen.amerikából indult ez is,a média futószalagon gyártja a valóságshow-kat a többi s_arral együtt.értéktelenek,semmi mondanivalójuk és agyilag zoknivá válik az ember.de elkanyarodtam a témától.
"
Nem kanyarodtál el a témától szerintem egyáltalán... De nem is világhatalomról beszélnék én, egyszerűen ilyen a kultúránk. Aki vagyonos, annak jól jön, rá is erősít a médián keresztül. Ez kicsiben is, nagyban is érvényesül. Tudod hogy van a mondás a patkóról? A gyerek agyát kimossa anyuci-apuci, anyuci-apuci agyát kimossa a főnök, főnök agyát kimossa az Ő főnöke. Erre épül már évszázadok óta a nevelési kultúránk. Az emberi elmét egy fekete doboznak tekintjük: nem érdekel mi zajlik benne, csak a következménye. A gyermeknevelésünk teljesen arra épül, hogy jutalmazunk és büntetünk. Csak a viselkedés érdekel, hogy az elmében mi alakul ki, vagy hogy a viselkedés meddig marad olyan, amilyet szeretnénk, az nem... De ez nem csak a gyermeknevelésre érvényes. Ha párkapcsolati problémával kérsz tanácsot egy ismerősödtől, hasonló módszereket fog javasolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!