Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik az emberek, hogy...

Miért hiszik az emberek, hogy a kétkezi munka fontos, a rosszul képzett szakmunkásokra nagy szükség van?

Figyelt kérdés
Állandóan ezt hallom az emberektől, hogy nagy itt a "túlképzettség", több munkás kell ide. Ekkora baromságot én még a világon nem hallottam. Túlképzettségről szerintem szó sincs.
2013. dec. 26. 11:42
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
mint*
2013. dec. 26. 12:25
 32/58 A kérdező kommentje:
Hol írtam én hogy a szakmunkas buta? Azt írtam hogy rossz a képzettsége. A szakmunkas ugyan olyan mint a diplomás. Ugyan azokat a géneket hordozza. Csak máshogy lett nevelve.
2013. dec. 26. 12:28
 33/58 anonim ***** válasza:
72%

"Úgy értem hogy a gyakorlati képzéssel semmit nem fog tudni ha kikerül az iskolából. "

Erről beszélek. Az asztalosokat hoztam fel példának, ők például életük végéig kell tanuljanak, ez egy olyan összetett szakma amit senki sem képes elsajátítani néhány év alatt, de egy diplomát a leghülyébb parasztba is bele lehet verni. Ahhoz különösebb tudás nem kell, hogy valaki diplomát szerezzen.

2013. dec. 26. 12:29
 34/58 anonim ***** válasza:
100%
Tehát kérdező, mi a bajod a technikusokkal?
2013. dec. 26. 12:30
 35/58 anonim ***** válasza:
100%
Az a baja, hogy hozzávágtak egy diplomát és azt hiszi tud valamit. Pedig szerintem bármelyik szakmunkás a saját szakterületén szedné szét.
2013. dec. 26. 12:33
 36/58 A kérdező kommentje:

"Ahhoz különösebb tudás nem kell, hogy valaki diplomát szerezzen."

Jártál már egyetemen? :D Biztos azért végzi el 1000 felvettből 20 azt a képzést, ahol az átlagos KEZDŐ fizetés több mint duplája a magyar átlagfizetésnek, mert túl könnyű és inkább valódi tudásra van szükségük :)

2013. dec. 26. 12:39
 37/58 anonim ***** válasza:
46%

"Honnan veszed, hogy nincs meg hozzá a szükséges képesítése? Értelemszerűen csak olyan munkát csinál meg, amit legálisan megcsinálhat. De ez nem jelenti azt, hogy mást ne tudna. Nem a "túlképzettsége" áll az útjába, hanem a törvénykezés."

Nézd haver, asztalos létemre én is tudok vakbélműtétet csinálni. Nem a képzettségem áll az utamba, csak törvénykezés.

2013. dec. 26. 12:40
 38/58 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ha te felsőoktatásban végeztél, volt már munkahelyed?
2013. dec. 26. 12:43
 39/58 A kérdező kommentje:

"Tehát kérdező, mi a bajod a technikusokkal?"

Félreértesz, nem a technikusokkal, vagy akármelyik emberrel úgy általánosságban van gondom, hanem a túlképzettség mítoszával. Szó sincs túlképzettségről. Amíg egy 5000 forint óradíj + anyagköltségen dolgozó ember hajlandó 800 forintért elvállalni a munkát, addig én azt gondolom, van még gond az emberek képzettségével - függetlenül attól, hogy a munkát hogy tudja elvégezni.

Mivel egy elég nyomorúságos környéken nőttem fel, ismerek putris cigányt, szakmunkást, munkanélkülit, drogost, és mindenféle szegény embert. A munkám által meg sok olyat is, akinek százmilliós nagyságrendű a vagyona. És én nem látom azt, hogy az értelmi képességeik mások lennének. Ugyanazokat a géneket hordozzák. Ugyanúgy képesek tanulni. A különbség csak a világnézetükben, neveltetésükben és képzettségükben van. Aki hisz abban a mítoszban, hogy a jó képzettséghez mindenféle különleges tehetségek, képességek szükségesek, az nem is nagyon képzi magát... Aki nem, annak már van 5-6-7 diplomája, és lazán eltartana 50 szakmunkás családot...

2013. dec. 26. 12:45
 40/58 A kérdező kommentje:

"Kérdező ha te felsőoktatásban végeztél, volt már munkahelyed?"

Nem végeztem felsőoktatásban, de folyamatban van. Munkahelyem de még mennyire, hogy volt. Van is.

2013. dec. 26. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!